От Видин до Дуранкулак с велосипед за по-малко от 32

...
От Видин до Дуранкулак с велосипед за по-малко от 32
Коментари Харесай

От Видин до Дуранкулак за 32 часа с колело - мисията е възможна -

От Видин до Дуранкулак с велосипед за по-малко от 32 часа. Че това е допустимо потвърдиха първите двама финалисти в тазгодишния велопоход " Дунав ултра ".

Маратонът няма спортен темперамент. Целта на предизвикването е да се разпространяват обитаемоте места по поречието на Дунав, а също и здравословният метод на живот.

Трасето от Видин до Дуранкулак е над 700 километра. Колоездачите минават през над 110 обитаеми места. Всеки от тях самичък взема решение за какъв брой време да стигне до крайната точка. Едва 32 часа бяха нужни на Богдан Кирчев и Георги Попгеоргиев, с цел да дойдат в Дуранкулак. Казват, че колоезденето им е занимание, а велопоходът предизвикателство, за което е нужна мощна воля.

" То просто е едно ново преживяване, самият Дунав, самата река, хората по обитаемоте места, които ни посрещаха, атмосферата, която бяха основали. Не чакахме ", показа Богдан Кирчев пред Българска национална телевизия.

Два пъти пукали гума, само че за тях това е естествена обстановка. Успяват, тъй като си оказват помощ.

" Това е един от най-прекрасните спортове, които може човек да опита. Самото предизвикателство " Дунав ултра " е нещо ужасно и този регион, цялото трасе е извънредно забавно. Човек се преоткрива ", добави Георги Попгеоргиев.

Интересът към " Дунав ултра " с всяка година нараства. Най-малките участници са деца, които минават маршрута със своите родители, а най-възрастните наближават 80 години. Има и колоездачи от Румъния.

" Дунав ултра " е една нова, друга визия на България, на младежите и на това какво би трябвало да съставлява страната ни в най-чистия ѝ тип като капацитет ", споделя Борис Беганов, основател и уредник на " Дунав ултра ".

Желанието на уредниците е велопоходът " Дунав ултра " да стане най-големият на Балканите.

И до момента в който за Богдан Кирчев предизвикването в изминаване на 700-те километра на маршрута завърши за нереалните 32:00:00 часа, сега над 140 колоездачи навлизат мощно в средата на своето Дунав Ултра премеждие. Днес празникът е във вихъра си най-много в общините Гулянци, Никопол, Белене, Две могили и Русе, откъдето Дунав Ултра колоездачите главно ще минават.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР