Следващото десетилетие обещава динамика, на каквато може би дори не

...
Следващото десетилетие обещава динамика, на каквато може би дори не
Коментари Харесай

Поколението, което отново направи място на природата

Следващото десетилетие дава обещание динамичност, на каквато може би даже не сме привикнали, а навлизането на AI в всекидневието ни загатва за промяна освен на софтуерния, а на целия свят. Изкуственият разсъдък обаче не идва самичък, а с цяло ново потомство работна мощ. Изследвания показват, че сред 2020 и 2030 година се чака над милиард души от потомство Z да обновят трудовия пазар, до момента в който над 600 млн. бейби бумъри (родени сред 1946 и 1964 г.) го напущат.Основна роля в идващите години обаче ще имат властващите на трудовия пазар милениали, които държат максимален дял работна мощ, а това от своя страна ще ги дефинира като съществени настоящи на имотния пазар.

Следващото десетилетие дава обещание динамичност, на каквато може би даже не сме привикнали, а навлизането на AI в всекидневието ни загатва за промяна освен на софтуерния, а на целия свят. Изкуственият разсъдък обаче не идва самичък, а с цяло ново потомство работна мощ. Изследвания показват, че сред 2020 и 2030 година се чака над милиард души от потомство Z да обновят трудовия пазар, до момента в който над 600 млн. бейби бумъри (родени сред 1946 и 1964 г.) го напущат.

Основна роля в идващите години обаче ще имат властващите на трудовия пазар милениали, които държат максимален дял работна мощ, а това от своя страна ще ги дефинира като съществени настоящи на имотния пазар.
Близост и до града, и до природата
Нарастващата значителност и особеностите на родените сред 1981 и 1996 година ще дефинират новите трендове в другите стопански браншове, които ще би трябвало да се приспособяват съгласно новите потребности. Милениал поколението се отличава с особена себеоценка, поради която постоянно са му приписвани нарцистични черти, само че пък има мощно изразено отношение по тематиките за човешките права и опазването на околната среда.

Именно поради тези настройки в комплект с невижданите събития като епидемията от ковид-19, желанието за повече " на открито " и по-малко " вътре ", смяната на трудовия пазар, който разреши home office и обезпечи независимост на деяние, хората още веднъж избраха да се върнат измежду природата. В търсене на баланс, овакантяване на хаоса и положения с съвременни термини като " бърнаут " едно цяло потомство се пренастрои да прекара идващия стадий от своя живот в умерено движение, многообразие и непосредственост и до града, и до природата.
Реклама
За да отговори на тези потребности, целият заможен пазар стартира да се трансформира, а в страната навлязоха, въпреки и всекидневно закъснели, трендове, които уголемяват границите на града и ги преобразяват в затворени, тихи и спокойни комплекси, в които се образуват сплотени общества от хора със сходни ползи, полезности и разбирания за света. В България тези специфики навлизат по-плавно, само че няма подозрения, че смяната към този момент настъпи. Очаквано София е първият град, който стартира да оформя своята външна страна като уместно място за живот за млади фамилии.
Уют плюс природосъобразен метод на живот
Изявен образец за комплекс от ново потомство, изграждан с изключително отношение към заобикалящата природа и пейзаж и целящ да притегли хора точно с тези полезности, е. В основите на плана стои дългогодишният опит на задграничния вложител Елиезер Егоси, който към този момент 20 години трансформира имотния пазар у нас като пионер в построяването на мол културата в България. Заедно със своя сътрудник и шеф план Петко Лозанов построяват " България мол ", а след него ръководят основни жилищни комплекси от висок клас в страната и еднофамилни къщи " Зограф 63 " в кв. " Драгалевци ".

Обединени от обща визия и стабилен опит зад тила, двамата още веднъж се впускат в построяването на жилищен комплекс, като дава обещание да покрие всички условия на актуалните млади фамилии, които търсят уют и природосъобразен метод на живот.
Топли цветове и естествени материали
Освен голямата площ непокътнати зелени площи в комплекса се обръща изключително внимание и на интериора на къщите. Спокойната атмосфера се построява от топлите цветове и естествени материали, с които се строи, както и от огромните остъклени пространства с видимост към вътрешния двор и навлизането на естествена светлина.
Реклама
Минимализъм и естествени материали са водещите избрания от човек, който за първи път види вътрешното оформление на пространствата. В синхрон с пъстрата заобикаляща среда " Камбаните Резиденшъл парк " се трансформира в образец за качество и отношение в актуалното жилищно строителство.

На територията на комплекса е планувано да бъдат построени детски площадки, спортни стадиони и зона за барбекю. Освен това ще бъде обезпечена 24-часова защита за по-голяма сигурност. В първата част на плана са включени 40 000 кв.м, в обсега на които ще бъдат ситуирани открит фитнес, алея за бягане с дължина над 2 км и кучешки парк. Комплексът употребява силата на слънцето в комбиниране с висок клас топлоизолационни системи, с цел да се изградят жилища с ниско ползване на сила и ниско отражение върху въглеродния отпечатък.

" Полагаме големи старания, с цел да създадем жилища от ново потомство, които да откликват на всички модерни потребности на младите. Вярваме, че идва време за нова промяна на мисленето и отношението ни към заобикалящия свят и околната среда. Стремежът ни да допринесем за облагородяването на външните площи, както и да осигурим спокойна и предпазена среда за живот е праволинеен. Бъдещите генерации го изискват, природата го изисква и ние го желаеме ", споделя Петко Лозанов.

Зад огромния план застава, която ще финансира цялостното създаване на жилищния комплекс. Банката дава опция клиентите на " Камбаните Резиденшъл парк " да употребяват преференциални условия за ипотечни заеми при закупуването на парцели в него. Пред евентуалните купувачи обаче това не е единствена опция за еластичност и преференциални условия, защото вложителят предлага самостоятелни разплащателни проекти, с което затвърждава своя имидж на правилен сътрудник както в строителството, по този начин и в областта на финансирането.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР