Зрелищно поскъпване на акциите беляза закриването на вчерашната сесия на

...
Зрелищно поскъпване на акциите беляза закриването на вчерашната сесия на
Коментари Харесай

Зрелищно поскъпване на акциите при закриването на сесията на Уолстрийт

Зрелищно повишаване на акциите беляза закриването на вчерашната сесия на Уолстрийт , след внезапния спад на борсовите показатели през последните дни и седмици на загуби за вложителите, оповестиха международните организации.

Промишленият показател Дау Джоунс набъбна с 1086 пункта или с близо 5% до 22 878,36 пункта. Това е най-големият растеж на този борсов показател за една сесия в историята , означават ДПА и АП. Миналия понеделник, преди затварянето за коледните празници, Дау Джоунс рухна с 653,17 пункта или 2,9% заради опасенията на търговците на пазара по отношение на американско-китайските търговски несъгласия, рухването на цените на петрола и на фона на рецензиите на президента Доналд Тръмп против Управлението за федерален запас , напомня ТАСС.
 

В края на вчерашната сесия по-широкообхватният показател Стандард енд Пуърс 500, който включва акциите на 500 най-големи компании на американския пазар , също показва положителна динамичност : той набъбна с 4,96% или 116,6 пункта до 2467,70 пункта. Индексът на високотехнологичните сдружения Насдак се увеличи с цели 361,44 или 5,84% до 6664,36 пункта.
 
Особено внезапно - с 7% - набъбнаха акциите на компанията Apple, с 6,83% се качиха акциите на Microsoft, с 6,42% - на Гугъл.
 
 Gulliver/Getty Images-->

Коментирайки обстановката на пазара, ръководещият капиталовата компания Форт Пит Капитал груп (Fort Pitt Capital Group) Ким Форест съобщи пред организация Блумбърг, че една от аргументите за толкоз сполучливия борсов ден е в това, че участниците в търговията са престанали да се притесняват по отношение на уволняването на шефа на Федералния запас Джей Пауъл от президента Доналд Тръмп.
 
По-рано през вчерашния ден, в изявление за в. " Уолстрийт джърнъл " ръководителят на екипа икономическите съветници на Тръмп, Кевин Хасет съобщи, че въпреки президентът да има " политически различия " с Пауъл, не счита да го уволнява.
 
 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР