Засега нещата с COVID-19 вървят добре. Съгласно сегашния сценарий, по

...
Засега нещата с COVID-19 вървят добре. Съгласно сегашния сценарий, по
Коментари Харесай

Витанов: До седмица трябва да има пречупване и в смъртността

Засега нещата с COVID-19 вървят добре. Съгласно настоящия сюжет, по който се движи страната, тази седмица би трябвало да има изкривяване на последния тренд - на смъртността.

Това предвижда във вторник по бТВ математикът проф. Николай Витанов.

На въпрос за какво отпада зеленият документ, той се изрази нагледно: „ Когато духа вятър - всяко нещо, с което може да се наметнете, даже да има дупки, е потребно. Така че той към момента е потребен. Като спре вятърът - няма да има потребност от него и ще си отпадне ".

„ Случаите спадат. Преди една седмица по това време бяха 6000, преди две - 8000, а в този момент са към 4000. За края на март в едно изявление споделих, че чакам под 5000 случая дневно. Ето ги”, разяснява той.

Когато заболеваемостта падне под 400 на 100 000 души население, огромна част от страната ще е излязла от Етап 2 и ще се намира в Етап 1. Когато падне под 150 на 100 000, се излиза от Етап 1 и се отива в Етап 0, сподели още математикът.

По думите му какво ще се случи през есента зависи от това по какъв начин народът ще се отнася към пандемията и доколко ще е имунизиран.

„ Може да се каже, че много неща зависят от това, нагледно казано, по какъв начин ще си вържем гащите. В сегашния миг не сме си вързали добре гащите, тъй като имунизацията е слаба, част от народа е много инатест”, счита той.

„ Кой умира сега - възрастни хора, които не са ваксинирани”, добави Витанов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР