Буря в чаша вода. Такова сравнение направи бившият социален министър

...
Буря в чаша вода. Такова сравнение направи бившият социален министър
Коментари Харесай

Лидия Шулева за пенсиите: Буря в чаша вода

" Буря в чаша вода. " Такова съпоставяне направи някогашният обществен министър Лидия Шулева пред Българска национална телевизия по отношение на казуса с нарастването на пенсиите от 1 юли - дали ще е с 10 или 11%.

Според нея казусът с нарастването на пенсиите не е чак толкоз огромен, а и е добре, че инфлацията е по-ниска от заложеното . Ако швейцарското предписание би трябвало да се приложи окончателно би трябвало пенсиите да се усилят с 10%, само че заложените средства в бюджета са за 11%. Това не е казус в пенсионната политика, уточни Шулева.

" Разликата, която се обрисува, не е съдбовна и 1% няма да даде отражение върху прихода на пенсионерите . Сега се намираме в предизборна конюнктура и в този момент всички партии се пробват да засвидетелстват жестове към пенсионерите ", посочи Лидия Шулева.

Според нея най-големият проблем е от позиция на неспазване на законите . Има ясни правила в обществената система и там е ясно кои групи хора по какъв начин се подкрепят. Това че не се ползват законите в доста аспекти на нашата среда е големият проблем в България, уточни Шулева.

Тя означи, че доста постоянно се приказва за промяна в пенсионната система , само че политиците трябвало да бъдат наясно какво значи да се направи такава промяна . Дисбалансът, заложен в пенсионната система, не работи по никакъв метод осигуровки против пенсии, а налози против пенсии . Все повече пенсиите в България ще се заплащат от налози, разяснява някогашният обществен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР