Защо сходни на вид обувки се усещат по толкова различен

...
Защо сходни на вид обувки се усещат по толкова различен
Коментари Харесай

Как да изберете обувки, направени сякаш точно за вас

Защо сходни на тип обувки се усещат по толкоз друг метод, когато се пробват? Защо с едни обувки че усещаме добре и след през целия ден на крайник или в придвижване, а други ни се желае да захвърлим и да не погледнем повече? Как да изберем обувки, които постоянно да носим на драго сърце?

Това са въпроси, които най-често си задават дамите в магазините за обувки, само че и всички които прекарваме повече време на крайник или в придвижване. В същото време, чуваме познатите фрази – “много добре ви стоят ” и “те ще се провиснал ”, и разнообразни други похвати накланящи везните към решение за покупка. В забележителна част от случаите, след 2-3 несполучливи опита да свикнем, обувките трайно остават в шкафа, при други скучаещи чифтове.



За да попаднем на обувки, в които се усещаме добре е въпрос и на шанс – стъпалата ни са в действителност толкоз разнообразни:

Някои стъпала са прекомерно необятни по отношение на общоприетия шаблон, това впрочем е доста особено за българските стъпала. 

Други са с деформитети (най-често  кокалчета )

Някои стъпала са с високи сводове, други – с плоскостъпие .

Има стъпала, чиито възглавнички се възпаляват бързо ( метатарзалгия ), при други свода е мъчителен ( плантарен фасциит ). 

Има хора които са по през целия ден на крайник, даже и стъпалата им да са “по учебник ” настава отмалялост след интензивно натоварване.

Тези особености значително предопределят кой вид обувки би бил най-подходящ за вас и кой вид обувки би трябвало да избягвате.

Стъпалата са комплицирано организиран биомеханичен уред. Ако желаете да се чувствате добре,  и в случай че стъпалата ни имат характерни потребности или особености, то би трябвало да методите към изборът на обувки в действителност деликатно.

Може да изпробвате доста разновидности на обувки преди да вземете решение – сигурно е по-добре от спонтанната покупка. Само че, постоянно става като с избора на парфюми – сетивата ви се уморяват и най-после купувате, “за да се свърши и тая работа ”;  

Може да се насочите към марки обувки, за които е известно, че имат отношение към комфорта – това ненапълно понижава риска от неверна покупка. 

Това което липсва в тези подходи е професионалното отчитане на особеностите и оттам на нуждите на стъпалата ви. Липсва и познанието като свързващо звено сред потребностите ви и съответни модели обувки (интуицията постоянно не е достатъчна).

В магазини ORTO’S изборът на обувки е подложен на напълно друга основа – интензивно участваме в установяване на това от което стъпалата ви се нуждаят и оттова в предлагането на най-подходящи обувни решения.

(А). Преди да предложим обувки се стремим да научим оптимално доста за стъпалата ви. Разполагаме и пълноценно използваме най-модерната инсталация за  цифров отпечатък и компютърна диагностика на стъпалата . В разговор с вас допълваме изчезналата информация. Зад гърба си имаме над 100 000 проучвания и умерено можем да твърдим, че сме видели, разискали (и обули) голямо многообразие от стъпала. Услугата е налична когато и да е във всичките ни търговски обекти, безвъзмездна е и без ангажимент за покупка.

 



Компютърна диагностика на стъпалото

(Б). Активно употребяваме наученото от диагностиката с цел да определим от какво имат нужда стъпалата ви. Хората с високи сводове да вземем за пример се усещат най-добре когато осигурим преразпределение на натоварването и омекотяване. Тези с ниски сводове се нуждаят от поддръжка на сводовете и вярно позициониране на стъпалата и глезените. Диалогът с вас също носи значима информация. Къде изпитвате дискомфорт? Кога – с първите стъпки заран или в края на деня? 

(В). След това идва изборът на верни обувки. Работим с одобрени и потвърдили се в годините снабдители от Съединени американски щати, Германия, Израел и Испания, които основават обувките си от вътрешната страна на открито, от здравето към външния тип. В океанът от производители на обувки са учудващо малко компаниите които знаят по какъв начин и дружно с това могат да основат в действителност здравословни обувки с съвременен дизайн. 

Повечето ни модели са с половинки номера, оферират се допълнително от една ширини и имат регулация и в дълбочина (допълнителни преносими вложки). Има и такива направени от еластична, обгръщаща несъвършенствата на стъпалото материя. Така можем да ви предложим обувки, които са създадени като че ли тъкмо за вас.  

Обувките ни разполагат с преносими анатомични стелки, които при потребност могат да бъдат заменени с ортопедични.

Всеки модел на рафтовете ни е избиран деликатно и покрива  редица условия  и е препоръчван при съответни положения.

 



(Г).  Ортопедичните стелки  на Aetrex Worldwide Inc (№ 1 в Съединени американски щати от 1980-та година до днес) имат значима роля в обезпечаването на ненадминато улеснение. Ще ви предложим индивидуализирано решение както съгласно потребностите на стъпалата ви, по този начин и съгласно обувките в които ще ги носите. Едва ли е пресилено да твърдим, че през последните години стелките Aetrex изрично се трансфораха в най-предпочитаните стелки в България.



Aetrex ортопедични стелки

 

(Д). Модерната диагностика и специфичните снабдители на обувки и стелки с които работим се допълват от нещо доста значимо – сътрудниците в нашите търговски обекти. Ще ви посрещнат и обслужат хора които схващат в дълбочина и са мощно свързани с това което вършат.

Обучавани сме от лекари и експерти по стъпалата и имаме 10 годишен скъп на практика опит. Работим отдадено, търпеливо и с отношение и схващане към всеки клиент в ORTO’S. 

Спечелихме доверието на лекарската общественост в България и сме постоянно препоръчвани от болшинството ортопеди и сродни експерти.

Компетентната грижа е свързващото звено между вашите потребности, модерните технологии, обувките и стелките които ще откриете в ORTO’S. Макар и невидима, тя е в основата на превръщането ни в най-познатият и желан снабдител на обувни решения за хора със специфични потребности и за хора които прекарват повече време на крайник или в придвижване.



Диагностика на стъпалото в магазин Orto’s, град София, бул. " Ал. Стамболийски " 23

Заповядайте в магазини ORTO’S (вижте адресите  ТУК ) и изберете най-здравословните обувки и стелки които в миналото ще носите!

Очакваме ви!

 

 

* обява

 

 

 

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР