1. Ползвайте български билкиСпоред Ванга всеки човек трябва да ползва

...
1. Ползвайте български билкиСпоред Ванга всеки човек трябва да ползва
Коментари Харесай

Златните съвети на Ванга за здраве

1. Ползвайте български билки

Според Ванга всеки човек би трябвало да употребява билки от мястото, където живее. Хора и растения са свързани в природата в хармонично единение.

2. Никакво преяждане

„ Ако ни беше нужно да ядем доста, природата би ни дала по два стомаха “, казвала приживе Ванга. Според нея е добре последователно да се откажем от месото и да ядем повече бели храни (мляко, сирене, фасул, яйца). Природата ни подарява с плодове и зеленчуци, от които можем да подготвяме чудесни гозби и най-много супи. И нещо доста значимо, което съветвала: „ Не оставяйте децата без течна храна. “

3. Яжте повече ръжен самун

„ Сейте повече ръж. Ръженият самун е по-здравословен от пшеничения “, казвала Ванга на земеделските стопани. И още един съвет към тях: „ Не прекалявайте с торовете и химикалите. Храната се отравя и природата към този момент се задъхва, а това води до доста заболявания ”. Ванга пророкувала, че „ ще пристигна ден, когато от лицето на земята ще изчезнат разнообразни растения, зеленчуци, животни – на първо време лукът, чесънът, пиперът; след това пчелите, а млякото ще стане нездравословно “.

4. Къпете се преди лягане

„ Вечер преди лягане наложително си мийте краката, още по-добре е, в случай че можете да вземете душ. Така отмивате от тялото си освен праха, газовите изпарения от улиците и умората, само че и всички отрицателни мисли и въздействия, които нарушават съня ви “. И още нещо, което е доста значимо съгласно пророчицата – да не се къпем с прекомерно гореща вода.

5. Лягайте рано и ставайте рано

„ Научете се да почивате вярно. Денят е основан за работа, а нощта – за отмора. За да сте здрави и работоспособни, си лягайте вечер в 10 часа и ставайте заран в 5-6 часа “.

6. Пийте повече чай и вода

„ Пийте постоянно чай от горски плодове и растения. Те са чисти и са извор на здраве “, казвала Ванга. И съветвала още: „ Поне един път седмично яжте варено жито и пийте водата, с цел да се очиства организмът ви и да имате мощ “.

7. Движете се повече и не мързелувайте

„ Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която поврежда освен нравствено, само че и физически. “ А лятото Ванга поучава да вървим боси – с цел да не прекъсваме връзката си със земята.

 8. Не пушете

„ Защо пушите, бе хора!? Ако това е хубаво, и мъжете, и дамите щяха да имат комини на главите! Махнете тютюна, живейте по-дълго и без заболявания. “ Но съгласно нея преди хранене можем да пием по 20-30 грама ракия за стерилизация.

9. Пазете се от течение и влага

„ Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода. От настинка стават множеството заболявания, от влага. “

10. Прощавайте и не отмъщавайте

Ванга твърдо е вярвала, че човек е роден единствено за положителни каузи и би трябвало да се стреми към тях, тъй като всяко неприятно действие в никакъв случай не остава ненаказано, написа struma.bg. То се санкционира по най-жесток метод и в случай че не доближи причинителя, се трансферира на потомците му. Когато я питали за какво става по този начин, тя отговаряла: „ За да боли повече! “.

11. Пейте

„ Пусни му края, дребосъче и си живей, и си пей. Аз като съм доста изтощена и желая да си умря, да се разтоваря от целия този народ, дето ми е на главата, ария запявам “, казвала Ванга.

12. За да лекувате заболяванията, лекувайте страховете си

„ Тези, дето са нервни, тези, дето се опасяват от това, от това – те не са заболели. Акълът им е болен. Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани дано идат и да му пуснат края. Със боязън не се живее. “

13. Не се отчайвайте

„ Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма лек за него – то разяжда от вътрешната страна “, казвала Ванга.

14. Няма огромна изгода от грижите за здравето, в случай че не поддържаме духовна непорочност

Ако не се грижим да бъдем положителни и не се опитваме да разберем и обичаме всички хора. „ Обичайте се, стремете се към положителни мисли и каузи, тъй като това е най-хубавото лекарство за всички! “, съветвала българската пророчица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР