Технологични проекти на Община Габрово, ОББ и стартъп проектът Барин

...
Технологични проекти на Община Габрово, ОББ и стартъп проектът Барин
Коментари Харесай

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.

Технологични планове на Община Габрово, ОББ и стартъп планът " Барин спорт " са спечелилите в трите категории на състезанието DigitalK, чиито съорганизатор е А1.

Специалната премия на уредниците беше връчена на Unicredit Bulbank за създаването „ Моят автомобил “ в мобилното приложение Булбанк Мобайл.

Ефективността на бизнеса през днешния ден не е допустима без софтуерни нововъведения, а стремежът към финансова резистентност, непоклатимост и триумф посредством нововъведения е моторът на бизнеса в света, единомислещи бяха уредниците и участниците в състезанието DigitalK&A1 Awards. Церемонията за награждаване на спечелилите в третото издание се организира на 14 май 2024 година.

Конкурсът DigitalK&A1 Awards се утвърди като платформа, в която бизнес иноваторите в софтуерния бранш у нас обменят хрумвания и получават самопризнание.

Като софтуерен водач А1 е съорганизатор на премиите, които слагат във фокуса на публичното внимание иноваторите в бизнеса.

Най-голямата телекомуникационна компания и най-големият систематичен интегратор по доходи в страната А1 има задача да поддържа екосистемата на софтуерни нововъведения, които движат напред икономическото ра  звитие на страната.

В наличието на софтуерни компании, бизнес и медии DigitalK&A1 Awards отличи трите най-хубави техно нововъведения в България през 2023 година, осъществени от Община Габрово, ОББ и стартъп плана Барин спорт.

Проектът с най-голям резултат в категория „ ИТ решение, внедрено в организация “, е умна система за ръководство на паркоместа в действително време, въведена от Община Габрово благодарение на „ СМАРТАЛОТ “.

В категория „ Вътрешни решения “ първо място в състезанието получи цифровият AI помощник на ОББ " Кейт ".

Победителят в категория „ Стартъп “ е планът " Барин Спортс 360 ", който покачва функционалните индикатори при спортисти с над 20%.

Специалната премия на уредниците беше връчена на УниКредит Булбанк за създадената от вътрешен екип на банката функционалност „ Моят автомобил “ в „ Булбанк Мобайл “.

Визията на съорганизаторите А1 е, че новаторският метод при използване на софтуерни решения е най-важната съставна част от рецептата за сполучлива цифрова промяна на бизнеса и обществените институции.

Общото сред всички кандидатстващи планове е, че организациите, които ги осъществят, реализират по-висока успеваемост и развиват по резистентен и предвидим метод своя бизнес, употребявайки най-подходящите софтуерни решения.



Общо 44 компании от всички браншове на стопанската система се съревноваваха с съвременни и новаторски софтуерни решения, допринасящи за цифровата промяна. Сред участващите планове бяха 20 решения, създадени и внедрени от IT компании в организации от разнообразни браншове, измежду които обществена и общинска администрация, земеделие, произвеждане, търговия, строителство, туристическа активност и други

Разработените с вътрешен запас планове са 9, а стартъп плановете – 15.

Всички кандидатури бяха оценени по особено създадена от Price Waterhouse Cooper методология, учредена на четири съществени критерия: „ Стратегия и визия “, „ Имплементация, успеваемост и резултати “, „ Иновативност и креативност “ и „ Въздействие и вероятности за развиване “.

Кандидатурите бяха оценени от жури, в което се включиха опитни водачи в областта на нововъведенията, представители на бизнеса, университетските среди, организациите с нестопанска цел, стартъп общността и др.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР