За съжаление взехме това решение, преди САЩ да въведат мита

...
За съжаление взехме това решение, преди САЩ да въведат мита
Коментари Харесай

Руски производител на стомана се отказва от проект за 2 млрд. долара заради митата

" За страдание взехме това решение, преди Съединени американски щати да вкарат мита върху стоманата и алуминия. Нямаше по какъв начин да знаем, че това ще се случи ", споделя Андрей Ерьомин

Още по тематиката
Италия може да спре придобиването на металургичния производител Ilva от ArcelorMittal

Индийската компания подписа договорката предходната година
26 юли 2018
Тръмп и Юнкер оповестиха преустановяване на комерсиалния огън

Европейски Съюз и Съединени американски щати ще работят за изглаждане на несъгласията, довели до рисково повишаване на напрежението посред им
26 юли 2018
Брюксел се пробва да избегне комерсиалната война със Съединени американски щати

В сряда ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с американския президент в опит да понижи напрежението сред Съединени американски щати и Европейски Съюз
23 юли 2018
Европейски Съюз приготвя нови контрамерки против предстоящите автомита на Съединени американски щати

Позицията на Европейски Съюз против желанията на Тръмп ще се реши след срещата сред двете страни идната седмица във Вашингтон
22 юли 2018
Бъдещето пред немския промишлен колос Thyssenkrupp остава неразбираемо

Все още няма единодушие по отношение на преструктурирането и сливането с Tata Steel, което докара до оставки на двама шефове
22 юли 2018 Третият максимален производител на стомана в Русия Magnitogorsk Iron and Steel Work (MMK) отсрочи плануван план в Турция поради несигурното състояние, подбудено от международната комерсиална война.

Митата трансформират проекта

В изявление за Reuters Андрей Ерьомин, финансовият шеф на компанията, споделя, че планът е целял възобновяване на производството на горещо валцуваната стомана в турския цех. Очакванията са били икономическият резултат да бъде сред 90 и 100 млн. $, само че издигането на международни търговски бариери хванали компанията неподготвена, принуждавайки я да се откаже от проекта си.

" За страдание взехме това решение, преди Съединени американски щати да вкарат мита върху производството на металургичните компании. Нямаше по какъв начин да знаем, че това ще се случи. "

Комплексът MMK Metalurji, ситуиран покрай Искендерун на средиземноморското крайбрежие, е издигнат сред 2007 и 2010 година и в него са вложени над 2 милиарда $.

Когато пристигна краят на протекционизма

Засега MMK се отхвърля от плана и най-вероятно ще вземе дефинитивно решение през ноември, когато се надява протекционизмът на Съединени американски щати и Европа да не е същият.

" Надяваме се трансформацията, която претърпяват международните пазари, да бъде завършила и всичко да се е изяснило ", споделя Ерьомин.

Американският президент Доналд Тръмп наложи мита от 25% за стоманата и 10% за алуминия през март за да ограничи вноса. Миналата седмица Европейски Съюз вкара квоти и мита при вноса на тези артикули в опит да отбрани локалните производители. ММК не е директно наранена от тези ограничения, защото не изнася стомана в Съединени американски щати и Европейски Съюз, само че 30% от продукцията в турския ѝ цех е предопределена за европейския пазар и за прилежащите страни.

Иран също страда

Въведените мита не са единственият проблем, който визира тактиката на MMK. Производителят на стомана е спрял и доставките си до Иран, споделя финансовият шеф. Причината са новите наказания, които Вашингтон даде обещание да наложи на Техеран, откакто се отдръпна от нуклеарната договорка.

Въпреки че Кремъл се опълчва на това решение и твърди, че едностранните дейности на Съединени американски щати не би трябвало да въздействат на бизнеса на Москва, търговците на стомана оповестиха по-рано този месец, че съветските компании понижават продажбите си в Иран.

Намалено търсене на вътрешния пазар

Що се отнася до съветския вътрешен пазар на стомана, MMK понижи на половина прогнозата си за растеж на търсенето тази година - от 4 на 2%.

" Миналата година търсенето на стоманени артикули набъбна с към 6.5% в Русия. Тази година темпото се забави, по тази причина го оценяваме на 2%, макар че до неотдавна чакахме растеж от 4% ", споделя Ерьомин.

ММК промени предвижданията си след предлагането на държавното управление да усили налога върху добавената стойност от 18 на 20%. " Данък добавена стойност може да се усили. Смятаме, че това може да забави темпа на напредък на търсенето на стомана в Русия ", разяснява още финансовият шеф.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР