Смъртта на 23-годишния белгийски колоездач Михаел Гоолаертс почерни тазгодишното издание

Смъртта на 23-годишния белгийски колоездач Михаел Гоолаертс почерни тазгодишното издание ...

......... е бил откаран бързо в болницата в Лил, където лекарите са се борили за живота му, но в 22,40 часа сърдечната му дейност е спряла. Съболезнованията си към семейството отправиха много състезатели, сред които и победителят в старта Петер Саган от Словакия, както и президентът на Международния колоездачен съюз Давид Лапартиен.


Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев и любимец на феновете

Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев и любимец на феновете ...

......... има няколко състезания на по-ниско ниво, както миналата година на шампионат в Турция от 166 участници станах 34-и. Участие в Обиколката на България е голямата ми цел. Трябва да си много добре подготвен, за да завършиш цялата обиколка. За мен ще е успех за завърша един етап", каза още Саката.


Прочутата италианска автомобилна марка Ламборгини навлиза на пазара за велосипеди.

Прочутата италианска автомобилна марка Ламборгини навлиза на пазара за велосипеди. ...

......... е минало всички тестове в централата на Ламборгини в Болоня, включително и през аеродинамичен тунел. Естествено, произведените бройки са малко - едва 25, като всяко колело има своя уникален номер. Цената му не е обявена, но според експерти на Triathlete Magazine то ще струва не по-малко от 16 000 евро.


Победителят в Тур дьо Франс през 2012 година Брадли Уигинс

Победителят в Тур дьо Франс през 2012 година Брадли Уигинс ...

......... доказателство". Докладът от 52 страници на комисията по цифровите технологии, културата, медиите и спорта към британския парламент е изготвен на базата на продължило близо две години и половина разследване. В него се твърди още, че Sky използва забранени вещества, за да подобри издръжливостта на състезателите, а не само за медицински нужди.


Британската звезда на колоезденето Кристофър Фрум ще вземе участие в

Британската звезда на колоезденето Кристофър Фрум ще вземе участие в ...

......... се състезава. Вече се чуха гласове, че тази неяснота може да продължи цял сезон, което определено не е по вкуса на конкурентите му на шосето. От Sky обявиха, че са предоставили на международния колоездачен съюз цялата нужна за решението им информация и изразиха надежда случаят да бъде приключен възможно най-скоро.


Словашката звезда в колоезденето Петер Саган влезе в ролята на

Словашката звезда в колоезденето Петер Саган влезе в ролята на ...

......... година "Наполеон Бонапарт прекосява Алпите". В момента Саган е един от малкото елитни колоездачи, които дават положителен имидж на спорта, разтърсен за последно от скандала с Кристофър Фрум. Британската звезда на "Скай" даде подозрителна проба за веществото салбутамол и светът на колоезденето е затихнал в очакване на решението по казуса.Трикратният световен шампион в шосейното колоездене Петер Саган ще кара

Трикратният световен шампион в шосейното колоездене Петер Саган ще кара ...

......... Air" и определено резултатът си струваше. Очилата предлагат традиционната 100% UVA, UVB, и UVC защита, а новото е системата им за закрепване на носа с магнити, която не възпрепятсва дишането. Това е ключов елемент в колоезденето, а марката има опит в улесняването на дишането си от работата си в мотокроса.


Британската легенда в колоезденето Марк Кавендиш призна, че след края

Британската легенда в колоезденето Марк Кавендиш призна, че след края ...

......... в моторните спортове като "кралските гонки" във Формула 1. "Всъщност понякога ми се иска да заменя велосипеда за мотор", добавя британецът, който държи поне няколко мотоциклета в гаража си. Is @MarkCavendish considering a change to motorcycle racing?The British cycling legend says it`s something he`d love to do#MotoGP | In The Media


Трикратният световен шампион в колоезденето Петер Саган посети Ватикана и

Трикратният световен шампион в колоезденето Петер Саган посети Ватикана и ...

......... Ватикана и се срещна с папа Франциск. Словашкият състезател подари копие на своята фланелка на световен шампион, на която вместо Саган пише Франческо, както звучи името на папата на италиански. Саган даде на папа Франциск и специално изработен модел велосипед на компанията Specialized в цветовете на Ватикана и с герба на държавата.


Френският ас в колоезденето Ромен Барде призова ръководителите на Международния

Френският ас в колоезденето Ромен Барде призова ръководителите на Международния ...

......... намира под подозрение и е заплашен с наказание до последния момент? Всички останали състезатели в подобна ситуация са били наказвани. Би било странно, ако Фрум се размине без санкция. Наясно съм, че става въпрос не за положителна проба, а за нещо извън нормалното, но това е лицемерие", коментира Барсе пред "Екип".


Британската звезда в колоезденето Крис Фрум пострада по време на

Британската звезда в колоезденето Крис Фрум пострада по време на ...

......... на обиколката на Испания беше открито двойно завишение на веществото салбутамол. Фрум приема медикамента заради астмата си. Той не е в забранителния списък, но има определена граница, която Фрум е прескочил. Той обясни наличието му с изостряне на астмата и дехидратация, което до довело до тези нива в организма му.Организация на колоездачни отбори от Световния тур поиска временното отстраняване

Организация на колоездачни отбори от Световния тур поиска временното отстраняване ...

......... два пъти. Той обясни случилото се с изостряне на астмата, от която страда. Според Движението за честно колоездене, в което членуват седем от 18-те отбора в Тура, е редно Фрум да бъде отстранен докато има процедура срещу него. Отборът на Sky не членува в Движението и искането има пожелателен характер.


Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум говори пред

Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум говори пред ...

......... Нещо повече - по-рано през годината британецът каза, че е отказал такова преди Тур дьо Франс 2015, за да не се хвърля и сянка на съмнение върху представянето му. Със сигурност оповестените резултати са удар върху репутацията на Фрум, отбора на Скай, както и на колоезденето като цяло, коментира BBC.


Най-успешният британски колоездач Крис Фрум може да бъде наказан заради

Най-успешният британски колоездач Крис Фрум може да бъде наказан заради ...

......... Фрум е четирикратен победител в най-престижното колоездачно състезание Тур дьо Франс (2013, 2015, 2016 и 2017). През тази година британецът триумфира в Тур дьо Франс и "Вуелтата", с което стана едва третият колоездач с победи на двете състезания в една година след французите Бернар Ино (1978) и Жак Анкетил (1963).


Словакът Петер Саган не е ударил умишлено Марк Кавендиш в

Словакът Петер Саган не е ударил умишлено Марк Кавендиш в ...

......... съюз. "Миналото е забравено. Всичко това трябва да ни помогне да развием нашия спорт. Радвам се, че случаят завърши благоприятно за мен, защото в спорта винаги е изключително важно да има справедливост. Дори и тогава, когато емоциите взимат връх", заяви самият Саган, който през лятото беше принуден да напусне Тура заради инцидента.


Петер Саган не е ударил умишлено Марк Кавендиш в спринта

Петер Саган не е ударил умишлено Марк Кавендиш в спринта ...

......... не е по вина на Саган", съобщиха от международния съюз.Самият Саган добави: "Миналото е забравено. Всичко това трябва да ни помогне да развием нашия спорт. Радвам се, че случаят завърши благоприятно за мен, защото в спорта винаги е изключително важно да има справедливост. Дори и тогава, когато емоциите взимат връх".Най-голямата звезда в колоезденето в момента Крис Фрум потвърди официално,

Най-голямата звезда в колоезденето в момента Крис Фрум потвърди официално, ...

......... е уникална възможност за мен. Вече спечелих обиколките на Франция и Испания, като ще мога да победя и в Италия. Това е наистина вълнуващо ново предизвикателство. Мотивиран съм изключително много. Следващият сезон може да бъде наистина специален", каза 32-годишният Крис Фрум. Обиколката на Италия стартира на 4 май 2018 година.


Състезателят по колоездене на СКК Спринт Мирослав Минчев е избран

Състезателят по колоездене на СКК Спринт Мирослав Минчев е избран ...

......... отборът на ПФК "Лудогорец". Най-перспективен млад състезател е Мартин Петков - състезател по футбол на ДЮШ на ПФК "Лудогорец 1945".Награждаването на 10-те най-добри спортисти на Разград ще се проведе на официална церемония на 5 декември на 11 етаж в сградата на общината. Отличените ще получат плакети и парични премии.Снимка: insport.bg


Драгомир Кузов беше избран за член на Техническата комисия (Equipment

Драгомир Кузов беше избран за член на Техническата комисия (Equipment ...

......... има и какво да се подобри. Ще вложа всичките си знания и усилия да подпомагам развитието на световния колоездачния спорт и борбата с технологичните измами. Винаги се стремим да развиваме продукти на световно ниво и смятам, че това е заслужено признание за многото години труд на екипа на DRAG", каза Кузов.


Парагвайската сексбомба на леката атлетика Лерин Франко лудна по карането

Парагвайската сексбомба на леката атлетика Лерин Франко лудна по карането ...

......... към колоезденето е толкова голяма, че тя дори е инсталирала багажник за велосипеди на своя автомобил, за бъде двуколесното превозно средство постоянно на разположение. A post shared by LerynFranco (@lerynfranco1) on Nov 1, 2017 at 2:38pm PDT A post shared by LerynFranco (@lerynfranco1) on Aug 17, 2017 at 3:03pm PDT


Драгомир Кузов беше избран за член на Техническата комисия (Equipment

Драгомир Кузов беше избран за член на Техническата комисия (Equipment ...

......... и какво да се подобри. Ще вложа всичките си знания и усилия да подпомагам развитието на световния колоездачния спорт и борбата с технологичните измами. Винаги асе стремим да развиваме продукти на световно ниво и смятам, че това е заслужено признание за многото години труд на екипа на DRAG", каза Кузов.


26-годишната словачка Лучия Яворчекова с гордост носи званието Най-сексапилната колоездачка

26-годишната словачка Лучия Яворчекова с гордост носи званието Най-сексапилната колоездачка ...

......... все пак не могат да се сравнят с тези на идола й Саган, който през тази година спечели за трети пореден път световната титла на шосе. A post shared by Lucia Javorčeková (@luciajavorcekova) on A post shared by Lucia Javorčeková (@luciajavorcekova) on A post shared by Lucia Javorčeková (@luciajavorcekova) on


19 часа седмично като минимум тренира трикратният световен шампион в

19 часа седмично като минимум тренира трикратният световен шампион в ...

......... него претренирането е по-голям проблем, отколкото пропускането на някое от планираните от треньора му Пачи Виля занимание. По-рано през седмицата стана ясно, че словашката сексбомба Лучия Яворчекова е голяма почитателка на Саган. В кръга на шегата ако тренира в нейната компания, словакът рязко ще вдигне резултатите си, предвид зашеметяващата й визия.


Британската звезда в колоезденето Кристофър Фрум е амбициран да повтори

Британската звезда в колоезденето Кристофър Фрум е амбициран да повтори ...

......... Петер Саган. Трикратният световен шампион на шосе се вдъхновява от подкрепата на местната сексбомба Лучия Яворчекова, която не пропуска случай да му стиска палци. Иначе Саган е женен от края на 2015 година и заедно с партньорката си Катарина Смолкова живеят в Монако. Публикация, споделена от Lucia Javorčeková (@luciajavorcekova) на


Британската звезда в колоезденето Кристофър Фрум е амбициран да повтори

Британската звезда в колоезденето Кристофър Фрум е амбициран да повтори ...

......... и на Вуелтата на Испания. Фрум пропусна Джирото, което предшества Обиколката на Франция, но за догодина плановете му са други. Британецът не е печелил в Италия и един успех ще го превърне в легенда. Информацията е на британските медии и все още не е потвърдена официално от Фрум или Скай.


Словашката сексбомба Лучия Яворчекова надъхва колоездача Петер Саган за изумителните

Словашката сексбомба Лучия Яворчекова надъхва колоездача Петер Саган за изумителните ...

......... в нещо като муза на Саган, като го подкрепя горещо във всички трудни стартове. Именно така тя доби световна известност и се възползва по перфектен начин от това, като рекламира от паста за зъби до велосипедни каски. Публикация, споделена от Lucia Javoreková (@luciajavorcekova) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST


Една от най-общаващите млади белгийски колездачи Бярне Фанакер бе намерен

Една от най-общаващите млади белгийски колездачи Бярне Фанакер бе намерен ...

......... част от екипа EFC-L&R Vulsteke, е издъхнал в съня си, а медицинската експертиза след това не е открила никакви здравни заболявания.“Не сме знаели да има някакви сърдечни проблеми, всеки наш колоездач минава пълни тестове”, коментира собственикът на отбора Мишел Пойентие. Няма данни и Фанакер да е давал положителна допинг проба.


Милен Цанов е обикновен българин с необикновена история. Вдъхновен, предприемчив,

Милен Цанов е обикновен българин с необикновена история. Вдъхновен, предприемчив, ...

......... отделите от ценното си житейско и професионално време, да надникнете в по-долуподадения линк, и да отворите портфейлите си със щедрост и благост. Благодаря ви от все сърце за подкрепата. Милен ЦановВсеки от Вас, който има желание, може да подкрепи Милен и фондация “Дечица”, като дари средства в crowdfunding кампанията тук!


Крис Фрум и Марсел Кител са много различни типове колоездачи.
Двамата

Крис Фрум и Марсел Кител са много различни типове колоездачи. Двамата ...

......... сили, но в друга дисциплина - канадската борба. Това се случи в една от паузите на критериума в Шанхай. Оспорваната схватка завърши с победа на Кител, но това в никакъв случай не натъжи Фрум. Le duel le plus inattendu : @chrisfroome vs @marcelkittel / The most (un)-expected fight: @chrisfroome vs @marcelkittel


Наградиха най-бързите и прецизни колоездачи в планинското състезание

Наградиха най-бързите и прецизни колоездачи в планинското състезание "Blago Enduro", ...

......... на този спорт - САЩ той се практикува от години. Неговото начало е дадено през 70-те години на ХХ век в Калифорния, където се появяват ентусиасти, които преправят колелата си, като им слагат дебели гуми и други подобрения, за да могат да се спускат с тях по склоновете на планините.


Италианецът Ейоб Фаниел спечели маратона на Венеция след куриозен инцидент,

Италианецът Ейоб Фаниел спечели маратона на Венеция след куриозен инцидент, ...

......... на около минута зад водачите и се възползва от тяхната грешка и триумфира в маратона с време 2 часа, 12 минути, 16 секунди. Втори на близо 2 минути изоставане е Мохамед Муса, а Тарик Бамаруф остана трети.Ейоб Фаниел е първият италианец, който печели маратона на Венеция от 22 години насам.


Обиколката на Франция през 2018 година ще се проведе между

Обиколката на Франция през 2018 година ще се проведе между ...

......... седмица по-късно от предвиденото заради световното първенство по футбол в Русия догодина. Състезанието ще включва легендарното планинско изкачване в Алпе Дюез.Обиколката на Франция ще се състои в общо 21 етапа, а единственото индивидуално бягане по часовник ще бъде в предпоследния ден на надпреварата.Състезанието ще започне в Нуармутие-ан-Лил на 7 юли.


Британецът Крис Фрум, четирикратен шампион от Тур дьо Франс, спечели

Британецът Крис Фрум, четирикратен шампион от Тур дьо Франс, спечели ...

......... дьо Франс за пети път в своята кариера през следващата година. "Винаги ще помня точно този сезон", коментира 32-годишният Фрум при получаване на своя приз. [email protected] champion @chrisfroome has a message for those who’ll ride @letapeaustralia Registrations close on 23.10 https://t.co/7SGIfyaZXY pic.twitter.com/i5DoyW8WCY — L'Étape Australia (@letapeaustralia) 16 октомври 2017 г.


10 месеца затвор получи бащата на френския колоездач Джонатан Бойер

10 месеца затвор получи бащата на френския колоездач Джонатан Бойер ...

......... състезанието, но организаторите отказват. Той грабва няколко метални ограждения и ги поставя на трасето. Заради действията му двама колоездачи падат и също получават контузии, като един от тях чупи ключица. му са преценени като опасни от съда, който му издава осъдителна присъда. На място пък Бернар е глобен с 300 евро.


Очарователната полякиня Малена Новотарска е сред най-популярните дами в аматьорското

Очарователната полякиня Малена Новотарска е сред най-популярните дами в аматьорското ...

......... каза, че колоезденето и любовта към спорта са я направили наеуязвима. Публикация, споделена от Malena Nowotarska (@malenanowotarska) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST Публикация, споделена от Malena Nowotarska (@malenanowotarska) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST Публикация, споделена от Malena Nowotarska (@malenanowotarska) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST


Бившият американски колоездач Леви Липхаймер загуби дома си в Санта

Бившият американски колоездач Леви Липхаймер загуби дома си в Санта ...

......... унищожиха поне 3500 къщи, а броят на загиналите към този момент е 23-има. 43-годишният Липхаймер публикува снимка в Инстаграм с мотивиращо послание: “Загубих жилището си, но не и дома си. Ще минем и през това изпитание”. A post shared by Levi Leipheimer (@levileipheimer) on Oct 10, 2017 at 11:29am PDT


Бившият футболен национал Стойко Сакалиев стана колоездач. От няколко години

Бившият футболен национал Стойко Сакалиев стана колоездач. От няколко години ...

......... се почувствах на върха, макар и не като футболист", заяви Сакалиев и добави: "Сега все едно съм в нашенската "Б" група. Като начало амбициите ми са да стигна до категория "Елит" и догодина да участват м международната колоездачна обиколка на България. После мечтите ми със сигурност ще са още по-сериозни."


През изминалия уикенд на Витоша се проведе петото поредно издание

През изминалия уикенд на Витоша се проведе петото поредно издание ...

......... взеха над 350 различни състезателя, а три от стратовете бяха включени и в календара на Международния Колоездачен Съюз и носеха точки за световната ранглиста.Финала на Българските Даунхил Серии се осъществи с подкрепата на Нисан България, Ред Бул, Фондация София 2018, Витоша Ски, Рам Байкс, Анимал, Максбайк, Байк Хаус и други.


Испанецът Алехандро Валверде ще пропусне следващото издание на Тур дьо

Испанецът Алехандро Валверде ще пропусне следващото издание на Тур дьо ...

......... 9, 2017 "Привличането на Ланда и Кинтана ще даде достатъчно сили на отбора и не мисля, че и моето присъствие на Тура е нужно. Това ще ми даде възможност да се концентрирам върху Вуелтата, Джирото и Световното първенство, което ще бъде много голямо предизвикателство", каза 37-годишният Валверде пред "Ел Паис".


Белгийският състезател на AG2R-La Mondiale Ян Беклантс получи множество травми,

Белгийският състезател на AG2R-La Mondiale Ян Беклантс получи множество травми, ...

......... е получил счупвания на седем ребра, както и на първи и трети лумбален прешлен."Той е в стабилно състояние. В съзнание е и диша самостоятелно, може и да се движи. Ще му бъде направено допълнително изследване", казва д-р Сар. Самият колоездач ще прекара нощта под лекарско наблюдение в болницата в Комо.


Испанският колоездач Микел Ланда напуска отбора на

Испанският колоездач Микел Ланда напуска отбора на "Скай" след два ...

......... Джирото и "Вуелта". "Ако разделим календара помежду си ще бъде най-добре, не мисля, че ще бъде проблем. Макар, че все още не сме говорили за нищо", казва Ланда. Той обаче забравя, че "Мовистар" разполага и с ветерана Алехандро Валверде, който има договор с тима до края на 2019 г. "Дневник"


Представителят на домакините Винченцо Нибали спечели 111-ото издание на колоездачната

Представителят на домакините Винченцо Нибали спечели 111-ото издание на колоездачната ...

......... Нибали беше най-бърз по 247-километровото трасе от Бергамо до Комо и финишира за 6:15:25 часа. Така той спечели за втори път в кариерата си престижното еднодневно състезание след 2015 година. Втори на 28 секунди завърши Жулиан Алафилип от Франция, а трети на 38 секунди се нареди друг италианец Джани Москон.


Сезонът на колумбийската звезда в колоезденето Естебан Чавес приключи предсрочно

Сезонът на колумбийската звезда в колоезденето Естебан Чавес приключи предсрочно ...

......... ми, но приемам фактите и сега ще се съсредоточа върху възстановянването си", коментира Чавес, който по традиция изрази амбицията да се завърне по-силен отпреди. Според доктора на тима Матео Белтемачи възстановяването след подобна фрактура изисква поне две седмици покой и обездвижване на засегнатия участък, след което ще последва период на раздвижване.


От 6 до 8 Октомври ще се проведе петото поредно

От 6 до 8 Октомври ще се проведе петото поредно ...

......... /НДК под Моста на Влюбените/. В нея ще се включат повече от 10 фотографи, успели да уловят незабравими моменти през годината, а вечерта ще продължи с тематично парти за закриването на байк сезона. Входа е свободен и всички са поканени. Повече за Българските Колоездачни Серии може да намерите на www.race-series.com


От 6 до 8 октомври ще се проведе петото поредно

От 6 до 8 октомври ще се проведе петото поредно ...

......... проведе в петък (6 октомври) от 17:30 в клуб Switch (НДК под Моста на Влюбените). В нея ще се включат повече от 10 фотографи, успели да уловят незабравими моменти през годината, а вечерта ще продължи с тематично парти за закриването на байк сезона. Входът е свободен и всички са поканени.


Френски колоездач е бил арестуван, след като във велосипеда му

Френски колоездач е бил арестуван, след като във велосипеда му ...

......... първи подобен случай, но като цяло се случва рядко в аматьорско състезание участници да използват забранено задвижване. През това лято имаше подобен случай в Италия, а през миналата година белгийски състезател бе наказан за 6 години извън спорта, след като използва подобен мотор по време на световния шампионат по велокрос.


Френски колоездач е бил арестуван, след като във велосипеда му

Френски колоездач е бил арестуван, след като във велосипеда му ...

......... първи подобен случай, но като цяло се случва рядко в аматьорско състезание участници да използват забранено задвижване. През това лято имаше подобен случай в Италия, а през миналата година белгийски състезател бе наказан за 6 години извън спорта, след като използва подобен мотор по време на световния шампионат по велокрос.


Между страха и желанието за успех. Колко голям е адреналинът

Между страха и желанието за успех. Колко голям е адреналинът ...

......... с изучаване на немски и английски език. Любимото хоби е рисуването. Участва в театрална трупа "Театър Фантастиш", в който постановките са на немски. Догодина завършва средното си образование и ще кандидатства фармация или дентална медицина, но твърди, че в никакъв случай няма да изостави любимото си колоездене. Димитър Тасев, btvnovinite.bg


Върховният касационен съд на Италия сложи край на 13 години

Върховният касационен съд на Италия сложи край на 13 години ...

......... година, за да не спечели Джирото. Така мафията си спестила десетки милиони, които трябвало да плати при черни залози. С убийството на Марко историята е била окончателно потулена, заподозряха от семейството му. Е, вече всичко приключи. Поне официално. Със сигурност не и за семейството, нито за милионите фенове на Пантани.


Белгийският колоездачен отбор Sport Vlaanderen, който се състезава на ниво

Белгийският колоездачен отбор Sport Vlaanderen, който се състезава на ниво ...

......... местно издание. Той все пак не уточнява дали ще позволи на колоездачите да ходят просто небръснати, но едно е сигурно - тези, които са оформяли и поддържали брадите си с месеци, нямат място в отбора. Те или трябва да се хванат за бръснача, или да си търсят ново работно място.


Трикратният световен шампион по колоездене в масовия старт Петер Саган

Трикратният световен шампион по колоездене в масовия старт Петер Саган ...

......... му изгрява през 2008 година, когато печели състезание с колелото, с което сестра му ходи на пазар. Иначе първата му любов е именно планинското колоездене. Словакът също така не е никак суетен. Той се жени преди три години, като отива на сватбата си с Трабант. There is only one @petosagan


Трикратният световен шампион по колоездене в масовия старт Петер Саган

Трикратният световен шампион по колоездене в масовия старт Петер Саган ...

......... до Линц, Източен Тирол. Компания му правеше действащия шампион по маунтин байк. Новото трасе е с дължина 2,2 км, а в региона се надяват чрез него да привлекат много туристи. В Източен Тирол се инвестира много в разширяването и създаването на нови трасета, което ще позволи целогодишно развиване на туризъм.


Borovets Open Cup 2017 сложи перфектен край на колоездачния сезон

Borovets Open Cup 2017 сложи перфектен край на колоездачния сезон ...

......... на Витоша през октомври и ще видим дали Стивиан Гатев ще удържи солидната преднина, която е натрупал през сезона. Очакваме с нетърпение следващия маунтинбайк сезон, в който отново се очертават силни международни надпревари и се надяваме нашите момчета да бъдат по-близо, а защо и не пред своите конкуренти от чужбина.


Бившият победител в Обиколката на Испания Луис Алберто Ерера обвини

Бившият победител в Обиколката на Испания Луис Алберто Ерера обвини ...

......... години. "По онова време не взимахме никакви мерки за слънцезащита. Може би нямахме време, а може би и просто подценявахме проблема. Потяхме се като добичета", коментира 56-годишният в момента Ерера пред колумбийското радио Блу. В момента някогашният крал на планината се подлага на интензивно лечение, за да спре влошаването на състоянието си.


Британският състезател Крис Фрум е най-разпознаваемото име в света на

Британският състезател Крис Фрум е най-разпознаваемото име в света на ...

......... закуска. След три седмици на голям тур, тялото ми има нужда от почивка, но по-скоро става дума за психическа преумора. Беше приятно просто да си лежа в леглото знаейки, че съпругата и сина ми са в къщи. След почивката се връщах обратно, за да се подготвя за световното в Норвегия.


Българката Виктория Гончева от спортен клуб

Българката Виктория Гончева от спортен клуб "Гравити" спечели титлата при ...

......... на които са карали.През следващата година Боровец отново ще приеме стартове от UCI категорията, които носят точки за ранглистата на Международния колоездачен съюз. Състезанието ще се проведе на 15 и 16 септември, а 2,4-километровото трасе на Боровец байк парк ще накара отново байкърите да покажат най-доброто, на което са способни.


Словенецът Петер Саган спечели безпрецедентна трета поредна титла в масовия

Словенецът Петер Саган спечели безпрецедентна трета поредна титла в масовия ...

......... трасе от Ойгарден до Берген и финишира пръв с време 6:28.11 часа. С мощен спринт той изпревари със сантиметри представителя на домакините Александър Кристоф, а трети със същото време завърши световният вицешампион от Ричмънд 2015 Майкъл Матюс (Австралия). Саган стана първият в историята с три поредни световни титли в дисциплината.


Словашкият колоездач Петер Саган пренаписа историята, като спечели за трети

Словашкият колоездач Петер Саган пренаписа историята, като спечели за трети ...

......... се оказа, че Саган печели с по-малко от половин капла преднина пред втория в класирането местен състезател Александер Кристоф. Общо десет състезатели завършиха с равно време с победителя - 6:28.11 часа. "Посвещавам победата на съпругата си и всички приятели в пелотона", заяви едва поел дъх след финала Саган. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ


Адреналинов фест превърна центъра на столицата в огромна спортна и

Адреналинов фест превърна центъра на столицата в огромна спортна и ...

......... демонстрират невероятно прецизните си умения зад волана. Организаторите са ни подготвили още една изненада – най-големите шампиони на моторспорта в България ще се изправят един срещу друг в шампионска битка.  Това ще се случи след 17.00 ч. на специално обезопасено трасе на ул. „Ген. Гурко“, точно пред стадион „Васил Левски“.


Младата надежда на планинското колоездене в България Йордан Анчев спечели

Младата надежда на планинското колоездене в България Йордан Анчев спечели ...

......... с няколко международни подиума от тази година и е с най-големи шансове за златния медал.Квалификациите за Borovets Open Cup 2017 започват в 11.30 часа в Боровец байк парк, а финалите са от 15.30 часа. Награждаването на победителите ще се проведе във финалната част на писта „Червено знаме“ от 17.30 часа.


Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева получи от председателя

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева получи от председателя ...

......... гимнастика, спортна гимнастика, акробатика, стрелба с лък, голф и ски. Балканска федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област ще направи зумба демонстрация, в която могат да се включат всички желаещи. Ще има много подаръци и забавления за всички възрасти.Изложението „Избери спорт #Бъди активен“ ще продължи и на 24 септември (неделя).


44-годишният французин Давид Лапартиен е новият шеф на Международния колоездачен

44-годишният французин Давид Лапартиен е новият шеф на Международния колоездачен ...

......... 2009 година и 2017 година. През миналата година той обяви, че напуска поста и през март на мястото му беше избран Мишел Калю. От 2013 година насам Давид Лапартиен беше президент на европейския колоездачен съюз, а от 2008 година изпълняваше и функцията на кмет на Сарзо, община в департамента Морбиан.


Давид Лапартиен беше избран за президент на Международния колоездачен съюз.

Давид Лапартиен беше избран за президент на Международния колоездачен съюз. ...

......... е да се справи с корупцията и да върне добрата репутация на организацията.Французин е начело на Международния колоездачен съюз за първи път след 1957 година, до която постът е зает от Ахил Жойнар.Давид Лапартиен, който управлява френския колоездачен съюз между 2009 и 2017 година, получи 37 от общо 45 гласа.


Том Думолен спечели индивидуалното бягане по часовник на световното първенство

Том Думолен спечели индивидуалното бягане по часовник на световното първенство ...

......... колоездене на шосе, което се провежда в Норвегия. Холандецът измина 31 километра в Берген за 44:41.00 минути. На втора позиция в крайното класиране е словенецът Примоз Роглич, докато трети се нареди британецът Крис Фрум.Роглич изостана на 57.79 секунди зад шампиона, а бронзовият медалист Фрум е на 1.21 минути след Думолен.


Крис Фрум добави бронзов медал на часовник от Световното първенство

Крис Фрум добави бронзов медал на часовник от Световното първенство ...

......... е също за Сънуеб. Втори днес стана Примож Роглич от Словения, носейки поредна радост на тази малка страна след евротитлата по баскетбол. На 27 години той е истински феномен. Занимава се професионално с колоездене едва от 5 години. Преди това е състезател по ски скок. Става дори световен шампион за юноши.


Шотландски колоездач подобри Рекорда на Гинес за най-бърза обиколка на

Шотландски колоездач подобри Рекорда на Гинес за най-бърза обиколка на ...

......... завършва подвига си за 78 дни, 14 часа и 40 минути. Предишният рекорд е на новозеландеца Андрю Никълсън, който преди две години завърта разстоянието на колело за 123 дни. Шотландецът е вписан и с още едно постижение в Книгата на Гинес. Той изминава най-голямо разстояние на колело за един месец.


130 байкъри от седем държави застават на старта на най-голямото

130 байкъри от седем държави застават на старта на най-голямото ...

......... 12:30 - Финали деца13:00 – 17:00 - Тренировка всички категории19:00 – Техническа конференция в хотел „Рила“Неделя, 24 септември9:30 – 10:30 - Тренировка всички категории10:30 – 11:00 – Тренировка само за категория Мъже UCI 17+11:30 – 13:30 - Квалификации15:00 – Финали17:30 - НаграждаванеПовече информация на страниците borovets-bg.com и bikepark.borovets-bg.com.снимка: Петър Милев


Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал ...

......... и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други. Българските градски серии се провеждат за трета поредна година и предизвикват някой от най-добрите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, а повече за сериите можете да намерите на www.race-series.com.снимки: Петър Милер


Британската суперзвезда в колоезденето Крис Фрум гостува в рубриката

Британската суперзвезда в колоезденето Крис Фрум гостува в рубриката "Моето ...

......... след изследване през 2015 година, тъй като се оказало, че е 9,8 процента. "Очаквах да е по-нисък", казва колоездачът и прав, защото показателите са за атлетично телосложение. Сезонът за Фрум не е свършил с победата във Вуелтата. Той планира да кара за Великобритания в бягането по часовник на световното първенство.


Британската суперзвезда в колоезденето Крис Фрум гостува в рубриката

Британската суперзвезда в колоезденето Крис Фрум гостува в рубриката "Моето ...

......... мазнина след изследване през 2015 година, тъй като се оказало, че е 9,8 процента. "Очаквах да е по-нисък", казва колоездачът и прав, защото показателите са за атлетично телосложение.Сезонът за Фрум не е свършил с победата във Вуелтата. Той планира да кара за Великобритания в бягането по часовник на световното първенство