Идейният проект предвижда реконструкция на съществуващи сгради на територията на

...
Идейният проект предвижда реконструкция на съществуващи сгради на територията на
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието инспектира ремонта по новото затворническо общежитие в Пловдив

Идейният план планува реорганизация на съществуващи здания на територията на затворническото общежитие от открит вид, с които да се основат модерни условия за настаняване на наказаните лица при изтърпяване на наказванията отнемане от независимост. Капацитетът на новото оборудване е до 130 лица – 65 спални пространства за по двама лишени от независимост, в това число и килии за лица със специфични потребности. Средствата са отпуснати безплатно по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. В модерната двуетажна постройка са построени независими санитарни възли в спалните пространства и общи бани на етажа. Ще има също 4 обзаведени кухни, свързани с трапезарии. На територията на общежитието са планувани още спортни площадки, перално поделение, пространства за надзорния и административния състав.

В Пловдивското общежитие се основава и едно от четирите преходни отделения в страната, така наречен half way house, с които ще бъде въведена нова социално-интеграционна идея за подготовка на пандизчиите и тяхното адаптиране преди включването им назад в обществото. То е с потенциал за 9 места.

От ГДИН възнамеряват ремонтни действия за възстановяване на материалните условия и в корпуса на самия затвор. Той и общежитието към него са едни от местата, от където постъпват голям брой сигнали и недоволства за положението на пространствата, в които лишените от независимост изтърпяват присъдите си. Препоръки за възстановяване на санитарно-битовите условия са отправяни неведнъж в годишните отчети на Омбудсмана на Републиката и от неправителствени организации.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР