Закуската е най-важното ястие за деня. Здравословната и питателна закуска

...
Закуската е най-важното ястие за деня. Здравословната и питателна закуска
Коментари Харесай

Полезна и вкусна закуска, която да приготвите от предната вечер

Закуската е най-важното ядене за деня. Здравословната и питателна закуска ни дава сила и страховит старт на деня. Неслучайно е извънредно значимо по какъв начин започваме своята заран. Добре е да сме наспани и закусили уравновесено, с цел да стартираме с добър тонус и старт дилемите си за деня. В тази публикация ще споделя моята рецепта за прелестна утринна здравословна закуска. Единственото стеснение е, че би трябвало да подготвите всичко от предната вечер, само че си коства, повярвайте ми! Важно е да видите дали не сте алергични към някои от продуктите в рецептата по-долу и да сте сигурни, че те ще понесат добре на стомаха ви. Има хора, които имат проблеми с честото ястие на овесени ядки, да вземем за пример. 
Продукти, които ще ви трябват:
1 ч. прясно мляко
1 ч. овесени ядки
2 ч.л. чия
1 ч.л. мед
половин нарязан плод – ябълка, банан или каквото имате на разположение. 
Начин на подготвяне:
В огромен буркан сипете прясното мляко. Добавете овесените ядки, чията, меда и разбъркайте много добре – млякото би трябвало добре да покрива всичко, тъй като през нощта овесените ядки и чията ще попият от млякото и ще се надуят, тъй че млякото би трябвало да е една концепция повече. Най-отгоре поставете нарязаните плодове.
Имайте поради, че тази закуска е доста засищаща и даже и да наподобява малко, е доста евентуално да не съумеете да я изядете цялата! Разнообразявайте освен с тази рецепта, а и с други, с цел да може да си гарантирате разнообразна диета. Можете да пробвате този вид 2-3 пъти седмично, само че бъдете деликатни да не претоварите стомаха си - както писах към този момент - това е една доста засищаща закуска. 
Важно е в устрема си да бъдем здравословни да не прекалим и да си докараме проблеми със стомаха. Аз имам сходен отрицателен опит от прекомерно честото ястие на сурови ядки, което докара до издут корем за няколко дни и от оня миг съм доста деликатен с това какво хапвам, какъв брой постоянно и по какъв начин, даже да е здравословна рецепта. Вие познавате тялото си по-добре от всеки различен. Бъдете деликатни - рецептата сигурно ще ви хареса, само че не я превръщайте в ежедневна закуска. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР