Младата звезда на българското планинско колоездене Изабела Янкова заяви, че

...
Младата звезда на българското планинско колоездене Изабела Янкова заяви, че
Коментари Харесай

Младата звезда на колоезденето ни Изабела Янкова иска да върви напред с малки стъпки -

Младата звезда на българското планинско колоездене Изабела Янкова съобщи, че не си слага огромни цели, само че гледа да върви непрекъснато напред с дребни стъпки.

18-годишната Янкова завоюва за повторно в кариерата си европейската купа при девойките до 19 години на шампионата в Марибор, Словения в края на предишния месец. Това лято и следва и присъединяване на международното състезание във Франция, където ще се опита да отбрани международната си купа от 2021 година.

" Най-важното за мен е да виждам постоянно да бъда във форма и да бъда здрава. Ясно е, че в нашия спорт няма по какъв начин да минеш без рухвания и пострадвания, само че се старая да се вардя. Никога не виждам да си слагам високи цели, пъдя дребните, а те водят до огромни резултати ", съобщи Янкова.

Тя описа, че шампионата в Марибор не е предложило доста по-различни условия от тези през предходната година, само че в този момент състезателите са били доста качествени, въпреки и техният брой да е бил по-малък.

" Трасето бе доста сходно на миналогодишното. Нямаше доста участници, само че равнището се е вдигнало ужасно доста. Вече има доста спонсорирани колоездачи, които вървят към все по-голям професионализъм. В моята група има още едно българско момиче - Деница Тошева, която остана пета. Хубаво е, че можем да си оказваме помощ и да се конкурираме. От идващия сезон с нея ще караме при дамите и сме наясно, че там ще ни бъде по-трудно и надали ще можем да повторим триумфите си незабавно ", сподели тийнейджърката.

Янкова добави, че едно от най-трудните неща е било свикването с новия велосипед, защото не е имала доста време за подготовка с него. Сега обаче и предстоят надпревари от Световната купа в Швейцария, Андора, Канада и Италия, преди финала на сезона във Франция.

" Преди всяка международна купа имаме една седмица адаптация на място. Проучваме трасето, упражняваме по-леко, по-късно акцентираме на спусканията. Наясно съм, че в оставащите стартове и най-много на международното състезание равнището ще бъде по-високо, само че не е невероятно да го печеля ", сподели още младата звезда на колоезденето в България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР