Французинът Жулиен Алафилип от Deceuninck-Quick Step опроверга всички прогнози и

...
Французинът Жулиен Алафилип от Deceuninck-Quick Step опроверга всички прогнози и
Коментари Харесай

Алафилип запази лидерската позиция, Томас отстъпи второто място

Французинът Жулиен Алафилип от Deceuninck-Quick Step опроверга всички прогнози и резервира жълтата фланелка на водач в Тур дьо Франс и след 18-ия стадий - 208 км от Ембрюн до Валоа, в които бяха включени и две височини от висша категория Кол д`Изоар и Кол дю Галибие.
 Алафилип резервира водачеството в Тура преди решителните борби в Алпите
Голямата вест от стадия е, че вторият във краткотрайното класиране преди пробягването му Герант Томас беше изпреварен от съотборника си в Ineos Еган Бернал, който се оказа огромният печеливш през днешния ден.

Етапът беше извоюван от колумбиеца Найро Кинтана от Movistar, който финишира за 5:34.15 часа. Втори, на 1,35 минути, остана Ромен Барде от AG2R La Mondiale, който си обезпечи лидерската позиция при катерачите.



Кинтана предприе офанзивата си 7 км преди Кол дю Галибие (2642 м) и натрупа сериозен задатък пред групата на водачите. Така колумбиецът стопи близо шест минути от изоставането си от водача и към този момент е седми.

Бернал също нападна върха и се откъсна от групата на водачите, като стопи 90 секунди на Алафилип и 5 на Томас, с цел да излезе втори във краткотрайното класиране.

Алафилип изненадващо съумя да запази жълтата фланелка. Той финален изкачи Кол дю Галибие от съперниците си, само че при спукането до финала съумя да се причисли към групата на Томас и по този начин резервира дистанцията с него от 95 секунди.

Британецът към момента с действителни шансове да отбрани купата си, като огромният въпрос е дали Алафилип е изразходвал доста от силите си през днешния ден, защото на следващия ден следва 19-ият стадий от Тура, в който ще бъдат изминати 126,5 километра от Сен Жан дьо Мориен до Тин.

Състезателите ще би трябвало да преминат през 5 височини в Алпите - две от трета категория, едвам от втора, една от първа и една от висша, като този път няма да има втурване към финала.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР