• Версията с нулеви емисии e-Crafter* се движи изцяло на електричество

...
•	Версията с нулеви емисии e-Crafter* се движи изцяло на електричество
Коментари Харесай

Volkswagen Лекотоварни автомобили електрифицира Crafter и обяви първата голяма сделка с електрически автомобили в България в сегмента на големите товарни ванове

• Версията с нулеви излъчвания e-Crafter* се движи напълно на електричество и към този момент е в България
• Пазарната премиера на e-Crafter в Българя предвещава нова епоха при товарните коли
• e-Crafter e с товарен размер от 10.7 м3 може да транспортира потребен товар до 1 звук
• Електрическият фургон е профилиран в градските транспорти и се задвижва от електродвигател с оптималната мощ 136 к.с.
• Батерията обезпечава оптимален пробег от 160 градски километра при цялостно натоварване
• Компанията Green Point към този момент закупи 8 броя от електрическия модел и поръча още 20 автомобила e-Crafter
• Дъщерната компания на Porsche Holding MOON уголемява портфолиото си от цялостни решения и сложно обслужване за електрическа подвижност в България

Точният модел, тъкмо в точния момент! На 15 декември 2021 година Volkswagen Лекотоварни коли показа e-Crafter на особено събитие в София. Освен на пазарната премиера на модела, гостите на събитието станаха очевидци на предаването на първите осем от общо 28 e-Crafter автомобила на Green Point – компания, която прави крачка към бизнес моделите на бъдещето и услугите при поискване и предлага превоза като услуга. По-точно предлага кратковременен или дълготраен наем на товарен ван с водач за съответна задача. Ивайло Кирков, бранд управител Volkswagen Лекотоварни коли в България съобщи ключовете от първите осем автомобила боядисани в специфичния корпоративен цвят на Green Point на госпожа Цветанка Фратева, шеф на компанията. Освен това Green Point към този момент поръча още 20 броя от електрическия Crafter. Това е първата огромна договорка с електрически коли в България в сегмента на огромните товарни ванове. Гостите на събитието имаха опция да тестват на място електрическия Crafter на особено квалифицирано трасе. Паралелно с това, по време на формалното събитие бяха демонстрирани и цялостните решения и модели станции за зареждане от MOON, дъщерната компания на Porsche Holding.

e-Crafter

С напълно електрическо задвижване, с нулеви местни излъчвания и опция за превозване на потребен товар до 1 звук, електрическият e-Crafter със 100 кВт (136 к.с.) уголемява гамата на на Crafter в качеството си на първия огромен лекотоварен модел с на марката с нулеви излъчвания (Zero Emission Transporter). В същото време, дебютът в България на електрическия фургон бележи началото на атака в областта на електрическата подвижност – от този миг нататък Volkswagen Лекотоварни коли ще уголемява от ден на ден своята гама от модели с отчасти и изцяло електрифицирано задвижване.

е-Crafter е прогресивно изобретение в гамата на компанията – заради неналичието на местни излъчвания, огромният лекотоварен модел може да се употребява без ограничавания във всички обособени екологични зони на всички места по света. е-Crafter не се въздейства от възбраните за достъп до централните градски елементи като тези, въведени в някои огромни европейски градове според от емисионния клас и типа на задвижването – освен това в дълготраен проект.

Автономният пробег е съгласуван с най-често срещаните в практиката дистанции

e-Crafter е основан в сходство с условията на всички компании, които правят своята транспортна активност в градските региони – куриерски и логистични доставки в „ последната миля “, разнообразни занаятчии, търговци на дребно, енергийни снабдители, таксиметрови компании и компании за транспорт на пасажери. Със своя самостоятелен градски пробег, достигащ 160 километра съгласно условията WLTP и съзнателно лимитираната до 90 км/ч оптималната скорост, e-Crafter с лекост покрива действителните условия на потребителите при ежедневната приложимост за лекотоварни транспорти в градски условия.

Тази настройка на задвижването се основава на доста обстоен, сложен разбор на подвижността в градските региони – преди старта на създаването на e-Crafter експертите на Volkswagen Лекотоварни коли са изследвали и оценили над 210 000 действителни профила на шофиране на повече от 1500 консуматори. Резултатите от задълбоченото проучване сочат, че по-голямата част от водачите на лекотоварни коли в този клас изминават сред 70 и 100 километра на ден и инженерите на Volkswagen Лекотоварни коли са проектирали e-Crafter тъкмо за осъществяване на транспортните задания (често свързани с многочислени тръгвания и спирания) на този вид дистанции. Затова и един от главните акценти при проектирането на e-Crafter е подложен не върху постигането на оптимален самостоятелен пробег, а върху обезпечаването на пробег, съгласуван оптимално с действителните условия в практиката.

Моделът с нулеви местни излъчвания употребява софтуерната основа на второто потомство на Crafter

e-Crafter е неразделна част от гамата на второто потомство Crafter, проектирано изначално като лекотоварен модел с нулеви излъчвания (Zero Emission Transporter), инженерите на Volkswagen Лекотоварни коли са употребявали оптимално градивната архитектура на огромния фургон за консолидиране на съставените елементи на електрическото задвижване. Литиево-йонната акумулаторна батерия е ситуирана в долната част на каросерията на e-Crafter, което обезпечава невисок център на тежестта и икономисва място, което на собствен ред разрешава оползотворяването на цялостния товарен размер от 10,7 м3 на високата 2590 милиметра каросерия на фургона с висок покрив. Същото важи и за останалите значими за всеки товарен автомобил размери като широчината на товарене (1380 мм) и височината на товарното пространство (1861 мм). Максималният потребен товар доближава близо 1 звук.

Тяговият електродвигател, трансмисията и диференциала са обединени в общ стилен модул

Синхронният електродвигател EEM85 е ситуиран на предния мост на e-Crafter и обезпечава оптималната мощ от упоменатите към този момент 100 кВт. Максималният въртящ миг от 290 Нм на електрическата машина се предава към колелата на предния мост чрез едностепенна автоматизирана трансмисия (EQ 290), проектирана особено за потребление в лекотоварни транспортни средства. Двигателят, предавателната кутия и диференциалът са интегрирани в общ стилен модул, който се създава в завода за съставни елементи в немския град Касел. Сред другите съществени механически съставни елементи на задвижващата система са електронният блок за ръководство на мотора и така наречен силова електроника, която управлява енергийните потоци с високо напрежение сред тяговия електромотор и акумулаторната батерия. В този развой съхраняваният в литиево-йонната акумулаторна батерия прав ток (DC) се преобразува в нужния за електродвигателя изменчив ток (AC) от силовата електроника, а обособен DC/DC конвертор обезпечава ток напрегнато 12V за бордовата електрическата система на автомобила.

Електродвигателят с висок въртящ миг е чудесно допълнение към огромния Crafter

Електрическите мотори развиват своя оптимален въртящ миг на практика сега на потеглянето и от тази позиция уверената динамичност на e-Crafter е нещо изцяло естествено. Освен това, мощната двигателна сила дава опция за безпроблемно превъзмогване на наклони от 20% и e-Crafter се показва чудесно по стръмните градски улици - без значение дали те са в хамбургския квартал Бланкенезе или се вият по хълма Монмартър в Париж. Едновременно с това моделът с нулеви местни излъчвания е и доста пестелив - комбинираната консумация на електрическа енергия при разновидността с 0,975 тона потребен товар е 21,54 кВт/100 км.

На бързозарядна станция CCS зареждането до 80% трае единствено 45 минути

При потребление на правотокова бързозарядна станция CCS с мощ 40 кВт, зареждането до 80% на акумулаторната батерия с потенциал 35,8 кВтч лишава едвам 45 минути. CCS е редуциране от интернационално стандартизираната система Combined Charging System за зареждане с прав ток (DC), която е част от общоприетото съоръжение на e-Crafter. Ако за зареждане се употребява стенен заряден модул Wallbox с изменчив ток (АC) и мощ 7,2 кВт, акумулаторната батерия се зарежда изцяло до 100% в границите на 5:20 часа – развой, който нормално се реализира за една нощ в гаража на съответната компания.

Модерни системи за асистенция, комфорт и инфотейнмънт

Както бе упоменато, e-Crafter употребява софтуерната основа на второто потомство на лекотоварния модел, който дебютира на пазара през 2017 година. Впечатляващият със своите технологии и привлекателна осанка Crafter е един от най-успешните модели на Volkswagen Лекотоварни коли.

В България e-Crafter излиза на пазара на извънредно конкурентни цени и е оборудван с голям брой съвременни системи за асистенция, комфорт и инфотейнмънт. Част от общоприетото съоръжение на модела са системата за асистенция при паркиране ParkPilot с включена функционалност за странична отбрана (разположените по периферията на каросерията 16 ултразвукови датчика понижават риска от повреди на e-Crafter или на други транспортни средства при маневриране в тесни пространства), фронталната многофункционална видеокамера и камерата за маневри на заден ход. Като цяло Crafter бе и първият лекотоварен автомобил в своя клас, оборудван общоприетоо със система за автоматизирано прекъсване за попречване на следващи удари при злополука (може да спомогне за предотвратяването на вторични инциденти). Неотменима част от оборудването е и асистиращата функционалност при непряк вятър. Стандартното съоръжение на e-Crafter включва също функционалности като LED фарове (за къси, дълги и дневни светлини), автоматизирана климатична апаратура (Climatronic), отопление на седалките, отоплителна система с термопомпа и отопление на предното стъкло, удобни седалки и навигационна система „ Discover Media ”, включваща „ App Connect “ (интеграция на смарт телефон приложения), гласов надзор и интерфейс за свързване на мобилен телефон.

Офанзива от MOON за налагането на нашите артикули към самостоятелните и бизнес клиентите

Осигуряването на комфортна опция за зареждане е неотменима част от тактиката на Volkswagen за развиване на електрическата подвижност и марката поставя специфични старания, с цел да подсигурява успокоение и оптимален комфорт за всеки клиент на новите модели на марката

Брандът Moon оперира в България от края на 2020г, като в началото предлага решения единствено за дома – wallbox станции, с мощ от 7,4 KW до 22KW
Домашните зарядни станции се отличават с грациозен дизайн, компактни размери и елементарно обслужване на функционалностите. Домашните зарядни станции от марката MOON се отличават с грациозен дизайн, компактни размери и елементарно обслужване на функционалностите.

В България марката към този момент стартира да предлага и доставя решения за корпоративни клиенти, разнообразни типове бизнеси, общини и други Станциите за бизнеса са подобаващи за всевъзможен тип публични и индустриални обекти и се оферират в композиция с разнообразни типове съоръжение и съвременен корпус, резистентен на атмосферни въздействия. Капацитетът на тези станции е от 75КВ до 300КВ

Цялата услуга от доставката на уреда през подготовката на инсталацията до крайния монтаж и поддръжката се прави напълно от експертите на Moon без да се постанова клиентът да контактува с други институции и реализатори.

След осъществяване на персонална консултация, експертите на MOON правят подробна оценка на изискванията на място, включваща следните стъпки:
• Teхническа консултация на място /оглед на трасето/
• Планиране осъществяването на инсталацията
• Предварителна оценка на разноските и правене на самостоятелна оферта
• Внасяне на нужните документи в електроразпределителното сдружение
• Монтаж на инсталацията
• Въвеждане в употреба и образование на клиента
• Пълна техническа поддръжка и обслужване

*= e-Crafter, 0,975 тона потребен товар – смесен разход на електрическа енергия в кВтч/100 км: 21,54, комбинирани излъчвания на CO2 в г/км: 0, клас на енергийна успеваемост: A+

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР