Заместник-ръководителят на руското министерство на търговията и индустрията Василий Шпак

...
Заместник-ръководителят на руското министерство на търговията и индустрията Василий Шпак
Коментари Харесай

Зам.-министър на търговията на Русия предлага създаване на кибервойски



Заместник-ръководителят на съветското министерство на търговията и промишлеността Василий Шпак предложи във вторник основаването на кибервойски в Русия и назначението на разработчици в тази съответна област.

" Нямам право да давам препоръки на Министерството на защитата, а като предложение за основаване на кибервойски и основаване на държавна поръчка във връзка с защитата и сигурността за нашите разработчици в тази област “, сподели Шпак на съвещание на комисията на Държавната Дума.

Според Шпак службата в кибервойските също може да бъде опция за ИТ специалистите да отсрочат обичайна военна работа.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли изказванията, че Русия може да предприеме хакерски атаки против сериозна инфраструктура в Съединените щати, като съобщи, че Москва " не се занимава с бандитизъм ".

Запитан за идващия кръг от договаряния сред Русия и Украйна, Песков сподели, че има " равномерен график " и отхвърли да посочи съответна дата. Той сподели също по този начин, че няма проекти съветският президент Владимир Путин да се обръща към парламентите на непознати страни по отношение на обстановката в Украйна, откакто украинският президент Владимир Зеленски приказва пред редица национални събрания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР