10 големи цели очерта Мария ГабриелКултурното наследство на България за

...
10 големи цели очерта Мария ГабриелКултурното наследство на България за
Коментари Харесай

Културното наследство става основен приоритет

10 огромни цели очерта Мария Габриел
Културното завещание на България за първи път става стратегически държавен приоритет. Развитието и популяризирането му, дружно с културно-историческият туризъм, ще е в топ 10 на задачите, които си слага кабинетът на Мария Габриел, в случай че бъде определен. Това е огромната вест от представянето на целите и дилемите на държавно управление с първия мандат, което Габриел направи в Народното събрание. Избирането й ще даде подтик на новия европейски Баухаус - новаторската стратегия на Европа, посредством която културно-историческото завещание ще бъде вградено в новата интелигентна и зелена градска среда. Европейските страни към този момент напредват с плановете си, до момента в който у нас, заради изборно безвремие процесът към момента не е стартирал.

10 огромни цели си слага Мария Габриел.
-->
Като първи приоритет тя очерта съставянето на работещо държавно управление. На второ място е стабилизирането на финансистите и одобряваме на бюджета. Третият приоритет е промяната в правосъдната система с приемане на механизъм за следствие на основния прокурор в Наказателно-процесуален кодекс, промени в КПКОНПИ и нейното делене - на комисия с проверяващи функционалности и на комисия по лишаване на нелегално добито имущество.

Четвъртият акцент в работата на кабинета ще е оправянето с инфлацията и растежа на цените, както и гарантиране на енергийната сигурност.

Пета значима цел е приемането на България в еврозоната и датата ще зависи от приемането на бюджета и параметрите на недостига. Шести основен приоритет са европрограмите и Плана за възобновяване и резистентност. Седма значима тематика е сигурността на българските жители и рационализация на армията.

Осми приоритет е културно-историческото завещание, науката, нововъведенията образованието, цифровизация на обществения бранш, ограничения за съвременно и новаторско обучение, поддръжка за културата.

Регионите и превъзмогването на неравенствата сред тях са деветия приоритет, десетият са ефикасните здравни политики.

Правителството ще е проевропейско с явен профил на хора, които поддържат целите към има обединяване, сподели Габриел на Българска социалистическа партия. И разгласи визията за България. Тя е трите А -

упоритост, престиж, ангажимент.

" Амбиция да покажем, че сме способни да съставим държавно управление с екип, чиито решения не се спускат, а се основават и извършват взаимно. Авторитет на България в Европа - да участваме в процесите в Европейски Съюз. Ангажимент към българите, да работим по този начин, че хората да имат по-спокойно всекидневие и по-достоен живот. Искаме да водим разговор, който да извърши със наличие тези думи, ще си задаваме и неуместни въпроси. Чрез разговор ще се преодолеят разлики, с цел да утвърдят сплотяващото. Правителството би трябвало да е знак на упоритост, престиж и ангажимент ", разяснява Габриел.

Вашите три А при нас бяха разсъдък, отговор и разговор или прочетено другояче - РОД, сподели Йордан Цонев (ДПС) и уточни, че по-голямата част от целите на Габриел са уговорките, които Движение за права и свободи пое пред хората в предизборната акция.

" Прекрасно ", бе коментарът на Тошко Йорданов за задачите на Габриел. По думите му е допустимо да има разминавания в детайлите, по тази причина те би трябвало да бъдат разисквани на експертно равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР