Италианецът Елиа Вивиани от отбора на Deceuninck-Quick Step оправда предварителните

...
Италианецът Елиа Вивиани от отбора на Deceuninck-Quick Step оправда предварителните
Коментари Харесай

Вивиани спечели 4-ия етап на Тура и взе липсващата победа

Италианецът Елиа Вивиани от тима на Deceuninck-Quick Step оправда предварителните упования и завоюва четвъртия стадий на Тур дьо Франс. Той преодоля дистанцията от 213,5 км сред Реймс и Нанси за 5 часа, 9 минути и 20 секунди.
 Жулиен Алафилип победи в третия стадий на Тура (видео)
Втори със същото време приключи норвежецът Александър Кристоф от UAE-Team Emirates. Трети е Кейлъб Юън от Lotto Soudal.

Французинът Жюлиен Алафилип от Deceuninck - Quick-Step резервира жълтата фланелка на краткотраен водач, като времето му е 14 часа, 41 минути и 39 секунди. Миналогодишният победител Герант Томас от Team Ineos върви 7-и с закъснение от 40 секунди.

В Нанси Вивиани завоюва първата си етапна победа в Тура при второто си присъединяване. Спринтьорът има пет победа в стадии в Джирото и три на Вуелтата.

С триумфа във финалния спринт в Нанси той взе реванш за първия стадий в Брюксел, когато не съумя да се качи даже на подиума, а успеха сграбчи холандеца Майк Тюнисен от Jumbo-Visma. Той предприе офанзивата си 150 метра преди финала и съумя да изпревари Кристоф и Юън.

" Взех успеха, която ми липсваше. Не се получи в първия стадий, само че не може да имаш всичко в живота. Сега имам нова цел - да печеля последния стадий в Париж, който е доста влиятелен.

Преди това ще се опитам да взема и седмия, само че да не забравяме, че имаме да пазим и жълтата фланелка. Радвам се, като виждам щастливите лица на всички в екипа ", разяснява Вивиани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР