Мексиканският производител на хляб и хлебни изделия Bimbo обяви намеренията

...
Мексиканският производител на хляб и хлебни изделия Bimbo обяви намеренията
Коментари Харесай

Производител с над $20 милиарда оборот завзема румънския пазар на хлебни изделия

Мексиканският производител на самун и хлебни произведения Bimbo разгласи желанията си да разшири своето наличие в Румъния, като придобие втората по величина компания в бранша - Trei Brutari, осведоми румънската икономическа медия. Това се случва година след първата сполучлива договорка по поглъщането на локалния водач Vel Pitar на стойност 200 млн. евро.

Trei Brutari, притежател на най-популярната марка самун в страната Boierească, е в топ 5 на най-големите производители и търговци на самун в страната. Компанията разполага с 3 завода в градовете Търговище, Яш и Бузъу и е шеф на над 400 души. За предходната година сдружението е оповестило оборот от 35 млн. евро и чиста облага от 8 милиона, което съставлява повече от 2 пъти растеж на годишна база.

Пловдивският хлебар, който зарежда 10 задгранични пазара

Компанията влага €15 милиона в ново произвеждане

Настоящата договорка обгръща общо 4 компании, като сумарният им годишен оборот е 60 млн. евро. Част от придобиването са и 3 франчайза, благосъстоятелност на известния румънски предприемач Андрей Симинел. Първият от тях е компания, която ръководи един от най-новите фабрики за самун в Крайова, който създава и дистрибутира марките Maritza и Kira, с общ годишен оборот малко повече от 1 млн. евро.
 Снимка 664797
Източник:

Objectives, притежател на франчайза на Vel Pitar в Браила, който предходната година инициира процедура по построяването на индустриални мощности в Констанца също е част от договорката. Бизнесът й възлиза на над 1,4 млн. евро. Последният индивид на придобиването е притежателят на пекарна в Думбравица, Тимишоара - Strategic Ventures, чийто оборот е почти 420 хиляди евро.

Латиноамериканският колос Bimbo участва в 35 страни на 4 континента. От 2010 година насам се утвърждава като международен водач в производството на самун и хлебни произведения. Bimbo по целия свят основава повече от 10 000 продукта и разполага с една от най-добре развитите дистрибуторски мрежи. За отминалата година приходите на компанията надвишават 22 милиарда $.
 България си връща пазарите на пшеница - 4 млн. тона експорт към началото на януари
България си връща пазарите на пшеница - 4 млн. тона експорт към началото на януари

При всички останали зърнени аграрни култури търговията върви извънредно слабо
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР