Здравословното хранен става все по-популярно, но запознати ли сте различните

...
Здравословното хранен става все по-популярно, но запознати ли сте различните
Коментари Харесай

11 Храни, които приличат на части от тялото, за които са полезни

Здравословното хранен става все по-популярно, само че осведомени ли сте другите храни, които наподобяват на части от тялото, за която са потребни?

В едно проучване оповестено в американския вестник по фитомедицина и клинична терапия, е разказано, че може да има по-тясна връзка сред ежедневните ви храни и човешката анатомия, в сравнение с в началото сме предполагали. ( 1 ) ( 2 )

Не забравяйте онази остаряла, само че мощна сентенция „ вие сте това, което ядете? “.

Знаете ли, че бобът в действителност оказва помощ на бъбреците ви, а също по този начин наподобява на бъбрек?! ( 3 )

Оказва се, че има огромна категория храни, които наподобяват на някои човешки елементи, вижте ги:

1. Бобени зърна – Бъбреци

Установено е, че потреблението на бобови растения в границите на разнообразна и средиземноморска диета има удобни резултати при профилактика и надзор на доста болести, в това число хронична бъбречна болест (ХБН). ( 3 )

Много доказателства поддържат изгодите за здравето от потреблението на растителна диета и увеличението на приема на бобови растения. Високият банкет на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения (фасул), ядки и семена е обвързван със доста по-ниски опасности от сърдечни болести, високо кръвно налягане, инсулт и диабет вид 2. ( 4 ) ( 5 )

2. Морков – Очи

В морковите има доста бета-каротин, който телата ни трансформират във витамин А. Той оказва помощ на очите ни да останат мощни с придвижване на възрастта и може да помогне за попречване на загубата на зрение при възрастните хора. ( 6 ) ( 7 )

3. Сладки картофи – панкреас

Не е за поверие какъв брой доста сладкия картоф наподобява на панкреаса ви. Панкреасът не е единствената част на тялото, която се възползва от здравословните изгоди на сладкия картоф, само че несъмнено е една от съществена.

Освен че е превъзходен източник на витамини А и С, сладкият картоф също оказва помощ на диабетиците с салдото на техния гликемичен показател, който е директно обвързван с действието на панкреаса. ( 8 )

Панкреасът оказва помощ за разграждането на храната от стомаха и създава хормона, наименуван инсулин, с цел да контролира равнищата на глюкоза и захар в тялото ви.

4. Орех – Мозък

Орехите са извънредно потребни за вас! Можете да ги сервирате със сладолед, в салата или с купичка зърнени храни за закуска.

Орехите са цялостни с омега-3 мастни киселини. Видимо е за всеки, че орехът наподобява на мозък. Той оказва помощ за възстановяване на мозъчната функционалност с тези здравословни мазнини. ( 9 ) ( 10 )

Полифенолните съединения, открити в орехите, освен понижават оксиданта и възпалителното натоварване на мозъчните кафези, само че също по този начин усъвършенстват междуневроналната сигнализация, усилват неврогенезата, и ускоряват секвестирането на неразтворими токсични протеинови елементи. ( 11 )

5. Грозде – Бели дробове

Гроздето също наподобява като алвеолите в белите дробове! Ако се борите с астма, провокирана от алергия, гроздето и семената му са вашият нов най-хубав другар! Семената съдържат химикал, наименуван проантоцианидин, който оказва помощ за понижаване на астмата. ( 12 )

6. Целина – Кости

Забелязвали ли сте в миналото, че целината доста наподобява на вашите кости? Е, целината в действителност има нещо общо с костите ви, с изключение на външния тип – те съдържат 23% натрий, тъкмо като костите ви! Целината е превъзходен източник на силиций, който оказва помощ на структурата на костите ви да ги поддържа здрави и мощни. ( 13 )

7. Авокадо – вътрешност

Ако приказваме за суперхрани, авокадото несъмнено е в тази група! И то мощно наподобява на вътрешност.

Авокадото е превъзходен източник на фолиева киселина. Известно е, че фолатът оказва помощ да намалите възможностите си за дисплазия на маточната шийка, което е предраково заболяване, което може да се случи в матката. ( 14 ) ( 15 )

8. Червено вино – Кръв

Сега можете публично да кажете, че чашата ви алено вино на вечеря е здравословен избор – нали? Що се отнася до връзката му с кръвта ви, това е безусловно правилно! Виното и кръвта освен наподобяват доста сходни, само че и имат близки връзки. От тук идва и поговорката „ Пийни си мале вино за кръвчица “.

Червеното вино има свойства за разреждане на кръвта, които фактически оказват помощ за попречване на образуването на кръвни съсиреци. В дълготраен проект виното може да има пръст в предотвратяването на инфаркти и инсулти. Не забравяйте, би трябвало да се приема в умерени количества! ( 16 ) ( 17 )

9. Банан – Усмивка

Бананите имат спомагателен специфичен протеин, наименуван триптофан, който в действителност се трансформира в серотонин, откакто се усвои в тялото. Серотонинът е най-обичаният благополучен химикал, който може да увеличи настроението ви и да ви накара да се почувствате по-щастливи. Бананите освен наподобяват като усмивка, само че и ви карат да се усмихвате! ( 18 ) ( 19 )

10. Гъби – Уши

Разрежете една гъба на половина и ще видите какъв брой доста наподобява на вашето ухо. Ако консумирате постоянно гъби, в действителност бихте могли да подобрите  слуха си. Гъбите са една от дребното храни, които съдържат витамин D, витамин, който е жизненоважен за здравите кости, даже тези дребните в ухото ви, които придвижват звука към мозъка. ( 20 )

11. Лук – Телесни кафези

Лукът доста наподобява на клетките в тялото ви и с основателна причина! Лукът може да почисти всички отпадъчни материали от клетките ви. Считайте лука за натурален почистващ артикул за вашето тяло. ( 21 )

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР