Говорителят на армията на Конго във вторник оповести името на

...
Говорителят на армията на Конго във вторник оповести името на
Коментари Харесай

Армията на Конго оповести името на третия американец, замесен в осуетения заговор за преврат

Говорителят на армията на Конго във вторник оповести името на третия американец, забъркан в осуетения скрит план за прелом в Киншаса, до момента в който членовете на фамилията в Юта се събра, с цел да скърби за Кристиан Маланга, ексцентричния лидер на наглата и злощастна офанзива против президентския замък през уикенда.

Бриг. Генерал Силвен Екенге сподели пред Асошиейтед прес, че третият американец е Тейлър Томсън. Засега не е ясно дали Томсън е измежду задържаните или убитите в неделя сутринта след офанзивата против двореца и друга против резиденцията на непосредствен съдружник на президента Феликс Чисекеди.

Маланга, разказан като натурализиран Американец от Ekenge, беше погубен при престрелка в двореца, откакто оказа опозиция при арест. Държавният департамент съобщи, че не може да удостовери, че Маланга е жител на Съединени американски щати. Другите двама забъркани американци бяха наказан трафикант на марихуана и 21-годишният наследник на Маланга, Марсел.

Властите към момента се опитваха да разгадаят по какъв начин младият мъж се отхвърли от гимназията футбол в Юта, с цел да се твърди, че се пробва да смъкна водача на една от най-големите страни в Африка.

Конгоанските сили за сигурност охраняват улиците на Киншаса, Демократична република Конго на 19 май 2024 година Говорителят на армията на Конго във вторник пусна името на третия американец, забъркан в осуетения скрит план за прелом в Киншаса, до момента в който членове на фамилията в Юта се събраха, с цел да скърбят за Кристиан Маланга, ексцентричния водач на наглата и злощастна офанзива, ориентирана против президентския замък през уикенда. (AP Photo/Samy Ntumba) Shambuyi)

„ Синът ми е почтен “, майка му, Бритни Сойер, написа в имейл до Асошиейтед прес в понеделник, отказвайки да даде детайлности.

Сойер постоянно публикуваше горди фамилни изявления фотоси в обществените медии, в това число една през декември, показваща Марсел, млада сестра и малко дете, прегърнати в идентични коледни пижами. През 2020 година тя разгласява фотоси на Марсел, който подвига тежести и танцува по време на блокирането против Коронавирус.

В обява във Фейсбук рано в понеделник Сойер яростно написа, че синът й е последвал татко си. „ Това беше почтено момче, последвало татко си. Толкова съм изтощен от всички видеоклипове, които се разгласяват на всички места и ми се изпращат. Бог ще се погрижи за вас, хора! “

Едно видео, което се популяризира в обществените медии през уикенда, демонстрира нейния наследник дружно с оцапан с кръв бял мъж, чиято идентичност е неразбираема, и двамата покрити с прахуляк и заобиколени от конгоански бойци. Марсел е с вдигнати ръце и уплашено изражение на лицето.

В понеделник в дома на майката на Маланга, Шантал Маланга, в Западна Джордан, родственици се събраха, с цел да скърбят за умрелия водач. Постоянен поток от другари се отбиха с чинии с храна и показаха съболезнования.

Сидни, братовчедка на Кристиан Маланга, която отвори вратата, сподели пред AP, че фамилията се чувствало „ с разрушено сърце “ и „ толкоз сурово “ след научавайки за гибелта му. Те обсъждаха проекти за допустимо заравяне в Юта, сподели тя, без да дава повече детайлности.

Не беше ясно по какъв начин Маланга е вербувал другите американци за злощастната си офанзива против конгоанската страна. Връзката му с Бенджамин Рубен Залман-Полун, който през 2015 година се призна за отговорен в трафик на марихуана, наподобява е била посредством златодобивна компания, основана в Мозамбик през 2022 година, съгласно формален вестник, оповестен от държавното управление на Мозамбик, и отчет на Африка Бюлетин на разузнаването.

Американският предприемач Коул Дюси, също посочен като длъжностно лице в минната компания в списанието на Мозамбик, сподели, че се е срещнал с Кристиан Маланга, когато двамата са били показани от общ прочут преди няколко години и са изследвани за малко инвестирайки дружно в минни концесии в Мозамбик. Дюси сподели, че се е срещнал и със Залман-Полун, с който Маланга се е срещнал във Вашингтон, окръг Колумбия.

Дюси сподели, че в никакъв случай не са обсъждали политическата обстановка в Конго или желанието на Маланга да бъде част от държавното управление там. Дюси сподели, че в последна сметка е решил да не влиза в бизнес с двамата мъже.

„ Просто разгледахме няколко минни концесии в Мозамбик “, сподели Дюси за Маланга. „ Не го познавах доста добре, само че от това, което разбрах, не беше доста образован. “

Той сподели, че не е имал контакт с Маланга и Залман-Полун от към две години и беше шокиран да прочете по отношение на хипотетичното им присъединяване в принудителен опит за прелом.

„ Нямах нищо общо с това и не бях забъркан по никакъв метод “, сподели Дюси, който беше в Есватини в понеделник, като се базира на известия в Конго медии го показват измежду нападателите.

Предполагаемият опит за прелом стартира в резиденцията на Витал Камерхе в Киншаса, федерален законодател и претендент за ръководител на Националното заседание на Конго. Неговата защита е умъртвила нападателите, споделиха чиновници.

Междувременно Маланга предаваше онлайн видео от президентския замък, на което се вижда заобиколен от няколко души във военни униформи, които се скитат в близост измежду нощ. По-късно той е бил погубен, до момента в който е оказвал опозиция при арест, споделиха конгоанските управляващи.

Длъжностни лица в Конго не са коментирали по какъв начин нападателите са съумели да влязат вътре.

Дино Махтани, който е работил в Конго от години като публицист, а по-късно политически консултант на Организация на обединените нации сред 2015-18 година, сподели пред АП, че Маланга евентуално е бил излъган или предаден. президентският замък, когато никой не е в близост в 4 часа сутринта, може по някакъв метод да превземе конгоанската страна ", сподели той. „ Възможно е да са външни заговорници, само че като се имат поради предходните му близки връзки с най-малко един от актуалните военни командири на Чискеди, има прочут късмет вътрешно да се знае за заговора. “

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР