09 Юни Традиционният Форум на кариерното развитие на Факултета по

...
09 Юни Традиционният Форум на кариерното развитие на Факултета по
Коментари Харесай

Дванадесетият Форум на кариерното развитие на ФМИ стартира на 8 юни 2021

09 Юни
Традиционният Форум на кариерното развиване на Факултета по математика и информатика (ФМИ), проведен от Кариерния център на факултета стартира на 8 юни, привличайки още веднъж доста компании сътрудници. Част от над 40-те компании показаха на студентите опциите за бъдеща кариера на особено основаните щандове в двора на факултета, като някои използваха и виртуални представяния, други избраха единствено виртуалните щандове. Мотото на е " Знам и желая да го потвърдя ".

Смесеният вид за присъединяване - присъствен и виртуален щанд, е наличен за втора поредна година поради пандемията. За втора година те могат да избират разнообразни разновидности на присъединяване - виртуални или присъствени щандове. Поканени да се срещнат с тези благоприятни условия са както студентите на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и на Техническия университет - София, по този начин и всички други студенти, които търсят професионална реализация в областта на информатиката и осведомителните технологии. Форумът се стреми освен да запознае студентите с водещите работодатели в областта на ИТ, в това число стажантски стратегии, само че и им дава ориентир какви качества и умения се търсят в ИТ промишлеността. Освен това непринудените срещи оказват помощ на студентите да придобият опит в връзката с бъдещи работодатели и HR мениджъри.

12-ият следващ Форум на кариерното развиване на ФМИ бе намерено от проф. Боян Бончев, заместник-декан " Връзки с външни организации и компании ", който съобщи, че точно този конгрес е една от самодейностите, които заздравяват връзката сред университета, образованието, бизнеса и науката.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. доктор Елиза Стефанова уточни, че е извънредно щастлива да приветства всички участници от името на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков. " Въпреки тежките условия Факултетът по математика и информатика продължава традицията на кариерния конгрес и прави всичко допустимо в лицето на деканското управление, Кариерния център и всички останали сътрудници и сътрудници от компаниите, с цел да могат студентите да намерят своите първи места, на които да се осъществят, а компаниите да открият надарените младежи, които са им нужни ", разяснява проф. Стефанова. Тя добави, че след година част от студентите може би ще заемат място от другата страна на щандовете, търсейки нови сътрудници за компаниите, в които са почнали да работят посредством и на този конгрес. " Всички знаем, че действително това е огромен капацитет в България и без взаимните ни старания би било мъчно да реализираме това, което желаем ", сподели още проф. Стефанова.

Д-р Стоян Велев, вицепрезидент на SAP Labs България, също поздрави всички участници и студенти и съобщи, че се надява фирмите да съумеят да открият нужните им фрагменти за двата дни на ревюто.

Деканът на ФМИ доцент Първан Първанов уточни че провежданият за 12-и път Форум на кариерното развиване е прераснало в освен това от " базар на специалностите ", на който компаниите единствено да търсят бъдещи чиновници. " Това събитие към този момент е нещо доста по-голямо, то се трансформира в един самобитен конгрес, на който се отразява какво досега е свършено във връзките сред ФМИ и компаниите и какво следва оттук насетне. Това стана място за многостранно и целево съдействие освен сред нас и компаниите, само че и сред самите компании, които могат да споделят опит ". Доц. Първанов акцентира още, че вратите на деканата са отворени за всевъзможни нови форми на съдействие.
Официално разкриване на 12-ия Форум на кариерното развиване на ФМИ

 Дванадесетият Форум на кариерното развиване на ФМИ започва на 8 юни 2021

 Дванадесетият Форум на кариерното развиване на ФМИ започва на 8 юни 2021

 Дванадесетият Форум на кариерното развиване на ФМИ започва на 8 юни 2021

 Дванадесетият Форум на кариерното развиване на ФМИ започва на 8 юни 2021

 Дванадесетият Форум на кариерното развиване на ФМИ започва на 8 юни 2021
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР