Започваме строителството на нов участък от метрото – 3 км

...
Започваме строителството на нов участък от метрото – 3 км
Коментари Харесай

Започна строителството на метрото до Левски Г |

Започваме строителството на нов сектор от метрото – 3 км през регион „ Подуяне “ до кв. „ Левски Г “. С него след 3 години още 40 хиляди души на ден ще имат достъп до най-бързия и комфортен превоз. 



Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, откакто даде старт на строителството на разширението на третия лъч с три метростанции  “Стадион Георги Аспарухов ”, “Тракия ” и “Бул. Владимир Вазов ”, които ще са под бул. “Вл. Вазов ”.

На първата копка на строителството бяха и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на регион “Подуяне ” Ева Митова и шефът на “Метрополитен ” ЕАД проф. Стоян Братоев. 



Откакто съм кмет са построени към 40 км от общо 50-те км метромрежа. Задачата на „ Метрополитен “ е строителството, а моята - финансирането. За секторите през „ Подуяне “ и „ Слатина “ беше заложено съфинансиране от Плана за възобновяване. За страдание, държавното управление реши да изключи от Плана метрото през „ Слатина “. Сега започваме строителството към „ Левски Г “ със средства от бюджета на общината, с цел да не бавим построяването, като се надявам, че Планът на страната ще бъде утвърден в най-кратък период. Участъкът през „ Слатина “ ще финансираме със лични средства, като вземем капиталов заем от Европейска инвестиционна банка и съфинансиране от страната.  Правителството съблюдава уговорката си и обезпечи първите 40 млн. лева в бюджета за тази година, изяснява Фандъкова.  



Очаквам да подсигурява обещаните средства и за идващите 3 години, тъй като не можем да си позволим да стартираме строителството, което да не приключи, сподели още кметът и се извини на всички жители за усложненията в напредването в региона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР