Още с първите си думи Гордана Силяновска наруши конституцията на

...
Още с първите си думи Гордана Силяновска наруши конституцията на
Коментари Харесай

Гордана забърка скандал с първото си изказване

Още с първите си думи Гордана Силяновска наруши конституцията на Северна Македония и сътвори проблем с Гърция, съобщи в изказване пред медиите представителят на албанският Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Арбер Адеми.

Той назова обръщението в Народното събрание на Гордана Силяновска „ тирада за 8 март ", добавяйки, че в обръщението на новия президент на Северна Македония не е имало нито дума за НАТО, Европейски Съюз, уговорките и провокациите, които предстоят пред страната.

„ Каза, че е време за единение, а загатна единствено двама водачи от македонския блок, нямаше нито дума за етническите общности, нито за измененията в конституцията, нито дума за поддържане на положителни междуетнически връзки, нито за Рамковия контракт от Охрид, нито за Преспанския контракт, нито за Договора за добросъседство с България ", съобщи Адеми, представен от Българска телеграфна агенция.

В клетвата си пред Народното събрание на Северна Македония при встъпването си в служба като президент на страната Гордана Силяновска не произнесе конституционното име на страната - Република Северна Македония, а назова страната " Македония ".

Посланикът на Гърция е напуснал залата, потвърдиха за медиите в страната от гръцкото посолство в Скопие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР