На 18 май в Украйна влезе в сила закон, позволяващ

...
На 18 май в Украйна влезе в сила закон, позволяващ
Коментари Харесай

Повече от 3000 украински затворници искат да се сражават за страната си

На 18 май в Украйна влезе в действие закон, допускащ на избрани категории наказани да изоставен пандиза предварително посредством подписване на контракт с въоръжените сили на Украйна. През последните няколко дни повече от 3 хиляди пандизчии са подали съответните молби , сподели заместник-министърът на правораздаването Елена Висоцкая, представена от съветската работа на BBC.

" Това предвиждахме преди приемането на този закон ", означи тя.

Министърът на правораздаването Денис Малюска сподели по-рано този месец, че съгласно този закон ще бъде допустимо да се активизират до 20 хиляди наказани, само че " не може да се каже, че всичките 20 хиляди, които идентифицирахме като евентуални, ще се причислят " , означи неговият заместител Висоцкая във вторник.

Украинското законодателство разрешава на наказаните да бъдат освободени от наказване при изискване че сключат контракт с въоръжените сили. В същото време, за разлика от съветската процедура, появила се още през 2022 година, той не разрешава освобождението на наказани за тежки насилствени закононарушения.

В Русия от лятото-есента на 2022 година наказаните за тежки закононарушения, в това число ликвидиране, са изпратени на война. През 2023 година беше създадена специфична процедура за " условно освобождение ", която се ползва за наказаните по всички обвинявания като се изключи " екстремистки ", " терористични " и за закононарушения против половата цялост на малолетни. "
 Със закон Украйна позволи пандизчии да се бият на фронта
Със закон Украйна позволи пандизчии да се бият на фронта

Увеличават се глобите и за нарушавания на мобилизационните правила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР