Общество И Политика


Екип на „Демократична България“ тръгва на мотообиколка из България с

Екип на „Демократична България“ тръгва на мотообиколка из България с ...

... софтуера за симулация, разработен от “Ти броиш”. Водачите на листи и кандидатите за депутати ще поговорят с гражданите на тема #БългарияМожеПовече. Защото в България е време за ново начало.Финалът на обиколката е в София на 3 юли. Организатор е Даниел Неделчев от листата на обединението в 24-ти МИР в София.


"Здравеопазването е икономика и трябва да се развива като такава. ...

... че здравната система у нас трябва да бъде променена. Тема на дискусията бяха още увеличаването на публичните инвестиции в здравеопазването, оптимизирането на контрола и ефективността като част от стратегическия дневен ред на страната, нуждата от обновяване на инвестиционната стратегия в сектора с оглед постигане на по-добри здравни резултати и др.


България продължи да отказва да се поддаде на натиска да

България продължи да отказва да се поддаде на натиска да ...

... поставил на масата за преговори, се отнасяло до ускоряването на железопътния проект Гюешево-София.Засега обаче Скопие не показва истинско желание да отговори на българските изисквания за прекратяване на историческите спорове и езика на омразата. Въпреки положителните декларации липсват резултати в изпълнението и прилагането на подписания през 2017 година договор за добросъседство.До края на седмицата просветното министерство ще предложи законови промени

До края на седмицата просветното министерство ще предложи законови промени ...

... след което, като се състави новото Народно събрание, Министерският съвет може да приеме това допълнение изменение на закона, и да го предложи на новото Народно събрание“, обясни той.Важно е какво ще решат партиите в парламента, това е тяхно решение. Проверките в регионалните управления на образованието са комплексни, уточни министър Денков. 


Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Мисията за наблюдение

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Мисията за наблюдение ...

... на мисията от международни наблюдатели на ОССЕ. В документа пише още, че вотът е бил ръководен ефикасно, а основните свободи по време на изборния процес са били спазени. „Затова питам – кое наложи всички тези революции в изборния закон и чистките в администрацията след безпристрастната оценка на международните експерти“, каза още председателят на ГЕРБ.


Здравното министерство започва информационна кампания сред ромското население за COVID ваксинацията. До

Здравното министерство започва информационна кампания сред ромското население за COVID ваксинацията. До ...

... условия за никого. Освен че гарантираме почти всички ваксини, одобрени от Европейската комисия, гарантираме прилагането им да е безопасно за хората и безплатно за тези, които не са осигурени", каза Златанов. Не се предвижда финансово стимулиране за прилагане на дози ваксини нито сред българското, нито сред ромското население, уточни той.След повече от три години в ареста и под домашен

След повече от три години в ареста и под домашен ...

... за Дюлгеров, бяха отменени от второинстанционния спецсъд и той ги намали съответно на 8 ,7 и 6 години затвор.Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста малко преди Рождество на 2018 година, под "домашен арест".Делото стига до Върховния касационен съд, защото от присъдите се оказаха недоволни и подсъдимите, и прокуратурата.


Двама надзиратели от ареста на Националната следствена служба (НСлС) са

Двама надзиратели от ареста на Националната следствена служба (НСлС) са ...

... столичния булевард „Г. М. Димитров“ и нерегламентирани контакти със задържани лица и цивилни граждани  дисциплинарно производство е образувано срещу инспектор Тони Тодоров. Младши инспектор Георги Гишин  пък е обект на проверка за нарушаване на служебната дисциплина и за деяния, несъвместими с етичните правила и поведение на държавните служители, уточняват от ведомството.


Младежкото обединение в БСП и евродепутата Цветелина Пенкова стартираха инициатива „Когато младите

Младежкото обединение в БСП и евродепутата Цветелина Пенкова стартираха инициатива „Когато младите ...

... дискусиите е да насърчим младите хора да се включат в Конференцията за бъдещето на Европа или пряко или като посетят нашата инициатива. Искаме да ги насърчим да реализират своите проекти и идеи“, коментира евродепутатката.  Събитията продължават и тази седмица в:- Пловдив на 22.06.2021 г.;- Ямбол на 23.06.2021 г.;- Бургас на 24.06.2021 г.


Налице е политизация на образователната система. Вижда се много ясно

Налице е политизация на образователната система. Вижда се много ясно ...

... министър. Относно програмата "Отново заедно", която ще изпрати на безплатни лагери 30 хил. ученици, Денков коментира, че:"Тези средства бяха предвидени за туризъм. Тези 30 000 ученици, как ще се разпределят, ще реши педагогическият състав. Всички държавни училища могат да участват, кандидатстването вече е стартирало като процедура. В началото на юли очакваме и първите документи", посочи той. 


Все още нямаме решение за машинния вот в чужбина, обяви председателят

Все още нямаме решение за машинния вот в чужбина, обяви председателят ...

... на екзотични дестинации като Доминиканската република. Сериозен проблем според Външно министерство са неяснотите с връщането на изборните книжа от чужбина. По закон те пътуват с дипломатическа поща, което означава ръчен багаж при въздушен транспорт. Това създава проблем и ще е решение в положителна посока да се разреши използването на куриерска фирма.Около 43% от населението на България се е срещало с

Около 43% от населението на България се е срещало с ...

... всички лежали в болници, за всички тестове на антитела от март досега. Ще се сортира по ЕГН и области и общини. Събирайки тези данни ние ще получим най-малкия брой хора, които са се срещали с вируса до този момент. Всеки нов случай ще допълва натрупаната база данни", каза Стойчо Кацаров.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  се разходи с младежи от

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  се разходи с младежи от ...

... хора. Защо този човек не се показва? Защо не им е интересно на медиите да отидат, да му видим снимката – как изглежда? С 6 присъди е! Да го питат Спецов: „Как намерихте този човек? Там в гората, в шумата в Драгоман? Как го намерихте там?“, попита председателят на ГЕРБ.


Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият ...

... митниците Ваньо Танов да прекрати проверката в пивоварната на Михов. От друг разговор се разбира, че Мишо Бирата си плащал такса "спокойствие".Софийската апелативна прокуратура прекрати разследването през октомври 2014 г. Михаил Михов почина внезапно през 2011 г., година след избухването на скандала, а през 2016 г. почина и Ваньо Танов. 


Месец след като беше назначено, служебното правителство, начело със Стефан

Месец след като беше назначено, служебното правителство, начело със Стефан ...

... друга фигура от служебния кабинет, които да продължат с дейността си. Т.е. този кабинет стои странично на политическия процес в страната", смята политологът Христо Панчугов. Той посочи, че в предстоящото време до изборите на 11 юли трябва да разберем дали политическите лидери признават формулата на служебния кабинет като форма на управление.


“Oпacнocттa oт cъдeбнa peфopмa пo мoдeл 4 oтминa!” С тази

“Oпacнocттa oт cъдeбнa peфopмa пo мoдeл 4 oтминa!” С тази ...

... мoдeлa ce oтивa ĸъм чeтвъpти, пpeдлoжeн oт aвтopcĸи ĸoлeĸтив oт BCC. He пpeнeбpeгвaм cвъpшeнoтo, нo тo мoжe дa e caмo пpeдпocтaвĸa за приемане на решение. Трудно е да се прекроява съдебната карта без цялостна административно-териториална реформа, но това е ситуацията, в която се намираме в момента“, обобщи тупика Янаки Стоилов.От 1.3 млрд. лв. сигурни постъпления от транзитни такси се

От 1.3 млрд. лв. сигурни постъпления от транзитни такси се ...

... която дори се снима във филми, имаше и ресторантски скандали с Волен Сидеров? Сега г-н Уорлик е съдружник в най-голямата руска адвокатска компания, която се занимава с енергетика. При диктатура като руската, дали тази фирма не е свързана по някакъв начин с диктатора, каза енергийният експерт Стефан Гамизов пред  „БАНКЕРЪ“


Бившият земеделски министър Мирослав Найденов също е бил на разпит

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов също е бил на разпит ...

... показания, които, ако те бяха останали, този министър щеше да влезе в затвора. Защото става дума за 200 хил. лв. към онзи момент", каза тогава Рашков."Бях извикан в Главната дирекция, дадох показания. Питаха ме небивалици, с които се опитват да уязвят един бивш премиер", посочи ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов. 


Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) има нов директор.

Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) има нов директор. ...

... в Националния институт за паметниците на културата, който по-късно е "прекръстен" на Национален институт за недвижимо културно наследство, той е работил и като главен архитект в Община Пловдив, район „Централен“. Бил е управител на „Архитектура и наследство“ ООД – гр. Пловдив.Трикратен носител на награди в националния конкурс „Сграда на годината“.


Посолството на Русия в България се отнесе подигравателно към твърденията

Посолството на Русия в България се отнесе подигравателно към твърденията ...

... отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро", казват руските дипломати.


Работна група с участието на представители от експертни медицински съвети

Работна група с участието на представители от експертни медицински съвети ...

... Eвропейския план за борба с рака, в който е отбелязано, че всяка година 3,5 милиона души в ЕС са диагностицирани с рак, като смъртните случаи, предизвикани от това заболяване, са 1,3 милиона.До две седмици експертите от работната група ще изготвят своите предложения, които да бъдат разгледани на следващото им заседание."Пирогов" закри последното COVID отделение, съобщиха от лечебното заведение на ...

... лечебната дейност така, че нито един нуждаещ се да не остане на прага на болницата."15 месеца по-късно продължаваме да приемаме тежко засегнати от коронавируса и се надяваме скоро да дойде денят, в който останалите ни близо 40 легла за COVID-19 болни ще изглеждат както тези на снимките", казват от болницата.


Партия ГЕРБ пожела за  рождения ден на президента Румен Радев

Партия ГЕРБ пожела за  рождения ден на президента Румен Радев "по-малко ...

... тогава беше на срещата на НАТО В Брюксел."Това е поредната интрига, знаете, че вече пет години и аз, и моите съветници, и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации. Поръчителят е един, не мисля изобщо да го легитимирам с коментари - преди малко го споменах", каза президентът.


Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати бил експремиерът и лидер на

Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати бил експремиерът и лидер на ...

... него има притеснения в публичното пространство за лобистки текстове, които обслужвали частни и корпоративни интереси в здравеопазването и някои разпоредби можело дори да затворят лечебни заведения. "Никога в Министерството на здравеопазването не е вилнял такъв лобизъм и това е изключително опасно за България и българските лекари, пациенти и лечебни заведения", каза Ангелов.


Новата съдебна карта на България да бъде изготвена в сътрудничество

Новата съдебна карта на България да бъде изготвена в сътрудничество ...

... потвърдил, че след визитата й в София Висшият съдебен съвет е открил процедурата по избор на 6 делегирани прокурори.Еврокомисарят подкрепи идеята за започване на широка дискусия за общоевропейски механизъм за борба с корупцията във връзка с чужди юридически актове за лица, свързани с пране на пари, организирана престъпност и корупция.


Група състезатели по ММА са нахлули в Министерството на спорта.

Група състезатели по ММА са нахлули в Министерството на спорта. ...

... като манипулация обвиненията на служебното правителство за злоупотреби със средствата по програми за младежки дейности. По думите на Кралев от програмите са се възползвали десетки спортни и младежки организации от цялата страна. Той уточни, че сумите са били не милиони, а 30 до 40 хиляди лева годишно на спечелен проект.Очаквайте подробности! Северна Македония друга алтернатива освен пътя на евроинтеграцията няма. Разбираме,

Северна Македония друга алтернатива освен пътя на евроинтеграцията няма. Разбираме, ...

... приятелско спрямо Заев това твърдение. "Борисов, ако е могъл да е решил проблемите досега", заяви премиерът.Следващата спирка на македонската делегация е президентството. С президента Радев се очаква да обсъдят същите въпроси и Заев да предаде конкретните си предложения за разрешаване на конфликта с българското вето върху преговорите на Скопие за ЕС.   


Със заповед на министъра на културата от 17 юни 2021

Със заповед на министъра на културата от 17 юни 2021 ...

... на културата от 17 юни 2021 г. изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Национален филмов център" Жана Караиванова е била уволнена дисциплинарно.От Министерството на културата сочат като причини системното неизпълнение на служебните задължения и нарушения, свързани със системата за управление и финансов контрол, констатирани в одитен доклад от май 2021 година.


Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Република

Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Република ...

... на европейската интеграция на всички страни от Западните Балкани“, каза той.Рано тази сутрин Зоран Заев се срещна с бившия премиер Бойко Борисов. Срещата беше излъчвана в социалната мрежа Фейсбук.Лидерът на социалистите Корнелия Нинова също посрещна македонския премиер и водената от него делегация за среща в партийната централа на ул. „Позитано“ 20.


"Ако продължим със сегашния темп на ваксинация, след 2 месеца ...

... здравеопазването започва информационна кампания за ползата от ваксините, но тя е закъсняла: "Това е нещо, което трябваше да бъде направено още в началото на годината, за да има ефект сега. По този начин щяхме да избегнем недоверието във ваксините, митовете и лъжите, които се разпространяват сред хората", категоричен бе той.


Европейският комисар по въпросите на здравеопазването Стела Кириакиду е на знаково

Европейският комисар по въпросите на здравеопазването Стела Кириакиду е на знаково ...

... и ние сме радостни, че поеха отговорността за доставката на ваксините. Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят на смъртните случаи и заразените хора намалява драстично, в момента сме в задълбочен анализ какви бяха причините за високата смъртност и как се управляваше кризата", заяви държавният глава Радев.


"Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за ...

... повод говорителя на служебното правителство Антон Кутев, който изнесе данните за злоупотребата.Стъки добави, че федерацията по ММА не е била одобрена по ред програми, по които е кандидатствала. Според него служебният министър на спорта Андрей Кузманов се намирал в конфликт на интереси. Той бил министър на спорта и шеф на федерация.


Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ)  осъди Министерството на вътрешните работи

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ)  осъди Министерството на вътрешните работи ...

... да образува разследване по случая, позовавайки се на показанията на свидетел, обадил се в МВР, за да свидетелства, че е видял по телевизията как Кенаров се съпротивлявал на полицаите. Казусът с Димитър Кенаров е регистриран на платформата на Съвета на Европа, на която се обявяват случаи на посегателства над журналисти.


Бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията

Бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията ...

... от тях до такава степен са сходни, че спокойно можем да кажем, че са отпечатани на един и същи принтер. Лично аз подозирам, че принтерът се намира в самото министерство. Преди изборите са раздадени едни 5 млн. лева и са раздадени по, меко казано, съмнителен начин на подбор на фирмите“, каза той.


"Днес не сме в ролята на разследващи журналисти, а на ...

... 2019 г. – началник на отдел.От 07.01.2019 г. е държавен инспектор в Териториална дирекция Тракийска. На 17.05.2021 г. е преназначена на длъжност директор на териториална дирекция в Агенция „Митници“, Териториална дирекция Тракийска, със заповед на директора на Агенция „Митници“. Г-жа Евелина Харизанова е с безупречно кадрово досие", посочват от Агенцията.  


Българските затворници  пият най-скъпото кафе. Цената му от 8 лева стига

Българските затворници  пият най-скъпото кафе. Цената му от 8 лева стига ...

... система на бизнес регистрите, което е трябвало да стане точно преди 4 години, както и въвеждането на софтуер с отворен код, за да е общодостъпна тази система", обясни Стоилов.В сферата на българското гражданство той в посочи, че се правят опити да се ускори процесът на изхода и на входа на системата. 


Подобряването на здравеопазването в България изисква стратегически подход, институционален диалог

Подобряването на здравеопазването в България изисква стратегически подход, институционален диалог ...

... от ИТ-здравеопазване към истинско Дигитално здравеопазване;Нужда от реална реформа на модела на финансиране на системата;Ефективно използване на европейските фондове. Всяка една от идеите могат да допринесат както за ефективно разходване на средства за здраве, така и да допринесат за подобрение на здравето на всеки един български гражданин, препоръчват от АмЧам.


Подобно на отстранения ексшеф на ДАНС и ръководителят на ДАР

Подобно на отстранения ексшеф на ДАНС и ръководителят на ДАР ...

... президента на РБ, на председателя на Народното събрание и на министър-председателя. Налице е нарушаване на този принцип по отношение на разузнавателна информация, предоставяна на президента. Във връзка с това се прие и още едно постановление за назначаване на Антоан Гечев за председател на ДАР“, заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев."


Пореден протест ще се проведе пред Съдебната палата в деня,

Пореден протест ще се проведе пред Съдебната палата в деня, ...

... да работи ефективно.За позицията има конкретни изисквания - кандидатите трябва да са прокурори с опит в международните разследвания и в дела с измами с европейски средства. Това са основните казуси, по които ще работят европейските прокурори.Протестиращите обявиха, че отново излизат пред Съдебната палата, за да гарантират работещо и независимо правосъдие.


От 16 юни в работните колективи до седем души няма да

От 16 юни в работните колективи до седем души няма да ...

... антигенен тест за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, за което лицето е било в домашна или болнична изолация, удостоверено с предписание на регионална здравна инспекция или с Цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване на COVID-19.“.2. Заповедта влиза в сила от 16.06.2021 г.  


Натрупаните проблеми в енергетиката създават сериозни рискове пред този сектор,

Натрупаните проблеми в енергетиката създават сериозни рискове пред този сектор, ...

... на енергийния регулатор по отношение на електрическата и топлинна енергия, което максимално да бъде съобразено с възможностите на българските граждани и на бизнеса. Председателят на КЕВР увери, че регулаторът ще положи усилия цената да бъде възможно по-ниска от очакваното, въпреки рязкото поскъпване на природния газ и цените на въглеродните емисии. 


Президентът на САЩ Джо Байдън е имал кратка среща с

Президентът на САЩ Джо Байдън е имал кратка среща с ...

... не е такъв. Не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на Агенция "Митници", който 20 години не е в тази система. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на Агенция "Митници" да прикрива престъпление, защото бил обещал някъде, както в случая „Ало, Ваньо“, каза още президентът.


 е подал оставката си като заместник-председател на Бюрото за контрол

 е подал оставката си като заместник-председател на Бюрото за контрол ...

... като изминат петте години за обработването на законно обосновано искане. В допълнение към всичко това Желязков изнудвал евентуален кандидат за български министър чрез заплаха от повдигане на наказателни обвинения от Прокуратурата на Република България, ако след назначаването си министърът не окажел по-нататъшно съдействие на Желязков", уточняват от Американското финансово министерство.


Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров се срещна с посланика на Казахстан

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров се срещна с посланика на Казахстан ...

... клиничните изпитвания, като до момента не са отбелязани нежелани реакции.Министърът на здравеопазването подчерта, че ваксината трябва да бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата, за да се разреши приложението и у нас. Кацаров и посланик Избастин бяха единодушни, че има поле за сътрудничество между двете държави в областта на медицината.


Една от задачите на служебното правителство е да осигури провеждането

Една от задачите на служебното правителство е да осигури провеждането ...

... ръка тези, които са освободени. Единият от тях е главният секретар. Онова, което се случи миналата година под колоните на Министерския съвет, не можеше да има друга последица освен неговото освобождаване. Всички останали ръководни длъжностни лица в МВР са запазени, с изключение на тези, които са напуснали доброволно", поясни Рашков.


Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова повече

Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова повече ...

... политическо поведение ще бъде продължен от партиите, които ще влязат е следващото Народно събрание и ще сформират кабинет. Искаме да вдъхнем увереност на българския избирател, че неговия вот има значение. Той има значение за нашето собствено бъдеще, за бъдещето на нашите родители и на нашите деца“, каза още Стефан Янев. 


На днешния ден през 1863 г. излиза първият брой на

На днешния ден през 1863 г. излиза първият брой на ...

... от 60 книги (български и преводни) и периодика:вестници: „Гайда" (1863 – 1867 г.), „Македония“ (1866 – 1872 г.), „Шутош“ (1873 – 1874 г.), „Костурка“ (1874 г.);списания: „Ружица“ (1871 г.), „Пчелица“ (1871 г.), „Читалище“ (1872 – 1873 г.), „Звънчатий глумчо“ (1872 г.).Петко Славейков е сред ръководителите на църковната борба. По-късно е учител в Българската екзархия. 


Вече са известни носителите на престижната Национална награда

Вече са известни носителите на престижната Национална награда "Христо Г. ...

... участници традиционно получават своите отличия по случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.Наградите се определят на конкурсен принцип в два кръга. Носителите на наградата получават диплом, малка пластика и парична награда, а номинираните – диплом.  


Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа

Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа ...

... на сайта им в  "е-Трудова борса" и на , където са достъпни и за живеещите извън България. Експертите от бюрата по труда продължават да съдействат на всички заинтересовани страни с информация и консултации за актуалните възможности за финансиране наемането на безработни лица, тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.


Черната кутия от падналия в Черно море български изтребител МиГ-29

Черната кутия от падналия в Черно море български изтребител МиГ-29 ...

... - тя е с размери на обикновена кутийка, малка, примерно за обувки", каза още проф. Димитров.Проблем при обследването на морското дъно създава и каменистата му повърхност. Заради нея малките фрагменти от самолета няма да бъдат забелязани. Търсенето на отломки се затруднява и от мътността на Черно море, разказва още професорът.


Над 30 хиляди лева са събрани от началото на кампанията 

Над 30 хиляди лева са събрани от началото на кампанията "За децата на ...

... и морален дълг.По области, най-много нови случаи на коронавирус през последното денонощие са били регистрирани в София-град (7), следвана от Благоевград, Бургас и Сливен (по 6). По общ брой заразени, отново първа e столицата (109 277) пред Пловдив (36 692), Варна (31 441), Бургас (27 356) и Благоевград (18 666).


От Министерството на културата информират, че предстоят летни планови проверки

От Министерството на културата информират, че предстоят летни планови проверки ...

... и сродни права, да го направят.Проверяващите инспектори напомнят, че в Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) е предвидена улеснена процедура по връчване както на актовете при установени административни нарушения, така и на наказателните постановления по ЗАПСП, и това не позволява укриването на нарушителите и избягването от отговорност.


Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Испания в

Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Испания в ...

... визити на политическо ниво.Във военната сфера фокусът бе насочен към споделянето на опит, включително по отношение на развитието на военните способности. Подчертана бе необходимостта от повече съвместни тренировки. Акцент бе поставен върху перспективите за по-ефективно взаимодействие в контекста на възможностите, които предоставят Европейският фонд за отбрана и Постоянното структурирано сътрудничество. 


"След изборите ще изчистим службите, за да спрат да бъдат ...

... на Борисов не е събрал 700 млн. от хазарт."Очаквам много тежка и мръсна кампания. На изборите в София се изправих срещу мутрите, те бяха направени от ъндъграунда, оттогава досега се води кална кампания срещу мен и хората ми. Със сигурност ще съчинят компромати, с които да ни ударят", заяви още Мая Манолова.


"Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка ...

... ги били и пак ще ги бием на 11 юли. Често ме питат защо ГЕРБ? Защото партията е единствения гарант България да се развива като силна европейска държава. Не желая да коленича пред червения прокремълски президент Румен Радев и не желая да харесвам Бойко Рашков", заяви Данаил Митов, зам.-председател на ГЕРБ.


Видеозапис на среща между президентския секретар по правни въпроси Пламен

Видеозапис на среща между президентския секретар по правни въпроси Пламен ...

... компромати по негов адрес.Официален отговор имаше и от президентството. В него заявяват, че „не коментират манипулации”.В същия сайт "Афера" преди една година бяха разпространени предполагаемите , на които се виждат пистолет, златни кюлчета и пачки банкноти от 500 евро на нощното му шкафче.Моментът на предаването на плика е в 3:40


Извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед

Извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед ...

... вземани проби за лабораторни изследвания.В обектите за продажба ще се инспектират хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.


БСП откри предизборната си кампания с голям концерт на сцена

БСП откри предизборната си кампания с голям концерт на сцена ...

... под връх Бузлуджа.„Днес даваме официално начало на кампанията, но ние сме по средата на една дълга и изстрадана от нас битка за промяна. Продължаваме, тук сме с всички листи от нашата страна - с настроение за работа. С всички коалиционни партньори. Гоним най-добрия резултат”, обясни Корнелия Нинова, цитирана от NOVA.  


Движението за права свободи откри своята предизборна кампания в Шумен. 

Движението за права свободи откри своята предизборна кампания в Шумен.  ...

... да надскачаш личното си партийно его, целите си и наистина да работиш за чиста и свята Република, добави Цонев.Той даде пример с почетния председател на ДПС и заяви: "Ние в ДПС сме държавници, защото имаме примера на най-добрия политик и държавник в последните 30 години – д-р Ахмед Доган, нашият почетен председател!".


С шествие и концерт под мотото „Отново заедно“ ще премине

С шествие и концерт под мотото „Отново заедно“ ще премине ...

... приела веднага, като дори му е казала, че е знаела през цялото време, че е различен.Според него няма да има напрежение на прайда днес и добави, че мечтае да може да може някой ден да има право на брак с партньора си, за да получи всички права като останалите хора.


Временният министър-председател на България призова в понеделник правителството да удвои

Временният министър-председател на България призова в понеделник правителството да удвои ...

... нефункционална и неефективна."Няма начин да имаме стабилна политическа система, просперираща икономика или функционираща социална система, без да решаваме основните проблеми с корупцията", каза той.Временното правителство, назначено след завършилите с неубедителен резултат общи избори през април, направи поредица от разкрития за предполагаема корупция, включваща предишното правителство при бившия премиер Бойко Борисов.


Министърът на образованието  проф. Николай Денков потвърди, че до 15

Министърът на образованието  проф. Николай Денков потвърди, че до 15 ...

... критерии, върху награда на най-добрите ученици, или обратното - тези, които имат най-големи затруднения да отидат на почивка, това ще бъде решение на педагогическите колективи”, каза министър Денков.Той откри STEM център -  изследователска лаборатория в пазарджишката гимназия „Иван Аксаков“. По тази програма ще бъдат общо 263 училищни лаборатории в страната.


На фона на стотиците милиони, изтекли от ведомствата към обгрижваните

На фона на стотиците милиони, изтекли от ведомствата към обгрижваните ...

... на българското машиностроене инж. Илия Келешев, председател на Браншовата камара по машиностроене, пред в. БАНКЕРЪ.Доган е сърцето на мрака, заедно с цялата ДС. Който държи обвинителната власт - той контролира социално-политическите процеси в страната, Филчев си го призна. Пеевски е собственик на отвратителна пропагандна машина за окалване и очерняне. Христо Иванов пред в. БАНКЕРЪ.


От 10 юни на тази година компанията А1 е прекратила

От 10 юни на тази година компанията А1 е прекратила ...

... лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Във водения от него сутрешен блог на партийната му телевизия "Алфа" бившият депутат и настоящ столичен общински съветник заявява, че А1 саботира предизборната кампанията на "Атака".Според него прекратяването на договорите "политическа репресия" срещу партията му. Сидеров се закани да организира протести пред офиси на А1 и да заведе дела срещу компанията. Археолози откриха рицарска маска на кръстоносец край Кърджали. Археологът Николай

Археолози откриха рицарска маска на кръстоносец край Кърджали. Археологът Николай ...

... за водохранилище. Ясно личат етапи на доизграждане на помещенията и стената в по-късен период от съществуването на крепостта. Входът е бил от югоизток. Крепостта е проучвана в периода 1971-74 година. Открити са както цели, така и фрагменти от глинени съдове със сграфито украса, желязна маска, стрели, копия, накити и др.


Представители на Националната гражданска инициатива

Представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" внесоха ...

... покажат ясната воля на българското общество, че нещата трябва да се случват по правилния начин, а не да облагодетелстваме едни фирми и лични интереси за сметка на здравето на децата ни... Искаме и паралелно с процеса по изграждане на детската болница да върви и обучение на кадрите“, допълни д-р Андреева.


На посещение в България е главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши. Страната

На посещение в България е главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши. Страната ...

... на главния европрокурор е на фона на продължаващи граждански протести с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет. Протестиращите издигнаха плакати на български, на румънски и на английски език, те призовават Кьовеши да не вярва на обвинител №1 Иван Гешев, когото наричат „мафиот“, скандирайки „Гешев е позор!“. 


БСП дава случая с убитите животни в Странджа преди три

БСП дава случая с убитите животни в Странджа преди три ...

... я наричам малка, защото тя е доминото, което малко по малко ще доведе до падането и на останалите плочки от подредбата, която беше направена от кабинета на Бойко Борисов. Нашата битка продължава за хората в този регион и за справедливост – нещо, което очакват всички български граждани", каза още Вигенин.


Лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова предаде на

Лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова предаде на ...

... на корупция, от корумпираните лица по най-високите етажи на властта, от приятелските кръгове на избрани фирми, които използват не само национален, но и европейски ресурс. Крайно време беше и европейска институция да прогледне за корупцията в България. Кьовеши е първа, сигурна съм, че след нея ще има и други“, каза Монолова.