Руското правителство възнамерява да въведе забрана за ароматизираните течности за

...
Руското правителство възнамерява да въведе забрана за ароматизираните течности за
Коментари Харесай

В Русия ще забранят ароматизираните течности за електронни цигари

Руското държавно управление има намерение да вкара възбрана за ароматизираните течности за електронни цигари, написа " Комерсант ". Министерството на здравеопазването е изготвило лист със неразрешени добавки, в това число хранителни ароматизатори, хранителни добавки и разнообразни химични субстанции, които покачват " привлекателността " на вейпинга. Ако законът бъде признат, в продажба ще останат единствено течностите, съдържащи никотин.

Тази мярка има за цел да понижи потреблението на никотинови артикули, изключително измежду младежите. Медицинските специалисти поддържат възбраната, като се базират на съществени опасности за здравето, свързани с вейпинга, като да вземем за пример сърдечно-съдови болести и хронични белодробни болести.

Предложените правила следват интернационалните прецеденти: сходни забрани към този момент са в действие в Унгария, Китай и няколко американски щата. Инициативата отразява по-широките старания за ограничение на възходящата известност на електронните цигари, посредством унищожаване на аромати, които са привлекателни за по-младите консуматори.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР