Заливат ни непрекъснато с новини колко сме стабилни, дисциплинирани и

...
Заливат ни непрекъснато с новини колко сме стабилни, дисциплинирани и
Коментари Харесай

Кристиян Коев: Писна ми!!! Създавам движение „Гилотина“!

Заливат ни непрестанно с вести какъв брой сме постоянни, дисциплинирани и по какъв начин българския народ става все по-богат и проспериращ. А за какво действителността ми се вижда напълно друга? Споделяйки чувството ми за маргинализиране на България се оказва, че не е единствено мое. Пазарът с всеки ден се свива и все по-малко пари имат и харчат хората и родните компании.
Малкият и междинният бизнес де факто към този момент не съществуват. Големите задгранични компании и вложители не желаят да чуят за България, а тези които са към този момент тук гледат да се отърват по неотложност от бизнеса си в родината. Богатите българи продават всичко и се изнасят в чужбина. Младите хора напущат и търсят разцвет в чужбина. Пропастта сред малко на брой останали олигарси и бедността на хората се уголемява. Ежедневно сме очевидци на всичко това! Усещането за напрежение в българското общество е пред-революционно. Чувството, че няма страна се трансформира в подозрение дали въобще ни е нужна? Това са необикновено рискови процеси и настроения в България, за което хората нямат виновност! Виновна е само родната политическа класа на статуквото. Отнетата ни е вяра за смяна и бедността ще докара до рискови процеси. Стигна се до тотално съмнение към институции и държавност. Хората имат потребност от малко светлина в тунела. Два са разновидностите в сходна конюнктура: или кръвна гражданска война, което значи Гражданска война, като не го поисквам на никoй или основаване на нови несателитни цивилен придвижвания, отнемайки пагубното ръководство на статуквото.
Подобна обстановка се случи в Италия, като гражданското придвижване на артиста Пеппе Грилло лиши 50 % от вота на последните избори, като разруши системата на всички та даже и на Берлускони. Значи може! Време е да се поеме персонална отговорност за смяна. Слави Трифонов ще поеме част от тази тежест, само че няма да е задоволителен! Нужни са повече политически субекти за промяна на статуквото. Страхът в познатите и способни българи да провеждат сходен развой е голям и за жалост нямат предпочитание да поемат този риск. Нормално! Ще ги смажат!
Все повече се увещавам в скоро време да основа национално придвижване, което да постави завършек на безобразията, тъй като ситуацията е нетърпимо. Трябва съществена смяна сплотяваща всички: млади, пенсионери, цивилен придвижвания, медици, военни, учени, учители, земеделци, български предприемачи, ощавени, ограбени и всички свободни или искащи самостоятелност от политическото статукво. Змеят е с повече от една глава и идеята е сложен, само че не е неизпълним. Точно заради тази причина ще кръстя придвижването – Гилотина. Време е да се отрежат главите на сегашното влечуго. Няма за какво да сме пасивни наблюдаващи, трансформирайки се в съучастници на заличаването на нашият живот, Бъдещето на децата ни и страната. Да се постави край да сме най-бедни, най-болни, най-необразованите, без сигурност за собствеността, ограбвайки ни посредством корупция и безвластие. Достигнах моят лимит на толерантност и преминавам в дейно деяние! Каквото и да ми коства. Не мога да пожертвам бъдещето на децата си, правейки се на щраус.

Кристиян Коев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР