Строителство И Имоти


Любимо развлечение за летовниците от големите градове по-тихите градчета и ...

... се жилищен пазар от средата на първото десетилетие на новия век беше продукт на безразсъдно кредитиране на ненадеждни кредитополучатели, сега бумът е продукт от различни фактори - големи заеми, отпуснати на богати кредитополучатели с дълга кредитна история в търсене на по-зелени имоти. 2021, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


"Без посредници" е мотото на платформата 123imot.bg, която е "на ...

... лева на месец до 156 лева годишно (по 12.99 лева на месец). При наемите цените са на ден от 7.99 лева до 34.99 лева за 14 дни. Други източници на приходи ще са от промотиране на обяви, професионално 3D и 360-градусово заснемане за по-скъпите обекти и продажби на рекламно пространство.


Визитка Ори Нив е главен изпълнителен директор на "Недвижими Имоти ...

... се насладите на всеки квадратен метър от имота си. В границите на River Park минава планински поток и ще инвестираме много, за да създадем зона за пикник и отдих около него. В този проект не пестим пари, защото е от изключителна важност строителството и озеленяването да са от най-висок клас.Фирмата на бившия финансов министър Владислав Горанов "Трилема кансълтинг" е ...

... от справка в Имотния регистър. Другото е на партерно ниво и преди се е използвало за банков офис. И в момента на адреса има детска занималня, която се развива от съпругата на Горанов (ако се съди по подадения мейл за контакт) и е възможно сега да се цели нейното разширяване.


Логистичните и складови компании ускоряват плановете си за експанзия в ...

... от чешките. Според Андрю Пиърсън от консултантската компания за недвижими имоти JLL, това е друг фактор, който спомага за привличането на производители. "Големите производствени изисквания се движат на юг", твърди Пиърсън, генерален мениджър на компанията за Чехия, пред Reuters. "България, Румъния и Сърбия - те ще повлияят на целия регион."


Обществени паркове в Кърджали и Хасково, тематичен парк в Пловдив, ...

... национален конкурс за идеен проект - концепция за парка, общината възлага проектирането на спечелилия първа награда - бюрото за парково и ландафтно проектиране "Грийн лайн" с водещ проектант ланд. арх. Ганчо Бакалов. 3D и дрон снимка - Главната пешеходна ос градски център – обществено ядро на парка. Автор : greenlineВ момента офисите са не само място за работа, но ...

... работят дистанционно. Инвеститорите обикновено избягват бързите сделки - купувачите внимават да не платят повече, отколкото трябва, а продавачите не искат да търпят загуби, в случай че кризата се окаже само внезапна промяна. Обемът на продажби на имоти се понижи и направи цените не толкова надежден показател за здравето на пазара.


Спирането на презастрояването е едно от основните обещания, с които ...

... излаз на колите директно на него. Сутрин автомобилите на живеещите в тези блокове трябва да излизат по ул. "Николай Хайтов", която е малка квартална уличка и е единственият изход на целия квартал към бул. "Драган Цанков", а в час пик той е задръстен от двупосочния трафик - "Младост" - центъра.


Полина Стойкова има близо 20 г. опит в недвижимите имоти. ...

... - "Център", "Зорница", "Лазур" и "Братя Миладинови", надхвърлят 1000 евро на кв.м. Автор : Капитал Най-евтино - под 700 евро на кв.м, се продават жилищата в "Меден рудник". Веднага след тях се нарежда "Сарафово". В тези два района на Бургас има по-голямо предлагане на жилища ново строителство. Автор : Капитал


IntelliWay Services е компания, специализирана в управлението на недвижими имоти ...

... по отношения на наличната бизнес организация и трябваше да измислим алтернативни начини на комуникация, за да не спира развитието на компанията. Корона кризата ни стимулира да обърнем специално внимание на маркетинговата ни политика. Тествахме различни канали за комуникация с потенциални клиенти. Подходът се оказа успешен и вече имаме конкретни резултати.


Chaos Software нае четирите най-високи етажа на Sofia Office Center ...

... на Chaos в България работят над 320 души. Екипът е много разнороден и като специализация, и като изисквания за работните площи. Половината са програмисти, а другите са ангажирани с управление на проекти, съпорт, продажби, маркетинг, връзки с ключови партньори, администрация и пр. Водещ принцип е било удобството за всеки екип.Инвестициите в емблематични имоти по принцип се смятат за верен ...

... обединяваме апартаменти", обяснява Грациела Миладинова. По нейна информация таксата за поддръжка на зелените площи, за почистване и охрана на този етап е 1.70 лева месечно на кв. м. Каква ще е занапред зависи от новия собственик на общите части, а впоследствие и от общото събрание на новите собственици на жилища.


Atlantis Bulgaria Holding включва компании с дейност в различни сфери. ...

... по-актуална тенденция за бъдещо развитие. Заради събитията през изминалата година семействата отделиха повече време у дома и преоткриха потребността от пряка връзка с природата във всекидневието си. Не случайно все повече клиенти се обръщат към нас с благодарност за спокойствието, уюта и комфорта, който сме създали с грижа за тях.


Темата накратко Купувачите са основно млади семейства със сигурни доходи ...

... Покупките с основна цел отдаване под наем, включително и с кредит, който да бъде изплащан от тези приходи, намаляха след началото на пандемията", обяснява Полина Стойкова. "Търсят се основно жилища за собствено ползване, но и с инвестиционна цел за съхраняване на спестявания като алтернатива на банковия депозит", казва Изабела Клисарска.


Темата накратко Евтините ипотечни кредити, търсенето на сигурност за спестяванията ...

... на българите, които са се върнали от чужбина (30 000), спрямо тези, които са заминали (около 6000). Около 25% от завърналите се са от Турция. Голяма част от тях купуват имоти в Южна България - в Кърджали и Пловдив, и точно в Пловдив наблюдаваме голям ръст на сделките, казва Ганев.


Приходите на строителното дружество "Монтажи", което е част от Държавната ...

... тази година. Натрупаната досега загуба от предни години обаче е 7.7 млн. лв. Отчетът за паричните потоци показва значителен ръст на постъпленията от търговски контрагенти тази година - 27 пъти до близо 322 млн. лв. Още по-голямо е увеличението при плащанията - 53 пъти до малко над 302 млн. лв.Темата накратко Изборът на независим доставчик на електроенергия става по ...

... вариант е снабдяване по средна борсова цена за месеца с включени към нея добавки и административни такси. Така формираните оферти са варирали от 100 до 150 лв. за мегаватчас през изминалите десет месеца. Малко по-скъпи са плановете за снабдяване с възобновяема енергия или тези без срок на обвързване и неустойки.


Темата накратко Българските PropTech решения са 130, от които 14 ...

... При нас спадът е далеч по-плавен - от 19 на 14. Очакваме и с времето числото за 2020 г. да се увеличи заради новооткрита информация, казва Силвия Павлова. Тя обяснява, че идентифицирането на PropTech компании е труден процес, доколкото няма регистри и публична информация, особено за онези, които се самофинансират.


Цените на жилищните имоти в глобален мащаб може да се ...

... че рисковете пред перспективите ще се увеличат през следващата година. Другите 37 смятат, че ще намалеят. Надпреварата за недвижими имотиПовишеното търсене на имоти по време на пандемията и недостигът на предлагане са причината за рязкото покачване на цените на жилищата по думите на Грегъри Дако, главен икономист в Oxford Economics.


Елица Ценова е част от екипа на още от зараждането ...

... на живот да намери отражение и в работната среда, офисът да се впише естествено в нашия ритъм, като започнем от възможнотта да се храниш качествено, през това да спортуваш, да ползваш споделени услуги и широк кръг от удобства на една ръка разстояние. Именно това бе причината за промените в .


Темата накратко Нова платформа на ocenime.bg обобщава информация от агенции ...

... информация за купените/продадените жилищата в него - за цени, наеми и предлагане, при това в динамика - в сравнение с предишната година. Този продукт е ориентиран по-скоро към строители, инвеститори, а и брокери, като им предоставя подробна информация за различни видове имоти, систематизирана по тип строителство, големина, година на строеж.Темата накратко Важно е да знаете какъв точно покрив искате ...

... приложението сърцевината на дренажния композит може да бъде перфорирана, както и снабдена с пластичен филм или геотекстил на гърба. Конусчетата (бутончетата) при повечето дренажни системи от типа "кора за яйца" имат функцията на допълнителен воден резервоар за растителността. Някои дренажни композити имат прегради между бутончетата за допълнително задържане на вода.


Иновативният проект "Кошер" свързва градската среда с природата. Естетика, която ...

... с магазини. Третият етап на проекта завършва идеята за един комплекс от сгради, представляващ малък квартал с всичко необходимо за добро качество на живот. Един от най-любопитните акценти, представляващ и естествена бариера към външния свят, е водната преграда, поставена в центъра на голям площад с места за хранене и магазини.


Ако това колко успешен и устойчив е един човек в ...

... пространствата, докато мраморът заема централно място като стенна облицовка в спалнята и всекидневната, сякаш естествено заменя произведение на изкуството. Дизайнът на двете бани издава мъжка строгост и изискан вкус, а този на кабинета "говори" за благ и благороден характер. Интериорът на Mirrorland комбинира кожа и текстил, дърво и гранитни плочи.


Темата накратко След фалита на Garanti Koza в Турция обемът ...

... въведен в експлоатация. "Не искаме да се променя решението на СОС. Молим единствено да се въведе етапност в изпълнението на наложените ни ангажименти, които сме се съгласили да изпълним", каза арх. Янакиева. Обясни, че според новия вариант на проекта транспортният достъп до комплекса ще се осъществява единствено през бул. "А.Ляпчев".


Май месец започва с лек бриз в залива при блатото ...

... допълнение следва да бъде отбелязано, че основната дейност на "Главболгарстрой" не е в сферата на хотелиерските услуги. Въпреки предходното компанията счита, че както в тази, така и във всички други сфери на икономическа дейност създаването на конкуренция благоприятства развитието и предлагането на все по-качествен продукт", казаха от фирмата за "Капитал".Темата накратко Офис пазарът засега "държи фронта", но през 2021 ...

... кв.м офисиВ същото време в София през тази година е планирано да влязат в експлоатация нови 200 хил. кв.м офис площи, по данни на C&W Forton. Част от тях са отдадени под наем частично, но за немалко това предстои. Всичко това поражда въпроси за развитието на пазара и на наемите.


Турската строителна компания Garanti Koza İnşaat е била обявена в ...

... процедурата, ако някакви пари или активи останат за други кредитори, те ще бъдат изплатени". Над 70 години в бизнесаКомпанията е основана в Анкара през 1948 г. с името Garanti Construction, като едно от дъщерните дружества на Garanti Bankası и скоро се превръща в голям играч в строителния сектор в Турция.


Темата накратко Австрийското дружество на неизвестен американски инвеститор Maverick GR ...

... персоналът е прехвърлен към компанията на мола. "Поради своята комплексност и размер и участието на страни от различни държави сделката за Mega Mall отне малко повече от година", коментира адвокат Маргарита Попова-Пашева.Тя представлява проекта от първите му стъпки, продавача - при продажбата, и при новия собственик е адвокат на мола.


Асен Лисев е изпълнителен директор на MBL и в продължение ...

... пандемия строежът върви по план и се очаква първа фаза да бъде въведена в експлоатация в края на 2021 г. Едно от фундаменталните предимства в случая е, че навреме успяхме да имплементираме технологии, които да осигуряват чист въздух и антивирусна среда, за да могат наемателите да се чувстват възможно най-защитени.


Законова вратичка с ателиета е позволила недопустима близост на две ...

... натрапената близост, но отчита, че инвеститорите на "Естера" са проявили човечност - сменили скелето с подвижно и обещали да поправят щетите за своя сметка. Твърди се, че в различни периоди и други жители на блока са опитвали да организират съпротива срещу твърде близкия строеж, наемали адвокати, но без особени резултати.


Президентът на руския петролен гигант "Лукойл" Вагит Алекперов е реалният ...

... предприятие беше прехвърлено в друго новоучредено дружество - "Бул. България 69", което е еднолична собственост на "България булевард холдинг". Майлс Самърфийлд, който беше мениджър на мола, пък от октомври 2018 г. напусна управлението му, но продължава да работи по други имотни проекти в София (виж карето). Със заем от Unicredit


Сглобяеми къщи, дървени къщи, американски къщи - терминологията в България ...

... дъски и др. Много от клиентите на Иванов финансират началото на строежа с потребителски кредит, а други успяват да заменят апартамент за къща. Очакванията са, че само до няколко години обаче банките ще се отворят още повече към сегмента (дори и без актуализация на законодателството), тъй като е все по-разпознаваем.


Темата накратко По брой сделки началното тримесечие на 2021 г. ...

... е по-достъпно за тях", казва Гергана Тенекеджиева. А достъпността се разглежда не само като лихви, а и като условия. "Банките постепенно започват да затягат финансирането, добавят допълнителни изисквания към оценките и така пресява кандидат-купувачите. Освен това и в епидемиологичната обстановка се наблюдава забавяне на одобрението за кредит", казва Младен Митов.


Една историческа сграда - бившата резиденция на американските посланици в ...

... е резиденцията на френския посланик. Лятната му вила в парка "Салтанат" е дарена от американската държава за детска градина. С банкера се свързват и сградите на ул. "Дякон Игнатий" 9 и на ул. "Леге" 17 в София, които са принадлежали на контролираните от него Франко-белгийска и Балканска банка, писа "Капитал".


Минчо Бенов е работил в областта на капиталовия пазар, финансовия ...

... Habitat for Humanity - глобална неправителствена организация, която работи във всички 50 щата в САЩ и в над 70 държави. От основаването ѝ през 1976 г. организацията е помогнала на повече от 35 млн. души да подобрят условията си на живот. Осъществява дейността си благодарение на дарители, партньори и доброволци.


Темата накратко - След медиите Делян Пеевски е прехвърлил голяма ...

... Цветелина Трифонова, която по-скоро може да се определи за близка до Пеевски - от 2013 до 2017 г. тя е формален собственик и управител на хотел "Берлин". На 17 февруари 2021 г. (две седмици преди покупката на "БЛ - ритейл риъл естейт") Трифонова прехвърля компанията на споменатото "Джи Ес формула".


Близо 140 купувачи на апартаменти на зелено в жилищния комплекс ...

... върху имущество, което не съществува, е незаконна. Друг техен аргумент е, че "Нове хоумс" не е контролирано лице (от проверяваните) по смисъла на допълнителните разпоредби на ЗПКОНПИ. Искат да се отмени определение на Софийския градски съд от 29 септември 2020 г. и да бъде обезсилена обезпечителната заповед, издадена ден по-късно.


Пазарът на инвестиционни имоти през 2021 г. ще е активен, ...

... средства. Специално за България очакванията на Colliers са, че пазарът на инвестиционни имоти през 2021 г. ще бъде доминиран от местни инвеститори, в продължение на тенденцията, която се очертава още през втората половина на 2020 г. Сделката за Мегамол в Люлин се очертава като най-голямата за годината. Фотограф: Надежда Чипева


Темата накратко Avison Young, която е в Топ 10 на ...

... Avison Young през 2008 г. Възможности в ЦИЕ"Фокусирани сме върху разширяването на дейността си там, където клиентите ни се нуждаят от нас и където са най-добрите професионалисти. Много сме развълнувани за регионите в ЦИЕ, където автоматизираните процеси, брокерските услуги и технологиите са изключително добре развити", казва Марк Роуз в прессъобщението.


В апогея на третата вълна на пандемията и при хоризонт ...

... на застрояването 3.5 и терен от 24 811 кв. м позволена надземна РЗП е 86.8 хил. кв. м. Ако приемем, че цената на кв. м офиси клас А е около 750-850 евро, то ако позволеният капацитет бъде използван максимално, необходимата инвестиция ще е от порядъка на над 100 млн. лв.


Офисът на "Acronis България" от юли ще бъде в NV ...

... наемните нива в широкия център и по бул. "Цариградско шосе" се движат между 12 и 14 евро на месец, а в "Хладилника" - между 13 и 14 евро на месец. По информация на Avalant навсякъде в София офертните наеми за офис площи клас А са между 11 и 14 евро.


"Притеснявам се за Берлин", признава Ролф Бух, роден и израснал ...

... увеличат безработицата и фирмените фалити поради кризата, причинена от пандемията от COVID-19. Кампанията за експроприация, започнала през 2019 г., все още събира подписи, за да предизвика общоградско гласуване дали да задължи компании, които притежават 3 хил. или повече имоти, като Vonovia, да ги продадат на натовареното с дългове градско правителство.


"Агенция за събиране на вземания" ЕАД продава: I. Офиси в ...

... южната част на гр. София, в кв. "Манастирски ливади". Районът е застроен с нови сгради, с добре развита инфраструктура, в непосредствена близост и бърз излаз на бул. "Тодор Каблешков", в близост до голям супермаркет, "България мол", Южен парк, връзки с градски транспорт и на 15 мин. от центъра на София.


Темата накратко Задължението е поето пред Брюксел преди 15 години, ...

... години нищоправене по въпроса при управлението на ГЕРБ и четири месеца преди изборите горещият картоф беше изровен и направен опит да бъде хвърлен в полето на следващото правителство. Появиха се хипотези, че зам.-министърът вероятно е повдигнал нелицеприятния въпрос заради изтичащи крайни срокове по европейските директиви, но това не беше потвърдено.


Темата с паспортизацията засяга пряко мнозинството от гражданите и бизнесите ...

... са, че кметовете може да възложат тази дейност на тесен кръг приближени фирми. За гилдиите това означава, че едни ще вземат лъвския пай, а други ще работят като подизпълнители. За гражданите - че няма да имат контрол върху цените, а ще трябва да ги плащат дори да са неоправдано високи.


Нидерландската компания CTP купи логистичната база на датската компания DSV ...

... средата на 2021 г. В сектора има слух и за сделка за друг терен, сключена под условие, но за нея все още няма официална информация. Що се отнася до парцела на DSV - "ако на него ще се строи, това би могло да бъде само разширене за DSV", добави Гюрджиев.


Впечатляващата с архитектурния си стил сграда на Съюза на българските ...

... е на betahaus, която поддържа две коуъркинг локации в столицата. Едната е именно на ул. "Шипка" 6, където се преместиха споделените офиси на компанията през пролетта на миналата година. Тогава тя напусна адреса си в "Лозенец". Потърсени за коментар, от компанията помолиха за отстрочка за официалното си изявление по темата.


Агенция за събиране на вземания продава жилищен комплекс "Уайт Коуст" ...

... гледка към морето. Предвиден за довършване с висококачествени материали, изолации и системи, безрамково остъкляване и френски прозорци, висок клас довършителни материали, обзавеждане. Комплексът се състои от следните сгради:Блок A с РЗП 1 566.75 кв.м: 32 апартамента, 18 от които са останали за продажба. Блок B с РЗП 1 566.75 кв.м:


"Агенция за събиране на вземания" ЕАД продава Комплекс "GOLDEN VALLEY", ...

... УПИ; 4 броя многофамилни жилищни сгради, с басейн: Блок "A" и "B", с изградените в тях 51 апартамента с обща РЗП 3 921,04 кв.м. Блок "C", с изградените в него 14 апартамента с РЗП 1 260,56 кв.м. Блок "D", с изградените в него 14 апартамента с РЗП 1 256,40 кв.м.;


Картината при малките и средните строителни фирми отразява ситуацията в

Картината при малките и средните строителни фирми отразява ситуацията в ...

... погледнато, за нас частният сектор е и с по-добрата доходност, но вземайки предвид преките или косвени икономически фактори, които в моменти или периоди биха могли да повлияят на ликвидността на продукцията, сигурният платец в лицето на държавата е допълнителен стимул за поддържане на финансовия стабилитет на компанията", допълни арх. Диков.


В търсене на близост с природата в последното десетилетие се

В търсене на близост с природата в последното десетилетие се ...

... е трудна заради спецификата на ламперията и би ги лишила от облика им, но вътрешната и конструктивното им укрепване с плоскости от папур изглеждат възможно решение. Освен всичко останало при висока влажност на въздуха блатното растение осигурява защита срещу микроби, както отбелязва проф. Д-р Мартин Крус от института "Фраунхофер" (IBP).


[Shutterstock] Повече от девет от десет сингапурци притежават собствено жилище

[Shutterstock] Повече от девет от десет сингапурци притежават собствено жилище ...

... че вероятността големите корпоративни притежатели на еднофамилни имоти да изпратят известия за изгонване е с 8% по-голяма, отколкото при малките наемодатели. За да посрещнат жилищните потребности на най-бедните или най-уязвимите членове на обществото, може би ще се наложи правителствата да направят повече. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


Заради дистанционната работа вече не е толкова важно квартирата да

Заради дистанционната работа вече не е толкова важно квартирата да ...

... цени. Пазарът ще се промени и около бизнес районите ще има по-малко търсене на жилища под наем, казва Стойне Василев. Данните на ocenime.bg за "Младост 4" подкрепят тази хипотеза. В квартала на Бизнес парка наемните цени са паднали рекордно (със 17%), а свободните жилища под наем се увеличават (с 6%).


През април - първият пълен месец на извънредно положение, в

През април - първият пълен месец на извънредно положение, в ...

... с ръст 1% до 1018 покупки. Най-слабо засегнатият град сред шестте големи през март е Стара Загора. Там покупко-продажбите спадат с 11.4% (на 343), но през първото тримесечие градът се открояваше от останалите с 11% ръст на този тип сделки (до 1062), като той дори се забързваше спрямо предходното тримесечие.


След

След "Бизнес парк София" и "Резиденшъл парк София" новият "Резиденшъл ...

... най-големите инвеститори в страната. При приключването на проекта общата инвестиция в "Резиденшъл парк Лозен" ще възлезе на над 300 млн. лева. Реализирането на успешни и иновативни проекти като "Бизнес парк София" и "Резиденшъл парк София" превърнаха името "Линднер" в синоним на смели амбиции и качествено изпълнение, пионерско мислене и удовлетвореност.


"Резиденшъл парк София" е вторият мащабен проект на групата "Линднер" ...

... момента компанията "Линднер" е инвестирала в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната. Успоредно със строителството на Фаза 3Б и планирането на Фаза 3В от "Резиденшъл парк София" компанията развива и работи по строителството на своя нов проект - "Резиденшъл парк Лозен".


В полите на Витоша, на площ от 215 000 кв.м

В полите на Витоша, на площ от 215 000 кв.м ...

... проекта стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество - "Недвижими имоти дивелъпмънтс". Повече за River Park на riverpark.bg


"От 2018 г. аз нямам пречка да строя, единственaта е, ...

... осигуря финансиране, и почти съм", каза той. По думите му трябват около 1 млн. евро с ДДС, за да се довърши обектът. Фирмата изпълнител още не е уточнена също, но инвеститорът планира да продължи изграждането още тази есен и хотелът да се пусне в експлоатация през лятото на 2021 г.


[Shutterstock] Само при дългосрочен бум в изграждането на жилища ще

[Shutterstock] Само при дългосрочен бум в изграждането на жилища ще ...

... тънка линия. От една страна, само при дългосрочен бум в изграждането на жилища ще може те да станат по-достъпни. От друга страна, изграждане в този мащаб би породило много спорове заради промяна на кварталите. Продължаващият възход на YIMBY далеч не е сигурен. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване От 1940

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване От 1940 ...

... хората притежават жилището си, са по-склонни да прилагат мерки, които затрудняват развитието и строителството в района. Няма съмнение, че развитите икономики са по-неприветливи за строителството, отколкото преди. Но до каква степен регулацията в сектора е отговорна за високите цени на имотите днес? 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Икономиките могат да преживеят както внезапни

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Икономиките могат да преживеят както внезапни ...

... широка подкрепа за свободните пазари, се надяват това движение да е успешно. Освен че развалят имиджа на капитализма, политиките за жилищата направиха системата несигурна, неефективна и несправедлива. Време е да съборим тази изгнила сграда и да построим нов работещ пазар на жилища. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


Проектът Вuѕіnеѕѕ Gаrdеn Оffісе X включва 52 500 ĸв.м oфиc

Проектът Вuѕіnеѕѕ Gаrdеn Оffісе X включва 52 500 ĸв.м oфиc ...

... бъдат отдадени под наем, надбавката при същата база ще бъде намалена на 3.2%. Строежът трябваше да е готов през ноември 2020 г. Заемът е обезпечен с ипотека върху терена и бъдещата офис сграда, както и със залог върху цялото търговско предприятие и вземанията на компанията, включително бъдещите приходи от наеми.


[Shutterstock] Финансовата криза от 2008 - 2010 г. илюстрира огромните

[Shutterstock] Финансовата криза от 2008 - 2010 г. илюстрира огромните ...

... най-лошото от кризата през 2008 - 2010 г. Швейцарската система на планиране в голяма степен обяснява защо популизмът не успя да се вкорени там. Правителствата по цял свят трябва да действат решително и без забавяне. Застрашена е световната икономическа и политическа стабилност. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


[Shutterstock] Представяме петнадесет квартала на София, оценени чрез machine learning,

[Shutterstock] Представяме петнадесет квартала на София, оценени чрез machine learning, ...

... Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал


Това, че цените на жилищата ще паднат на фона на

Това, че цените на жилищата ще паднат на фона на ...

... се съживят някои локални градски пазари в страната покрай успеха на дистанционната работа. Това би дало глътка въздух на малките градове и села, които се обезлюдяват и в които почти липсваше търсене на имоти. Кризата може би ще има положително въздействие върху по-устойчивото развитие на страната ни, добавя Полина Стойкова.


През първото тримесечие в София са започнати 136 жилищни сгради,

През първото тримесечие в София са започнати 136 жилищни сгради, ...

... и 22 други, и Стара Загора - 52 жилищни и 76 други сгради. Най-голям брой са новите разрешени сгради в София - 227, Пловдив - 201, и Варна - 153. На новоразрешена сграда в София средно се падат по 11 жилища, в Пловдив - 3.5, а във Варна - 4.4.


[Shutterstock] Животът, а и кризите, понякога притискат собственици да се

[Shutterstock] Животът, а и кризите, понякога притискат собственици да се ...

... популярните сайтове за имоти. По оценка на участници в търгове последните 5-7 години доверието в частното съдебно изпълнение плавно се повишава, макар все още да има нелоялни практики. Брокерите, а и гражданите вече са се научили откъде да търсят информация за търговете на ЧСИ и как да участват в тях.


Стара Загора е единственият от шестте големи български града, в

Стара Загора е единственият от шестте големи български града, в ...

... освен Пловдив са също Ботевград, Бяла, Видин, Враца, Г. Оряховица, Елен Пелин, Ихтиман, Каварна, Козлодуй, Кубрат, Омуртаг, Силистра, Пещера, Радомир, Шумен, Ямбол и др. А в 32 селища освен София и Бургас спадът е до 9%. В тази група попадат Благоевград, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Разград, Ямбол, Пазарджик и др.


От вкъщи обикновено се работи най-вече в самостоятелна стая (39%)

От вкъщи обикновено се работи най-вече в самостоятелна стая (39%) ...

... не са базирани на настояща доходност. "След въвеждането на Covid-мерките консултираме все повече възможности за продажба с обратно наемане (sale-leaseback), като алтернатива на банковото финансиране", каза Димитров. Инвеститорите търсят такъв тип активи с цел получаване на дългосрочен и относително сигурен доход, диверсификация на портфейла и хедж срещу инфлация, добавя той.