Здравните власти в САЩ препоръчаха по-кратка изолация за заразените с

...
Здравните власти в САЩ препоръчаха по-кратка изолация за заразените с
Коментари Харесай

САЩ предвиждат по-кратка изолация за заразените с коронавирус без симптоми

Здравните управляващи в Съединени американски щати предложиха по-кратка изолираност за инфектираните с ковид, които нямат признаци, оповестиха международните организации.

Досега рекомендацията беше хората с COVID-19 без признаци да се изолират за 10 дни, а новите насоки плануват изолацията да продължи пет дни, а в идващите пет дни пациентите да носят наложително маски.

Препоръките на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите не са наложителни, само че управляващите и бизнеса нормално ги следват.

Промяната на насоките идва на фона на растежа на новите случаи поради. Той докара до дефицит на работна ръка в редица браншове. Новите рекомендации ще разрешат хората, кото са дали позитивна проба, само че нямат признаци, да се върнат на работа по-скоро.

Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите показаха, че смяната е “мотивирана от науката ” и че най-често инфектираните с ковид заразяват близките един или два дни преди появяването на първите признаци и два или три дни по-късно.

Американските здравни управляващи трансформираха и рекомендациите си за контактните на инфектирани с ковид. Новите насоки плануват хората, които не са имунизирани и не са получили бустерна доза, да подлежат на наложителна карантина от пет дни. Хората, които са получили бустерна доза ваксина, не е нужно да бъдат слагани под карантина след контакт със инфектиран с COVID-19.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Хилда от Сирия, която пее в църковния хор  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР