Недекларирана валута с левова равностойност 447 663 лева откриха митническите

...
Недекларирана валута с левова равностойност 447 663 лева откриха митническите
Коментари Харесай

Откриха нерегламентирана валута за близо половин милион лева на “Капитан Андреево“

Недекларирана валута с левова равноценност 447 663 лв. откриха митническите чиновници при инспекция на три транспортни средства. Нарушенията са разкрити в границите на взаимната интервенция сред органите на Агенция " Митници ", Групово дело " Борба с проведената престъпност ", Групово дело " Гранична полиция " и Национална организация за приходите, за противопоставяне на контрабандата.
Прочетете още
При един от случаите, на 16 май на пункта идва рейс с турска регистрация. В транспортното средство с водач – турски жител, пътували още втори водач и 34 пасажери от Украйна през България за Турция. Всички те декларирали, че не придвижват парични средства, които да заявяват.

При щателна митническа инспекция на транспортното средство и персонални прегледи на пътуващите се открива, че пет пътнички- украински гражданки, не са заявили по надлежния ред пренасяната от тях валута. В дамските им чанти, в бельото и джобовете на връхната дреха на една от дамите са били укрити разнообразни парични средства в щатски долари.

Открити са надлежно суми от 50 000, 40 000, 31 700, 30 000 и 19 500 щатски $. Общото количество на откритата недекларирана валута е 171 200 щатски $ с левова равноценност 301 129 лв..

Само два дни по-късно, на 18 май, недекларирана валута е открита в арматурното табло на шофьорската кабина на товарен автомобил, пътуващ от Нидерландия през България за Ирак. В укритието е открит черен полиетиленов плик, съдържащ еврови банкноти в купюри от 100 и 200 евро. Открити са недекларирани общо 39 900 евро с левова равноценност към 78 000 лв..

Другият случай е от 14.05.2024 година, когато е осъществена митническа инспекция на лек автомобил, с непозната регистрация, влизащ в страната от Турция. Автомобилът се управлявал от турски жител в наличието на притежателя на транспортното средство и неговата брачна половинка, също турски жители. При осъществената щателна инспекция митническите чиновници откриват, че във фабрична празнина под кората на пода на багажника в хартиена бяла торба, са укрити банкноти в евро и долари, както и транспарантна кутия с 8 гривни от жълт метал. Установените пари са 34 300 евро и 800 щатски $ с обща левова равноценност 68 534 лв.. Според експертизата на вещото лице откритите гривни са от 22-каратово злато.

По случаите са формирани седем досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура-Хасково- Териториално поделение – Свиленград, съобщи Българска национална телевизия. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР