За втора поредна година глобалният интернет трафик нарасна с 25%

...
За втора поредна година глобалният интернет трафик нарасна с 25%
Коментари Харесай

Интернет трафикът нараства с 25% за втора поредна година – интересни статистики

За втора поредна година световният интернет трафик набъбна с 25% през последните 12 месеца. Tемпът на напредък не се забавя, защото от ден на ден компании, услуги и хора разчитат на цифрова съгласуваност. Това е един от няколкото обстоятелството, произлизащи от отчета за 2023 година на Cloudflare за трендовете и моделите в интернет.

Обобщението на констатациите на Cloudflare за 2023 година демонстрира, че съвсем половината от уеб поръчките са употребявали HTTP/2.

Около 20% са употребявали HTTP/3.

Само една трета от поддържащите IPv6 поръчки в международен мащаб са направени през IPv6. В Индия обаче този дял доближава 70%

Над 40% от световния трафик идва от мобилни устройства, макар че е над 50% допълнително от 80 страни. Настолният компютър е пожеланият способ за достъп в Съединени американски щати, като мобилните устройства съставляват едвам 33,3% от интернет трафика.

Android беше най-популярната операционна система за влизане онлайн.

Над две трети от мобилния трафик идва от устройства, работещи със софтуера на Гугъл. Android имаше над 90% дял от трафика на мобилни устройства в над 25 страни и райони, до момента в който пиковият дял на трафика на мобилни устройства с iOS беше 66%.

В Съединени американски щати разделянето беше 46,6% Android и 53,4% iOS.

Една трета от световния трафик на ботове идва от Съединените щати, а над 11% от световния трафик на ботове произлиза от Amazon Web Services. Финансите бяха най-атакуваната промишленост, а лъжливите връзки и опитите за изнудване бяха два от най-често срещаните типове закани, открити в злонамерени имейл известия

Гугъл още веднъж беше най-популярната обща интернет услуга.

Следват го Фейсбук, Apple и TikTok. Социалният медиен колос на Марк Зукърбърг ще бъде удовлетворен, че е изпреварил противника TikTok, който беше най-популярната услуга през 2021 година

Не би трябвало да е изненада да научим, че OpenAI е най-популярната услуга в категорията на изкуствения разсъдък. Записът на компанията в Wikipedia беше най-посещаваната публикация на уеб страницата за годината. Видяхме също по този начин, че „ ИИ “ беше коронован като дума на годината от Collins Dictionary.

Roblox оглави категорията метавселена и услуги за игри за годината, пред Xbox Live, Epic Games/Fortnite и PlayStation. Oculus беше пети, пред шестия Steam, макар че услугата на Valve беше по-популярна от Oculus от юли до септември.

На други места Stripe измести PayPal от първото място в категорията услуги.

Binance задържа короната си като най-популярната услуга за криптовалута, Amazon води в раздела за електронна търговия, YouTube е на върха за видео, а WhatsApp е най-популярната услуга за известия.

Cloudflare написа, че класирането на известността на услугата се основава на разбор на анонимизирани данни от поръчки за трафик към неговия обществен DNS сървър 1.1.1.1 от милиони консуматори по целия свят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР