На 23 и 24 юли на Витоша ще се проведе

...
На 23 и 24 юли на Витоша ще се проведе
Коментари Харесай

Витоша приема държавното първенство по спускане -

На 23 и 24 юли на Витоша ще се организира държавния персонален и екипен шампионат по планинско колоездене в дисциплинираност втурване към Българска Федерация Колоездене.

Състезанието е едно от най-важните за родните състезатели, тъй като носи двоен брой точки за националната класация и в същото време дава доста точки и за международната такава. Очаква се в събитието да се включат най-хубавите ни състезатели в категории 15-16 годишни, 17-18 годишни, Мъже Елит, Мъже Мастърс и Жени.

Събитието се провежда от Семеен кодекс „ Райдърс Юнайтед “, под патронажа на Българска Федерация Колоездене и със съдействието на фондация „ София Европейска Столица на Спорта “, ДЗИ и Ред Бул България.

В надпреварата могат да вземат участие единствено професионални лицензирани състезатели, като досега авансово записани са над 70 участника от всички краища на България.

Атрактивната конкуренция ще се организира по трасето за втурване „ Бай Кръстьо “ над Драгалевци, което е с дължина близо 2 км и включва голям брой стръмни сектори, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено основани трудности.

Топлото време и неналичието на превалявания през последните 2 седмици вършат трасето още по-трудно и предизвикателно, защото е доста изсъхнало и прашно и безусловно се трансформира с всяко минало втурване.

В съботния ден ще се проведат тренировките, а в неделя ще бъде същинската част на надпреварата, като в 13:00 ще бъдат квалификациите, а тъкмо в 15:00 ще стартират финалите на шампионата.

Организаторите приканват софиянци и гостите на столицата да станат част от събитието, като бъдат около трасето и поддържат участниците. Това ще бъде първото съревнование по втурване на родна земя и с него ще бъде даден формален старт на сезона, а още идващия уикенд следва най-голямото интернационално събитие в родния календар – Пампорово Байк Фест в родопския ни курорт, където се чака да дойдат състезатели от цяла Европа!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР