Европейският съюз повтори категоричната си позиция, че споразумението за Брекзит

...
Европейският съюз повтори категоричната си позиция, че споразумението за Брекзит
Коментари Харесай

От Брюксел категорични: Каквото и да става в Лондон, предоговаряне няма да има!

Европейският съюз повтори категоричната си позиция, че споразумението за Брекзит няма да бъде предоговаряно, съобщава „ Гардиън “. Брюксел реагира след изказване на говорителя на британското правителство, че споразумението трябва да бъде променено.

Но на редовния брифинг на Европейската комисия, който съвпадна с този на правителството на Великобритания, Брюксел подчерта, че няма намерение да променя договореностите.

" Имаме единодушната позиция на 27-те страни членки за споразумението за излизане, което отразява общата позиция на ЕС. Това споразумение за напускане е договорено с британското правителство, одобрено е от лидерите и не е отворено за предоговаряне ", подчерта говорителят на Комисията Маргаритис Схинас.

Запитан дали тази позиция ще бъде променена, ако депутатите гласуват искане за промяна на предпазния механизъм за Ирландия, Схинас отговори:

„ Единственото нещо, което трябва да ви кажа, е, че ние ще изчакаме резултатите от гласуването в Камарата на общините утре. След това ще изчакаме правителството да ни съобщи какви са следващите стъпки. Такива са нещата “.

На среща на еврокомисията в сряда високопоставени представители ще обсъдят мерки и приготовлението за Брекзит без споразумение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР