Македонският министър на правосъдието Кренар Лога заяви, че клетвата на

...
Македонският министър на правосъдието Кренар Лога заяви, че клетвата на
Коментари Харесай

Клетвата на Силяновска е нищожна, да се повтори!

Македонският министър на правораздаването Кренар Лога съобщи, че клетвата на новия президент Гордана Силяновска Давкова е оскъдна.

Според него процедурата би трябвало да се повтори или постът да бъде стихотворец краткотрайно от ръководителя на Народното събрание Йован Митревски, съобщи БГНЕС.

„ Незачитането на конституционното име на страната прави клетвата на Силяновска оскъдна. Или повтаряне на процедурата, или позицията на президент на страната би трябвало да бъде поета от Йован Митревски (председател на Скупщината), като изпълняващ длъжността президент “, написа Лога във Facebook.

Днес в 12:00 Гордана Силяновска-Давкова постави клетва като президент на „ Македония “. Тя не употребява формалното име на страна - Република Северна Македония.

Преспанският контракт бе подписан на 17 юни 2018 година в с. Нивици на брега на Голямото преспанско езеро. Споразумението бе подписано от външните министри на двете страни Никос Кодзиас и Никола Димитров в наличието на министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев. Споразумението постави завършек на дългогодишния спор за името на Македония сред управляващите в Скопие и Атина.

На подписването участва и специфичният представител на Организация на обединените нации Матю Нимиц, както и висшият представител за външни работи на Европейски Съюз Федерика Могерини и комисарят за разширение Йоханес Хан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР