Украйна изтегли войските си от няколко села в пограничния район

...
Украйна изтегли войските си от няколко села в пограничния район
Коментари Харесай

Украинските войски се изтеглят от някои части в Харков след руската офанзива

Украйна изтегли войските си от няколко села в пограничния регион на Харков на фона на продължаващия напън от страна на съветските сили.

Говорител на украинските военни съобщи, че бойците са подложени на тежък обстрел и по тази причина са се преместили на " по-изгодни позиции " в два региона на североизточната част на Харков.

Миналата седмица Москва стартира огромна сухопътна офанзива в района и Няколко града и села в Харков не престават да бъдат обстрел.

Заради напрегнатата военна обстановка президентът Володимир Зеленскиотмени всички идни пътувания в чужбина за идващите няколко дни.

Говорител на военните съобщи в изказване, че решението за извеждане на войските от регионите на Лукянци и Вовчанск е взето, с цел да се " резервира животът на нашите военнослужещи и да се избегнат загуби ". В хода на двугодишната война и двете страни в спора нормално употребяват този вид език за напредването към " по-изгодни позиции ", с цел да означат оттегляне.

Продължава и евакуацията на поданици от тези селища. През последните дни хиляди цивилни избягаха на запад към втория по величина украински град Харков - в това число от град Вовчанск, ситуиран на 74 км.

Олексий Харковски, шеф на полицията във Вовчанск, съобщи в обществените медии, че боевете са интензивни и съветските сили напредват с позиции в региона.

" Ситуацията е извънредно сложна. Противникът заема позиции по улиците на град Вовчанск ", сподели Харковски.

Киев изпрати подкрепления в по-широката Харковска област след петъчното навлизане.

Опасенията за спомагателни военни дейности на Кремъл в Харковска област набъбнаха през март, когато съветският президент Владимир Путин прикани за основаването на буферна зона в границите на украинската територия. Той желае тя да бъде обособена, с цел да се спрат все по-честите украински набези против Болгород и други съветски гранични региони. Според анализатори нападението над Вовчанск може да сложи началото точно на подобен опит за " буферна зона ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР