И този сезон 28 плажа във Варненска област все още

...
И този сезон 28 плажа във Варненска област все още
Коментари Харесай

Варна търси спасители и концесионери на плажовете

И този сезон 28 плажа във Варненска област към момента са без концесионер . За най-посещаваните ще бъдат обезпечени спасители. Вече е оповестена и публичната поръчка за водноспасителна активност, а срокът за подаване на офертите е 29 май, оповестява „ Българска национална телевизия “.

Причината за слабия интерес от страна на концесионерите е смяната на наредбата за водноспасителната активност. Въведените нови условия усилват неведнъж разноските за здравно обслужване на плажовете. Друг проблем, който срещат концесионерите, е неналичието на спасители. Работата е сложна, доста виновна и искащи няма. За да се обезпечи сезона се назначават спасители в много преклонна възраст – 60-65-годишни, даже 70-годишни, споделя Андрей Василев, представител на концесионерите на варненските плажове.

Търсят се спасители за десетте най-посещавани неохраняеми плажове в региона. На всеки от тях би трябвало да има пост с двама спасители. Осигурените средства са 430 000 лева

Подготовката на градския плаж във Варна към този момент е почнала . Почиства се и заравнява пясъчната линия, обособяват се платените и свободните зони. След 24 май ще има отчасти здравно обслужване и водни спасители. Тази година цената на чадър и шезлонг ще бъде с лев по-висока от миналогодишната – 6 лева .

Университетите упорстват за държавна тактика за развиване на висшето обучение

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР