10 храбри имена празнуват днес, когато православната църква чества Свети

...
10 храбри имена празнуват днес, когато православната църква чества Свети
Коментари Харесай

Храбри имена празнуват днес. Черпят защитниците на мъжете

10 храбри имена честват през днешния ден, когато православната черква празнува Свети правоверен княз Александър Невски. Името Александър значи бранител на мъжете, само че също по този начин и бранител, боец на вярата. На днешния ден ще почерпят Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко, Сашо, Сашка, Цанка и Цанко.

Св. правоверен княз Александър Невски (1220 - 1263) е живял по времето когато съветските земи били под татарско господство и бил княз на Новгородската област. 
-->
По време на неговото ръководство шведският крал с многочислена армия тръгнал на поход против Новгород, съобщи БЛИЦ.

Княз Александър поел отбраната на града си. Двете армии се срещнали при р. Нева. Новгородският княз удържал славна победа, за която бил наименуван " Невски ". 

По-късно св. Александър бил одобрен от татарския хан за популярен княз Владимирски, Киевски и Новгородски. Тогава той станал единствен бранител на православната религия и народа срещу татарите. 

Св. Александър управлявал 10 години и за това време направил доста положителни каузи за вярата, Църквата и народа. В края на живота си поискал да одобри монашество. 

На 23 ноември се празнува и празника на най-голямата източноправославна катедрала на Балканския полуостров в София, носеща името на светеца. 

Името " Александър " е от старогръцки генезис и значи " бранител на мъжете "

Името Александър е едно от най-силните. Дарява притежателя си със самонадеяност и мощ. Характерът на Александър е променлив. Той е съдбоносен, интелигентен и разговорлив, има живо въображение и възприятие за комизъм. Може да бъде дръзновен, даже да прекрачва границите на приличието.

Най-много се опасява от крах, за което нормално няма учредения. Дори да му се случи нещо, шансът и щастливата случайност му оказват помощ да се оправи с неприятните обстановки. Силата на името допуска властност и подвиг.

Точно по тази причина Александър реагира много мъчително, когато хората не го вземат на съществено. В душата си всеки Александър се счита за водач и в действителност може сполучливо да заема управителен пост, защото е деятелен и обективен. Но в живота не всеки път съумява да се осъществя и в този случай има заплаха да се трансформира в затворен и комплексиран човек.

Александър може да бъде доста великодушен и милосърден - без съмнение да жертва всичко, което има. Но не е податлив да показа себе си и това основава бариера за същински близко другарство с него.

Жив и радостен на повърхността, надълбоко в себе си той таи малко скептицизъм. В персоналните си връзки Александър е самостоятелен, само че обича дамите и приятелите си. Очакванията му в другарството са доста високи. В любовта повече мечтае, в сравнение с работи. Не познава несподелената обич, само че на дамите им е мъчно с него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР