В Бургас са образувани 16 досъдебни производства за купуване на

...
В Бургас са образувани 16 досъдебни производства за купуване на
Коментари Харесай

В Бургас: 16 досъдебни производства за търговия с вот

В Бургас са формирани 16 досъдебни производства за пазаруване на гласове за идните избори на 14 ноември. Между 40 и 100 лв. са предлагани за глас. За последните 10 дни са осъществени множество претърсвания в Бургаска област. Проверявани са заложни къщи и компании за разпределяне на микрокредити и опрощаване на част от заема за гласоподаване за избрана политическа партия. Проверени са и търговски обекти, които дават артикули на версия. Голяма част от хората не са получили дърва за огрев, полицията е проверявала и дали доставката на дърва за отопление може да се обвърже с управление на идния избор, съобщи bTV.

" Установихме към този момент някои практики при пазаруването на гласове, това са на първо място обещания за разплащане или в изборния ден, или преди, или директно след изборния ден, като формата на овъзмездяване на този следен избор е най-различна, като стартираме от парични средства, минем през хранителни артикули и опрощаване на вноски по заеми ", каза комисар Калоян Калоянов, шеф ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас.

В този миг в Бургаско се организира и друга огромна акция за инспекция на тежкотоварни камиони. На входа на града е направено контролно-пропусквателен пункт. За първи път е формирано досъдебно произвеждане, конфискувани са електронни записи 400 хиляди за интервал от 5 години обратно. По огромната интервенция работят прокуратурата, полицията и ДАНС. Причината за нея са двете тежки произшествия с камиони в Айтос в границите на година, при които починаха двама възрастни и две деца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР