Българските натурални пробиотици са пример, че един роден продукт може

...
Българските натурални пробиотици са пример, че един роден продукт може
Коментари Харесай

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици

Българските натурални пробиотици са образец, че един роден артикул може да свърже традицията с науката и нейното бъдеще, да откри приложение в проучването на Космоса и всекидневната грижа за здравето на всеки един от нас.

 

Те са основани по неповторимата и именита технология за произвеждане на галактически храни, която подрежда България до Русия и Съединени американски щати в тази сфера, още през 70-те години на предишния век. Секретно до 1994 година, производството на лиофилизирани пробиотични храни е доста значимо постижение на нашата просвета. През юни 1988 година вторият български космонавт – Александър Александров за пръв път ги тества в Космоса.

 

През 2020 година усъвършенства доста тогавашната технология, употребявайки модерните нововъведения и най-хубавите български експерти. Компанията стартира да създава пробиотици от ново потомство с NextGen Microencapsulation. За разлика от предходните четири поколения пробиотици, ProLact прави нова крачка в развиването на пробиотиците и основава напълно ново потомство.

 

С тази нова технология пробиотиците се обгръщат с протеини и мукополизахариди. Така бактериите могат да преминат през целия стомашночревен тракт и да доближат чак до дебелото черво, където са нужни.

 

Нека напомним, че човешкото тяло съдържа повече от 100 трилиона бактерии. Повечето от тези бактерии живеят в червата и са известни като микробиом. Те играят значима роля за поддържане на оптималното здраве. Нарушаването на салдото сред „ положителните “ и „ неприятните “ бактерии се свързва с многочислени болести.

 

Новата генерация пробиотици дават гаранция, че с всяка дневна доза приемате тъкмо толкоз бактерии, колкото написа на етикета, а те съумяват да се заселят в червата и да донесат изгоди за здравето ви. Освен това, броят им изцяло се резервира до 2 години след датата на произвеждане.

 

Пробиотиците съдържат бактерията Лактобацилус Булгарикус – неповторимия потребен микроб, горделивост за всички българи. Също по този начин, те съставляват свръхконцентрат на обичайното българско кисело мляко.

 

И с цел да подчертаем още един път, че тези пробиотици са в действителност на галактическо равнище, би трябвало да изтъкнем един значим интернационален триумф на. Компанията сътвори галактическа храна за състезанието Deep Space Food Challenge, проведен от НАСА, Канадската галактическа организация (CSA) и Methuselah Foundation. Целта е основаване на храна за две задачи – до Луната и до Марс.

 

впечатли уредниците на състезанието с новаторския си метод – не просто храна, а повсеместен здравен комплекс, който адресира главните здравословни проблеми, които космонавтите изпитват по време на своите задачи. Това е и главното мото на, както е споделил Хипократ преди 2 000 години – „ Нека храната бъде лекарство, а лекарството – храна “.



*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР