Асът на Deceuninck - Quick-Step Жулиен Алафилип дръпна на преследвачите

...
Асът на Deceuninck - Quick-Step Жулиен Алафилип дръпна на преследвачите
Коментари Харесай

Алафилип дръпна на върха в Тура, белгиецът Ван Ерт с тежко падане

Асът на " Deceuninck - Quick-Step " Жулиен Алафилип дръпна на преследвачите си, откакто реализира шокираща, само че победа при самостоятелния часовник в 13-ия стадий на колоездачната Обиколка на Франция.
 Йейтс завоюва 12-ия стадий, Алафилип остава водач в Тура
Французинът, който не е измежду майсторите в тази дисциплинираност, измина 27,2-километровата права по улиците на По с време от тъкмо 35 минути. На 14 секунди след него остана Герант Томас от " INEOS ". 

Така разликата в генералното класиране сред двамата се увиличи до 1:26 минути. Трети в днешния стадий остана белгиецът Томас де Хенд (Lotto–Soudal) на 36 секунди зад Алафилип.

Днешното съревнование бе белязано с противен случай с спечелилия от 10-ия стадий Вут ван Ерт (Jumbo - Visma). Белгиецът се закачи неприятно на една от ограждащите трасето мантинели и падна доста тежко, като се наложи да бъде изнесен на носилка.



Утре следва сериозният 14-и стадий в Тура, - 117,5 километровото трасе от Тарбе до Турмале. Височината, която е считана за една от най-тежките в Пиренеите, е една от трите, които ще бъдат преминати в събота.

По-рано през днешния ден пък стана ясно, че уредниците на Обиколката на Франция обмислят сходна конкуренция и при дамите. Член на компанията " Amaury Sport Organization " съобщи за Ройтерс, че АСО ще сътвори група, отдадена на развиването на женското колоездене, съобщи БГНЕС. В добавка към класиките Лиеж-Бастон-Лиеж и Флеш Валон, АСО провежда Ле Корс на Льо Тур – съревнование, което се организира в същия ден, в който се организира и стадий от Тур дьо Франс, всяка година от 2014-та насам.

След организирането на събитието в продължение на два дни – планински стадий, последван от часовник –през 2017 АСО понижи надпреварата на един ден. Холандката Мариане Вос, най-титулуваната състезателка при дамите, завоюва изданието през 2019 в петък в По след страхотна офанзива в последните метри на 121-километровото съревнование.



Трикратната международна шампионка на шосе завоюва четири стадия в Джиро Роса – най-голямото колоездачно съревнование при дамите. Въпреки че постоянно се смята за женската версия на Джиро д‘Италия, Джиро Роса не се провежда от същата организация – " Epinike Associazione Sportiva Dilettantistica ", която не е обвързвана с RCS – притежателите на мъжкото съревнование. " Ще създадем звено, което да развие женското колоездене в границите на АСО ", съобщи публично лице на компанията, което не пожела името му да бъде разкрито, за Ройтерс.

" Не може да проведем женски Тур дьо Франс по същото време с мъжкото издание, тъй като просто няма да бъде допустимо от логистична позиция. Турът се трансформира в огромна традиция през годините и провеждането на две надпревари паралелно няма да бъде гъвкаво ", изясни той.

Женски Тур дьо Франс се организираше паралелно с мъжкия сред 1984-89, само че неналичието на медийно отразяване и логистични проблеми провокираха АСО да спре организирането му. Мненията се трансформираха през годините, все пак, твърди Вос – един от водещите гласове в женското колоездене, който вярваше, че АСО не прави задоволително, с цел да го промотира.

" Има доста неща, които се трансформират. Спортът при дамите става все по-известен, тимовете стават по-големи и сега е доста по-важно да се насочи взор към календара и мисля, че календарът може да бъде изменен, като се прибавят повече женски надпревари ", показа Вос.

АСО бе разкритикувана тази година, когато излязоха информации, съгласно които стана ясно, че компанията няма да обезпечи телевизионно лъчение за надпреварите Лиеж-Бастон-Лиеж и Флеш Валон. Въпреки това, формалното лице на компанията съобщи, че АСО ще си партнира с белгийският ефирен канал RTBF да обезпечи един час лъчение на двете събития през 2020 – над 45-минутния най-малко, който ще получи статут на Световен Тур от Международния колоездачен съюз (УСИ).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР