Бен Афлек и Мат Деймън ще преминат по червения килим

...
Бен Афлек и Мат Деймън ще преминат по червения килим
Коментари Харесай

Филмът, който събира Бен Афлек и Мат Деймън отново заедно

Бен Афлек и Мат Деймън ще преминат по червения килим за прожекцията на новия филм " Последният дуел " на режисьора Ридли Скот в навечерието на закриването на кинофестивала във Венеция, белязан от завръщането на Холивуд и оспорвана надпревара, пишат международните информационни агенции.

След 10-дневно честване на седмото изкуство, организаторите на най-стария кинофестивал в света предлагат нова доза международни звезди с " Последният дуел " - филм-спектакъл, чието действие се развива през Средновековието във Франция. Актьорският състав допълват Адам Драйвър и Джоди Комър.

" Последният дуел " отбелязва завръщането на Бен Афлек и Мат Деймън като сценарно дуо - четвърт век след като филмът " Добрият Уил Хънтинг " им донесе " Оскар " за оригинален сценарий.

Прожектирането извън конкурсната програма на голяма продукция, режисирана от Ридли Скот, е допълнителен знак за влиянието на кинофестивала във Венеция. Проявата постигна успех през последните години, предлагайки микс от авторско кино и филми на водещите холивудски студия, превръщайки се в " стартова площадка " за наградите " Оскар ".
Снимка: ЕРА/БГНЕС  Филмът, който събира Бен Афлек и Мат Деймън още веднъж дружно

Освен " Последният дуел ", Венеция тази година беше домакин и на дългоочаквания римейк на научнофантастичния филм " Дюн ", режисиран от Дени Вилньов и със звездното участие на Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа, Зендая, Стелан Скарсгард, Шарлот Рамплинг.

Притокът на звезди в крайбрежния град е и доказателство за желанието за " рестарт " на световната филмова индустрия, която беше " поставена на колене " от пандемията от коронавирус.

Здравната криза доведе до безпрецедентен възход на стрийминг платформите, чието солидно присъствие се усеща и на кинофестивала във Венеция. Сред продукциите на Нетфликс, включени в конкурсната програма на венецианската Мостра, са " Силата на кучето " на Джейн Кемпиън и " Божията ръка " на Паоло Сорентино.

Наградата " Златен лъв " ще бъде връчена в съботната вечер на церемонията по закриването на 78-ото издание на кинофестивала във Венеция.

Журито, председателствано от южнокорейския режисьор Пон Джун-Хо - носител на " Златна палма " от Кан за социалната си сатира " Паразит ", днес гледа последния от 21-те филма, включени в конкурсната програма - " Един друг свят " на френския режисьор Стефан Бризе.

Надпреварата за " Златен лъв " остава открита.

Съдейки по международните рецензии в добра позиция за спечелване на приза са " Силата на кучето " на Джейн Кемпиън, " Паралелни майки " на Педро Алмодовар, " Капитан Волкогонов избяга " на Наташа Меркулова и Алексей Чупов.

Масово възхвалявано е превъплъщението на Кристен Стюарт в образа на принцеса Даяна в биографичния филм " Спенсър " на режисьора Пабло Лараин, което я откроява като най-сериозната претендентка за актьорския приз при дамите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР