Европейската комисия съобщи днес, че отпуска още 50 милиона евро

...
Европейската комисия съобщи днес, че отпуска още 50 милиона евро
Коментари Харесай

ЕК осигурява още 50 млн. евро за посрещане на хуманитарни нужди на три континента

Европейската комисия съобщи днес, че отпуска още 50 милиона евро хуманитарна помощ, за да съдейства за посрещането на драстично нарасналите нужди по света, свързани с пандемията от Ковид-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8263
Допълнителните средства ще бъдат насочени към региона на Сахел и езерото Чад, Централноафриканската република, района на Големите африкански езера, Източна Африка, Сирия, Йемен, Палестина и Венецуела, както и към общността на рохингите.

Средствата ще послужат за осигуряване на достъп до здравни услуги, предпазни средства, водоснабдяване. Това финансиране ще бъде предоставено чрез неправителствени и международни организации, агенции на ООН и дружества на Червения кръст и Червения полумесец, се отбелязва в съобщението.

През февруари ЕС отпусна 30 милиона евро на Световната здравна организация и възнамерява да осигури 76 милиона евро за програми, включени в световния хуманитарен план на ООН. На 8 май комисията обяви създаването на въздушен мост на ЕС за превозване на хуманитарни работници и спешни доставки, свързани с борбата с пандемията до някои от най-тежко засегнатите региони в света. С първия полет бяха превозени около 60 хуманитарни работници и 13 тона хуманитарни товари до Банги в Централноафриканската република.

С други два хуманитарни товарни полета до Централноафриканската република ще бъдат превозени още 27 тона хуманитарни доставки. На 15 май бяха превозени 20 тона доставки и хуманитарни и здравни работници до Сао Томе и Принсипи в Западна Африка. На връщане самолетът върна в Лисабон над 200 граждани на ЕС и други пътници, отбелязва комисията.

Досега около 20 милиарда евро са осигурени от ЕС за спешна помощ за посрещане на краткосрочни и дългосрочни нужди по света. Комисията уточнява, че средствата са осигурени от общия бюджет и от държавите в ЕС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8263  Жена с COVID-19 е призната в болничното заведение във Видин, има още двама новозаразени Жена с COVID-19 е призната в болничното заведение във Видин, има още двама новозаразени  Франция затваря плажове поради неспазване на ограниченията против COVID-19 Франция затваря плажове поради неспазване на ограниченията против COVID-19  1/3 от смъртните случаи от COVID-19 са свързани с заболели от диабет 1/3 от смъртните случаи от COVID-19 са свързани с заболели от диабет
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР