Заместник-председателят на Социалистическото движение за интеграция (СДИ) Петрит Васили обяви,

...
Заместник-председателят на Социалистическото движение за интеграция (СДИ) Петрит Васили обяви,
Коментари Харесай

Опозицията в Албания: Премиерът трябва да бъде съден, заради жертвите от земетресенията

Заместник-председателят на " Социалистическото придвижване за интеграция " (СДИ) Петрит Васили разгласи, че министър председателят на страната Еди Рама би трябвало да понесе правосъдна отговорност за починалите в поредицата трусове, които раздрусаха Албания, тъй като е било негово обвързване да вземе ограничения съгласно закона, след труса от 21 септември 2019 година, които да предотвратят загубата на животи в бъдещи сходни бедствия, написа тиранското издание Albania Daily News, представено от " Фокус ".
Той изясни, че трусовете от 26 ноември и вредите от тях са можели да бъдат предотвратени, в случай че бяха взети поради предизвестията след земетресенията от 21 септември. Според него обаче даже след септемврийското земетресение с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер, Рама не е взел никакви ограничения.
Той акцентира, че точно Рама не е взел никакви ограничения за предотвратяването на загубата на толкоз доста животи в сходни бедствия, поради което би трябвало да дава отговор пред съда.
" Премиерът Еди Рама през днешния ден е упрекнат, след разрушителното земетресение от 26 ноември. Това земетресение e хроника на злополучие, за което предизвестяваме след 21 септември, когато сходен трус удари страната. (…) Беше негова директна отговорност да вземе ограничения, съгласно закона, които да предотвратят загубата на толкоз доста човешки животи, тъй че той би трябвало да дава отговор пред съда ", разгласи Васили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР