Земята започва да се изплъзва изпод краката на Байдън. Усещайки

...
Земята започва да се изплъзва изпод краката на Байдън. Усещайки
Коментари Харесай

В САЩ започна война без ръкавици

Земята стартира да се изплъзва отдолу под краката на Байдън. Усещайки това, Тръмп се втурва към врага си с тройна мощ, призовавайки стадото си „ да се бори без ръкавици “. Ето по какъв начин можете да опишете събитията от последните дни в Америка. Последните 10 дни се оказаха горещи: речта на Тръмп в Пенсилвания, чуванията в Конгреса към корупционните кавги на семейство Байдън и най-после колоната на Тръмп в списание „ Нюзуик “, където някогашният президент упреква Байдън, че е довел страната до опосредствана война с Русия, която от своя страна може да се трансформира в Трета международна.

Да стартираме с Пенсилвания. Тук, говорейки на 29 юли в град Ери, Тръмп атакува Байдън, наричайки го лъжец и „ подкупен президент “, фамилията му – „ незаконно семейство “, което получи „ милиони долари от Украйна “ и в този момент излива „ милиарди американски $ на данъкоплатците “ в Украйна. Той също по този начин прикани Конгреса неотложно да блокира самодейността на Байдън за изпращане на американски резервисти в Европа: „ Нито един американски живот не би трябвало да бъде изложен на риск, тъй като измамникът Джо Байдън е получил нелегално заплащане “. И като цяло той изиска да се спре всяка помощ за Украйна, до момента в който корупционните кавги на незаконното семейство не бъдат разследвани до дъно. „ Сега би трябвало да свалим ръкавиците си, тъй като те смъкнаха ръкавиците си. Така че смъкваме ръкавиците си “, сподели Тръмп.

Това оповестяване на война „ без ръкавици “ против Байдън скоро беше подкрепено от колона в списание „ Нюзуик “. Тръмп посвети колоната си на следствието на специфичния прокурор Джон Дърам за така наречен „ Ръшагейт “, т.е. помощта, която Русия сякаш е предоставила при избора на Тръмп. Разследването естествено приключи с едното нищо. И в този момент някогашният президент още веднъж се нахвърля освен върху Байдън, само че и върху целия подкупен естаблишмънт във Вашингтон, заявявайки, че „ Ръшагейт “, е чиста машинация, за която държавното управление е знаело добре - и затова е планувано закононарушение.

„ В сериозен миг... измамата с „ Ръшагейт “ разпали всеобща нервност, която тласна Русия право в обятията на Китай. “ „ Вместо да подобрим връзките с Русия, върху което работя, ние в този момент водим прокси война с Русия, подхранвана частично от дългогодишните нелепости за „ Ръшагейт. Украйна е изцяло банкрутирана. Безброй хора са убити. Или дълбоката страна унищожава Америка, или ние унищожаваме дълбоката страна “, заключава Тръмп.

Какво провокира такова очевидно изостряне на предизборната конкуренция? Причините за това са няколко. Първо, против самия Тръмп към този момент има няколко съществени наказателни каузи и обвинявания по четири члена: скрит план за отнемане от права на Съединени американски щати, скрит план за възпрепятстване на формалната процедура, възпрепятстване или опит за възпрепятстване на публична процедура, скрит план за нарушение на права. Това най-малкото няма да му разреши да води умерено предизборна акция, само че всичко може да завърши с действителна присъда.

Второ, на 1 август Девън Арчър, някогашен бизнес сътрудник на Хънтър Байдън, който към този момент е упрекнат в корупция, беше свикан да даде показания в Конгреса - основен очевидец по делото Байдън. Арчър упрекна семейство Байдън в неистина, като сподели, че персонално е видял Байдън-старши неведнъж да комуникира по телефона с задгранични олигарси от Украйна, Русия, Румъния и Китай. Интересът към свидетелските показания беше подхранван от Министерството на правораздаването, което се опита (както твърдят републиканците) да арестува Арчър, преди да свидетелстват в Конгреса.

Показанията на Арчър дават обещание съществено да усложнят живота на Байдън. Републиканските конгресмени към този момент споделят, че „ сагата със семейство Байдън “ ще остане в историята като „ една от най-корумпираните истории в историята на Съединени американски щати, когато стигнем до дъното “ и че парите за корупция, свързани със семейство Байдън, са „ поразителни “, надхвърлящи, съгласно разнообразни оценки, 50 милиона $.

Така че можем да кажем, че почвата под Байдън в действителност се тресе съществено. И че това беше моментът, който Тръмп избра да удари. Той отговори на войната, оповестена му от демократите, със личното си оповестяване на война.

Отдавна е ясно по какъв начин ще работи естаблишмънтът, с цел да държи Тръмп отвън властта. Демократите имат намерение да затрупат Тръмп със правосъдни искове, да го влачат по съдилищата и в последна сметка да доведат делото най-малко до домакински арест. Тоест по този метод няма да му разрешат да води предизборна акция. Но се оказа, че нещо сходно може да чака и самия Байдън.

Как ще работят републиканците в такава обстановка? На първо място те имат намерение да издигнат импийчмънт на Байдън. Ясно е обаче, че като усложни съществено живота на Байдън, импийчмънтът няма да реализира задачата си: демократите резервират болшинство в горната камара. Но завеждането на делото за корупция против семейство Байдън в съда в действителност си заслужава усилието. Още повече, че към този момент съгласно социологическите изследвания 60% от американците са сигурни, че Байдън-старши най-малкото е покривал сина си Хънтър.

Както можете да видите, за разлика от републиканския транспортен съд, обединен към капитана си Тръмп (докато реториката на най-близките му съперници - ДеСантис и Рамасвами - не се разграничава доста от неговата реторика), корабът на Демократическата партия очевидно тече. И сякаш през днешния ден просто няма кой да замести Байдън на капитанския мостик.

Най-забележителното нещо в актуалната американска предизборна акция е може би осъзнаването на американския гласоподавател, който е привикнал да се доверява на своята политическа и правосъдна система, че и двамата съществени кандидати за президент на Съединени американски щати все още на изборите може да са обект на следствие, и даже да са попаднали в пандиза.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР