Четири работодателски организации обсъдиха с Демократична България“ основни насоки за

...
Четири работодателски организации обсъдиха с Демократична България“ основни насоки за
Коментари Харесай

Демократична България се срещна с работодателски организации

Четири работодателски организации разискаха с „ Демократична България “ съществени насоки за възстановяване на бизнес климата в страната, най-много във връзка с последствията от коронавирус рецесията и протичащото се в енергетиката.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Георги Ганев се срещнаха с ръководителя на АИКБ Васил Велев и изпълнителния шеф на организацията Добрин Иванов, ръководителя БТПП Цветан Симеонов, ръководителя на БСК Добри Митрев и зам.-председателя Мария Минчева, както и с парламентарния секретар на КРИБ Румяна Георгиева.

Работодателите повдигнаха тематиката за държания бюджет и предложиха да бъде обезпечено финансиране на политики за противопоставяне на последствията от коронавирус рецесията - икономическа и енергийна, както и политики за възстановяване на бизнес средата и благоприятни условия за обезпечаване на стопански напредък на България. Работодателите приканиха още за административна промяна и свеждане на регулациите до минимално изискуемите.

Христо Иванов посочи, че за „ Демократична България “ е доста значимо да откри работна връзка с бизнеса и преди всичко да бъдат чути оценки за целите в програмата на „ Демократична България “ и потребностите на страната.

„ Трябва да стартираме да поставяме основите на създаване на дълготрайни цели и определяне на работещ разговор с бизнеса “, акцентира Иванов. Той се разгласи за повишение качеството на законодателството и дигитализацията, която да докара до сериозна административна промяна.

Дискутирани бяха политики, свързани с антикризисни ограничения, в това число ускорено вложение на европейските фондове, с човешки запаси, европейската зелена договорка, енергетиката, опазването на здравето, държавно ръководство и електронно държавно управление и други

Работодателските организации дефинираха енергийната криза  като „ надвзетото от енергийната ламя “. Ивайло Мирчев сподели, че „ Демократична България “ има най-адекватни оферти във връзка с енергетиката и най-последователно държание. Предвижда се и специфична поддръжка за битовите консуматори и дребните предприятия.

Икономистът Георги Ганев сложи сериозен акцент върху повишение успеваемостта на обществените разноски и понижаване на данъчното изземане. Фискалното попълване, да не е за сметка на данъчното облагане, е позицията на Демократична България.

Работодателските организации и представителите на обединението се сплотиха към концепцията за работни срещи след ситуиране на новия парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР