Италианецът Джулио Чиконе (Trek-Segafredo) поведе в Тур дьо Франс след

...
Италианецът Джулио Чиконе (Trek-Segafredo) поведе в Тур дьо Франс след
Коментари Харесай

Италианецът Чиконе поведе в Тур дьо Франс

Италианецът Джулио Чиконе (Trek-Segafredo) поведе в Тур дьо Франс след пробягването на шестия стадий.
 Всички стадии по часове и дни, вижте програмата на Тур дьо Франс
Той приключи втори в 160-километровия стадий сред Мюлюз и Ла Планш де Бей Фий, а победител стана белгиецът Дилан Тьонс (Bahrain-Merida).

Чиконе обаче даде време с 1.35 минути пред досегашния водач Жулиан Алафилип (Deceuninck-Quick Step) и има задатък от единствено 6 секунди пред него във краткотрайното генерално класиране. Тьонс върви трети, като това беше десета победа в кариерата му.

Белгиецът и Чиконе бяха част от група от 14 колоездачи, която се откъсна още при започване на стадия. Групата се резервира по време на всички изкачвания и удържа офанзивите на част от любимците.

От любимците най-предно класиране направи миналогодишният победител Герант Томас (Team Ineos), който е четвърти и стопи част от изоставането си в генералното класиране, като към този момент е пети.

Добър стадий направи и локалният любим Тибо Пино от Groupama-FDJ, който приключи пети и към този момент е седми в генералното класиране.

В петък следва най-дългият стадий в Тур дьо Франс за 2019 година - 230 км сред Белфор и Шалон сюр Саон.

Събитие отвън спорта помрачи деня в Тура през днешния ден. Служебен камион с материали за надпреварата и бил опожарен през нощта, като съмненията падат върху придвижването на “жълтите жилетки ” и други анархисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР