Милан прекъсна серията си от четири поредни двубоя без успех

...
Милан прекъсна серията си от четири поредни двубоя без успех
Коментари Харесай

Милан разгроми Каляри и прекъсна сушата си в Серия А

Милан прекъсна серията си от четири следващи дуела без триумф в италианското състезание, откакто в среща от 36-ия кръг победи с безапелационното 5:1 вкъщи състава на Каляри.

За " росонерите " този триумф съвсем несъмнено им подсигурява, че те ще завършат сезона на второто място в шампионата, защото имат задатък от 7 точки пред третия Болоня и 8 пред четвъртия Ювентус, който обаче има и мач по-малко.

Междувременно Каляри остава забъркан в борбата за оцеляване, като два кръга преди края футболистите на Клаудио Раниери заемат 15-а позиция в класирането, на три пункта над зоната на изпадащите.

В съботната вечер обаче тимът от остров Сардиня понесе тежко проваляне на " Сан Сиро ", където домакините излязоха напред в 35-ата минута посредством Исмаил Бенасер.

Малко преди да изтече първият час игра Кристиан Пулишич удвои преднината на Милан, само че в 63-ата минута Нахитан Нандес върна очакванията на " червено-сините ", възползвайки се от хубаво подаване на Габриеле Дзапа.

За страдание на гостите това се оказа и последният позитивен миг за тях в дуела, тъй като в 74-ата минута Тижани Райндерс възвърне задатъка от два гола на Милан с красиво осъществяване от отдалеченост.

До края на срещата попадения осъществиха още Рафаел Леао и за повторно в мача Кристиан Пулишич, с което бе завършен и крайният резултат 5:1 в интерес на отбора на Стефано Пиоли.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР