Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да твърди, че се

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да твърди, че се
Коментари Харесай

Борисов продължава да говори за манипулации на вота

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да твърди, че се приготвя изборна операция с машините за гласоподаване. Бившият министър председател се включи онлайн във Facebook от Тетевен, където кметицата на града се оплака от полицейски гнет. Преди дни ДАНС влезе в Община Тетевен.

" Ние сме за гласуването с машини, разчитайки, че ще е почтено и честно, само че какво се получава. Работата ни е да обясняваме ", сподели Борисов. И добави, че съгласно Централната изборна комисия ще има 11 932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му по отношение на секциите има 905 непотребни, които би трябвало да се разпилян из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 карти. " И в този момент продължаваме нататък. Какво вършат сътрудниците от " Сиела Норма "? И имаме няколко въпроса към тях. Пак желая да уточня, че откакто ЦИК е разпоредила, би трябвало да имаме толкоз машини, толкоз флашки, толкоз карти. Ние ги хванахме, че при складовете при същите наши машини има 228 машини плюс още 150 и тези 905, които са в обращение и с които се демонстрира по какъв начин се гласоподава ", продължи той.

" Вярно ли е, че на територията на България са пристигнали 28 кашона или близо 16 000 флашки? Тези флашки дружно с тези 228 и тези 150 машини ще бъдат ли употребявани на изборите? Някой знае ли? Вярно ли е, че тези флашки са разтоварени в един митнически склад и са минали като цесия? Защо на цесия? Защото по този начин минават неусетно. Твърдя, че в един митнически склад на аерогарата стоят 28 кашона с флашки ", уточни водачът на ГЕРБ. И добави, че флашките били от Тайван и " по груби сметки те костват 44 лева за 8 ГБ ", а в нашата комерсиална мрежа тези флашки коствали по 8-10 лв..

По мотив изказванията на " Сиела норма ", че част от спомагателните машини ще се употребяват се сервизни действия, Борисов уточни, че в нормативната разпоредба, на никое място не се приказва за аварийни елементи за устройствата. И цитира методическо напътствие от ЦИК до районните изборни комисии, в което става дума за промяна на акумулатори или захранващи кабели, само че не и за потребление на нови машини, каквито се появиха в склада с към този момент доставените. " Нека да обяснят за машините, дано хората се успокоят, да бъде празник. Да не пробутват, че са взели толкоз машини повече за кабелчето на батерията ", добави той.

Преди днешното съвещание на Министерския съвет служебният министър председател Стефан Янев прикани политиците да спрат със спекулациите и внушенията, че изборите ще бъдат манипулирани. " Недопустимо и неоправдателно е фундаменталното право на избор да се трансформира в залог на тяснопартийни и конюнктурни ползи ", акцентира той. Янев увери, че правителството ще вземе всички ограничения, с цел да подсигурява честността на вота.

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР