Започва приемът на проекти за ремонт на църкви, манастири и

...
Започва приемът на проекти за ремонт на църкви, манастири и
Коментари Харесай

Отпускат милиони лева за ремонт на църкви, манастири и духовни храмове

Започва приемът на планове за ремонт на църкви, манастири и духовни храмове по Програмата за развиване на селските региони. Това оповестиха от фонд “Земеделие ”.
Бюджетът, очакван за поправки, е 28,5 млн. лв., а срокът за кандидатстване – до 23 септември. Допустимите за подкрепяне разноски са за възобновяване и реорганизация на здания с религиозно значение. Ще се финансират и действия за съоръжение и обзавеждане на локални поделения по вероизповеданията.
Кандидатите за дотацията би трябвало да са приети или регистрирани като юридически лица по Закона за вероизповеданията. Безвъзмездната помощ по мярката е до 100% от допустимите разноски. Те не би трябвало да надвишават левовата равноценност на 300 000 евро за план. Кандидатстването става с попълване на формуляр в интернет. Заедно с съпътстващите документи той се подава напълно по електронен път посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове за интервала 2014-2020 година (ИСУН 2020).
Процедурата има за цел да резервира духовния и културен живот на популацията, което е от значимо значение за развиването на селските региони, написа в претекстовете за пускане на мярката. Тя е предстояща и от строителните компании, които действително получават множеството от средствата, прецизират от фонд „ Земеделие “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР